Sayfa 31 Toplam 124 Sayfadan BirinciBirinci ... 2129303132334181 ... SonuncuSonuncu
Toplam 2468 adet sonuctan sayfa basi 601 ile 620 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ZJ hakkında sormak istediklerimiz

Üye KARADAG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    23.Aralýk.2014
    Nereden
    BAÄžCILAR Ä°STANBUL
    https://youtu.be/0PmxnShlfZI
    Bu video konuya aciklik getirecektir
    {{{{JEEP GC 5.9 V8 daha ne olsun}}}}

Üye eay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    13.Eylül.2015
    Nereden
    Ä°stanbul
    Tesekkurler

Üye ycankes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    02.Kasým.2014
    Nereden
    Karabük,Sivas
    Cd changer ve anfinin bulunduğu yer su almış. Sadece orasi yani koltuğun altı. Sebebi sunroof giderinden başka olabilirmi ?

Üye Excalibur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    06.Þubat.2015
    Nereden
    Istanbul - Izmir
    Alıntı ycankes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cd changer ve anfinin bulunduğu yer su almış. Sadece orasi yani koltuğun altı. Sebebi sunroof giderinden başka olabilirmi ?
    Geçen sene aynı sorun bende yasadım, kuru bır yerde suroofu acıp her bir köşesinden ılık su dokerek deneyin tıkalı ise gitmiyecektir.
    bende de dördü tıkalıydı. Aynj işlemi yapıp, ince kılavuz telle acınca sorun çözüldü.

Bunun dışında yine halıyı kaldırıl gözden geçirin, herhangi bir montaj deliği acık kalmış olabilir. Eger öyleyse, sunfix le kapatabilirsiniz
    denizci & mimar -
    Deniz Ticaret Gazetesi / broker/ yelken eÄŸitim/renovasyon.

Ãœyelik tarihi
    02.Kasým.2014
    Nereden
    Karabük,Sivas
    Alıntı Excalibur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçen sene aynı sorun bende yasadım, kuru bır yerde suroofu acıp her bir köşesinden ılık su dokerek deneyin tıkalı ise gitmiyecektir.
    bende de dördü tıkalıydı. Aynj işlemi yapıp, ince kılavuz telle acınca sorun çözüldü.

Bunun dışında yine halıyı kaldırıl gözden geçirin, herhangi bir montaj deliği acık kalmış olabilir. Eger öyleyse, sunfix le kapatabilirsiniz
    Geçen sene sunroof hakkında büyük sorunlar bizde yaşamıştık.Yaptırdık sıkıntı olmadı uzun zamandır ,bu sefer pislik doldu büyük ihtimal.Arabanın pozisyonunu değiştirdim öylelikle aktı.CD değiştireceğim tuttu iyiki zamanında gördüm.Fikir verdiğiniz için teşekkürler yarın gündüz gözüne halledicem.

Üye Kadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    Alıntı KARADAG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    https://youtu.be/0PmxnShlfZI
    Bu video konuya aciklik getirecektir
    Bu wj kasa icin gecerli herhalde 96-98 zj lerde de quadra track var ama bilemedim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Üye FuatD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Alıntı Kadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu wj kasa icin gecerli herhalde 96-98 zj lerde de quadra track var ama bilemedim

Kadir haklısın ilk paylaştığım linkte hangi şanzımanın hangi modellerde kullanıldığı yazıyor. Bizim ZJ lerde Quadra Trac var. Aşağıdaki videodan anladığım sürekli 4 çeker olduğu ama belli bir hızdan sonra 2 çekere düştüğü hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Mantıken de amerikalı vitesin üzerine 4 ALL TIME yazdıysa ALL TIME 4 çekmesi lazım

http://youtu.be/5MtzGzHSE98

Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    Aynen katiliyorum gelecekte biraz daha genis zamanda arazi sanzimanini 2 4 secenekli yapmayi dusunuyorum. Tabi bu aralar kafami kurclayan Jeep KJ ye gonlum kaymazsa

Ãœyelik tarihi
    02.Kasým.2014
    Nereden
    Karabük,Sivas
    Geçen sene sunroof hakkında büyük sorunlar bizde yaşamıştık.Yaptırdık sıkıntı olmadı uzun zamandır ,bu sefer pislik doldu büyük ihtimal.Arabanın pozisyonunu değiştirdim öylelikle aktı.CD değiştireceğim tuttu iyiki zamanında gördüm.Fikir verdiğiniz için teşekkürler yarın gündüz gözüne halledicem.
    Problemi hallettim sunroof gideriyle alakalıymış bahaneyle diğerlerinide kontrol ettim.Artık bi problem yok gibi.

Ãœyelik tarihi
    02.Kasým.2014
    Nereden
    Karabük,Sivas
    12375541_10207440576324189_713833319_o.jpg
    12369640_10207440575964180_431613580_o.jpg

Fotoğraftaki soketin nereye ait olduğu hattında bir cevabı olan var mı ?

Üye K@RUB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    20.Mayýs.2015
    Nereden
    Ä°stanbul
    Problemi hallettim sunroof gideriyle alakalıymış bahaneyle diğerlerinide kontrol ettim.Artık bi problem yok gibi.
    Sorunu takip ediyordum, çözülmesini sevindim Yavuz

Ãœyelik tarihi
    02.Kasým.2014
    Nereden
    Karabük,Sivas
    Alıntı K@RUB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorunu takip ediyordum, çözülmesini sevindim Yavuz
    Eyvallah abicim.Sorunlarımız hep böyle kolay çözümlü olsun

Üye ukymk55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    16.Eylül.2015
    Nereden
    Bursa
    Alıntı KARADAG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zj 93-98 ve wj (99-2005 yili arasi uretim ) kasalarin sanzimanlari quadro select track yapisal olarak garklilik gosterse de mantik olarak ayni isi yapiyor.yani 80 km nin uzerine çıkıldığında 2 cekere dusuyor ihtiyac duymasi halinde 4 ceker durumuna otomatik geciyor.sozkonusu süratin altinda ise surekli 4 ceker pozisyonunda kaliyor.emin olmamakla birlikte zj kasalarin hangi yillari arasinda bu sistemi kullaniyor oldugunu bilemiyorum belki 96 sonrasi gecmis olabilir

Benim anlık tüketim o yüzden mi 80 in üzerine çıkınca 1-2 lt daha düşüyor acaba?

Üye ukymk55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    16.Eylül.2015
    Nereden
    Bursa
    Arkadaşlar az yada çok lastik çap değişiminde aracın bilgisayarına, şanzumanın beynine vs lastik çapı ile ilgili bir değişiklik girişi oluyor mu? Lastik çapı değişince bir müdahale gerekiyor mu(sürtme&yükseltmeyi kastetmiyorum)

Şöyleki megane 3 aracımda 225/40/18 lastik kullanıyordum. Aracın beynine lastik tercihini değiştirip giriliyor böylece araç kendini kalibre ediyor.

ZJ de de şanzumanın değişim aralığı motor devri hız göstergesi gibi bir müdahalesi varmı? Okumadım görmedim ama belki ben denk gelmedim...

Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    Bununla ilgili direk olarak beyne degilde superchip tarzi ek uygulamalar ile yapiliyor superchip menude lastik capi sanziman secimi (normal/economy/sport) gibi ozellikler var ancak ne kadar ise yarar zj lerde bilemiyorum

Moderator Beatrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    Ä°stanbul
    12375541_10207440576324189_713833319_o.jpg
    12369640_10207440575964180_431613580_o.jpg

Fotoğraftaki soketin nereye ait olduğu hattında bir cevabı olan var mı ?
    CD Changer bağlantı soketi.

Ãœyelik tarihi
    02.Kasým.2014
    Nereden
    Karabük,Sivas
    Alıntı Beatrix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    CD Changer bağlantı soketi.
    Orjinal CD Changer'ın bağlantısı galiba o yüzden boşa çıkmış ? Benim changer Alpine'ın ve bildiğim kadarıyla orjinali Alpine değil.

Üye Excalibur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    06.Þubat.2015
    Nereden
    Istanbul - Izmir
    Ergin bey abi, 5,2 lere Termik disinda, extra iceriden kumandali, elektrikli fan takma durumu soz konusu mu.?

Hararet takintisi oldu bende... Duz yolda devamli sabit 98,5° Ama uzun rsmpa çıkislarinda ve yazin klima calistiginda hararet ortayi gecip ilk ince cizgiye ulasiyor 112,5 civari oluyor.

Yurtdisi sitelerinde de durum boyle oldugunu paylasan kullanicilar var. Makina buyuk, termik yetmiyor mu? veya baska sorun mu aramali?

Sert arazide tecrube etmedim....Sizin süruslerde merak ediyorum kac derecelere cikar
    denizci & mimar -
    Deniz Ticaret Gazetesi / broker/ yelken eÄŸitim/renovasyon.

Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    Ä°stanbul
    Orjinal CD Changer'ın bağlantısı galiba o yüzden boşa çıkmış ? Benim changer Alpine'ın ve bildiğim kadarıyla orjinali Alpine değil.
    Aracın orjinal CD Changer soketi, fabrika çıkışında opsiyonel olarak CD Changer alınğında bağlanması için hazır.

Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    Ä°stanbul
    Alıntı Excalibur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ergin bey abi, 5,2 lere Termik disinda, extra iceriden kumandali, elektrikli fan takma durumu soz konusu mu.?

Hararet takintisi oldu bende... Duz yolda devamli sabit 98,5° Ama uzun rsmpa çıkislarinda ve yazin klima calistiginda hararet ortayi gecip ilk ince cizgiye ulasiyor 112,5 civari oluyor.

Yurtdisi sitelerinde de durum boyle oldugunu paylasan kullanicilar var. Makina buyuk, termik yetmiyor mu? veya baska sorun mu aramali?

Sert arazide tecrube etmedim....Sizin süruslerde merak ediyorum kac derecelere cikar
    Araçlarımız yorgun, motor suyu soğutma sistemleri tam performanslarında çalışamıyorlar, hararetin yükselmesinde basit bir kaç etken var ; Radyatörün peteklerinin kireçlenip , paslanıp tıkanmaya başlaması ve sağlıklı çalışmayan termik başı çekiyor. Orjinal yeni radyatör ve termik takıldığında sistem tam sağlıklı çalıştığından bilindiğinin aksine harareti yükseltebilmek bile zor. Benim ZJ' de ne yaptım ne ettiysem harareti orta çizgiye getiremedim, çünkü ben almadan önceki sahibi sistemi komple orjinali ile yenilemiş.
    sağlıklı bir sisteme sahip ZJ' ler de yazın çok sıcak havalarda dur kalk sıkışık trafikte, uzun mesafeli kum sürüşlerinde veya güneydeki Gökova rampaları gibi tırmanışlarda klima açık halde hararetin orta çizgiden bir sonraki çizgiye kadar gelmesi tamamen normal, hatta kullanım kitabında hararet göstergesinin kırmızı çizgi içerisine girmediği sürece sorun olmadığı açıkça belirtiliyor. Zaten kırmızı çizgi içersine girmeye başlamışsa sistem harareti kontrol altına alamıyor demektir. Bu gibi acil durumlarda klimayı kapatıp, tüm camları indirip, kaloriferi açmakla sisteme destek olunabilir.

Eğer araç zorlu ısı şartlarında sıkıştırılıyorsa radyatöre bitişik içerden kumandalı eksta bir fan uygulaması risklere karşı iyi bir önlem tabiki.

En ideali ; Ford 8C607 fanları ; 90 - 95 Ford Taurus' larda ve 3.8 litrelik Lincoln Mark VIII ' lerde kullanılıyor.

Ebay' dan bulabilmen mümkün. İnternette bir çok yabancı forumlarda bağlantı şekilleri ile ilgili yol gösterici paylaşımlar bulabilirsin.

Aslında bununla ilgili detaylı bir konu açmıştım sitede ama gelgelelim sitenin başlangıçta çökmesi ile birlikte uçtu gitti... belki Mert bir yerlerden bulabilir..

Mesela bu linkler sana bir fikir verebilir ;

http://www.jeephorizons.com/tech/fan/

http://www.jeepforum.com/forum/f13/f...l-pics-233676/

Sayfa 31 Toplam 124 Sayfadan BirinciBirinci ... 2129303132334181 ... SonuncuSonuncu