Sayfa 47 Toplam 124 Sayfadan BirinciBirinci ... 3745464748495797 ... SonuncuSonuncu
Toplam 2468 adet sonuctan sayfa basi 921 ile 940 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ZJ hakkında sormak istediklerimiz

Üye y-bsungur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Alıntı ukymk55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün uludağa doğru gezi yaptık,
    Biraz çamurlu yollardan geçtik ama anormal hiçbirşey yok arabanın altı biraz çamur oldu haliye

akşam eve dönerken(tabi her yer çamur) anlı tüketim değeri olması gerekenden yüksek göründü gözüme.)
    Normalde At kalın diş arazi lastikleriyle 12-13 arası gezinirken 17-19 gibi oldu hep.
    Akşam arabayı bir güzel yıkadım altını üstünü, Çamur kurumadan.
    Sabahta dikkat ettim tüketime yine yüksek gibi geldi.

kontak testinde;
    12-45-21-37-55 yazdı

12-21-55 anlamlarını biliyorum. 21 o2 sensörünü napmak lazım.
    Geçende baktım bir ara 21 yazmamıştı. şimdi yine yazmış.
    21 için;
    "21 Oksijen sensörü sinyali (4.3-4.5V kalır) değişmez. Muhtemelen kötü oksijen sensörü
    Aralık dışında
    "

37 için;
    "Shift gösterge ışığı yetmezliği, 5 vitesli
    YA
    parçası gaz kilitleme / kilit açma solenoid sürücü devresi (87-89)
    YA
    solenoid devresi (85-87 Turbo sadece)
    YA
    Trans sıcaklık sensörü voltajı düşük (1995 ve üzerinde)
    "

45 için;
    "45 Turbo Boost sınırı aşıldı (motor mantık modülü tarafından kapatıldı)
    Çok düşük sistem gerilimi şarj veya şarj sırasında çok yüksek 46 Akü gerilimi
    "
    Ugur seyahat esnasında O/D ışıgı yandımı yada vites atmama gibi bir şey yaşadınmı özellikle 3 den 4 vitese yada arazi vitesi LO durumunda O/D ye bastınmı çünki 45 Direkt şanzumanla ilgili governor selonoidden tut da O/D switche kadar çok detayı var.37 ise transmission tempuratere sensor arızası

şu linkden http://www.morris4x4center.com/knowledge-base/ online repair manual oradan zj kadranı ve çıkan skalada emisyoncontrol sistem der ve çıkan sayfayı incelersen faydasını görürsün
    Konu y-bsungur tarafından (21.Mart.2016 Saat 23:16 ) değiştirilmiştir.

Üye Kadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014

ZJ hakkında sormak istediklerimiz

Castrol Powe Egde tavsiye edermisiniz.
    Sanırım 10w40 kullanmaya gerek yok 240 bin km için.

Yada bunu mu kullanayım

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Konu Kadir tarafından (21.Mart.2016 Saat 23:59 ) değiştirilmiştir.

Moderator Han Solo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Mart.2014
    Nereden
    istanbul
    Alıntı Kadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Castrol Powe Egde tavsiye edermisiniz.
    Sanırım 10w40 kullanmaya gerek yok 240 bin km için.

Yada bunu mu kullanayım

sızma zeytinyağı kullan mis gibi.... organik..
    GEZE GEZE BU GEZE-GEN BÄ°TMEZ

tüm videoları 720p veya 1080p olarak seçerek izleyin...

Üye Kadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    Sonrada senin gibi bu arabada kamyon sesi var deriz

Üye K@RUB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    20.Mayýs.2015
    Nereden
    Ä°stanbul
    Alıntı Beatrix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tabiki, tüm ZJ' ler servislerde bilgisayara bağlanır.

Peki ne kadar yağ eksiltiyor araba (1.000 km. ' de), arkadan ekzostan çıkan duman varmı ? varsa ne renk ?

Aracın yağ eksiltmesi,nin o kadar çok başka nedenleri var ki ...

Araçta güç düşüklüğü ve fazla yakıt harcama sorunu var mı ?
    Ergun abi,

Aracı aldığım günden beri 11.000 yapmışım o süre zarfı da tam bir yıl günü gününe , eklediğimiz yağ seviyesi 1.25 lt civarı idi.
    Şöyle büyük sorunların olabilitesi bile beni çok korkutuyor

Abi canavar aynı canavar, ilk bindiğimizde de dün bindiğimde de performansda kayıp yok.

Bu emme manifold contası tamiri vs için aceleye gerek yok taze yağ ekliyerek gidebilirsin ama aklında hep olsun kontrollü git dedi .

Moderator Beatrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    Ä°stanbul
    Alıntı K@RUB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ergun abi,

Aracı aldığım günden beri 11.000 yapmışım o süre zarfı da tam bir yıl günü gününe , eklediğimiz yağ seviyesi 1.25 lt civarı idi.
    Şöyle büyük sorunların olabilitesi bile beni çok korkutuyor

Abi canavar aynı canavar, ilk bindiğimizde de dün bindiğimde de performansda kayıp yok.

Bu emme manifold contası tamiri vs için aceleye gerek yok taze yağ ekliyerek gidebilirsin ama aklında hep olsun kontrollü git dedi .
    11.000 km' de 1.2 lt yağ eksiltmesi çok normal ?!?

Üye FuatD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Alıntı y-bsungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ugur seyahat esnasında O/D ışıgı yandımı yada vites atmama gibi bir şey yaşadınmı özellikle 3 den 4 vitese yada arazi vitesi LO durumunda O/D ye bastınmı çünki 45 Direkt şanzumanla ilgili governor selonoidden tut da O/D switche kadar çok detayı var.
    Yıldırım abi bende de 15-20 gündür şehir içinde trafikte kalma süresi uzayınca 45 hatası vermeye başladı, yabancı forumlardan araştırdım şanzıman üzerindeki neutral safety switch in temizlenmesi gerekli diyorlar. O/D ye basmadım ve yandığını farketmedim, vites atmama problemi de olmadı. Sadece dün check engine yanmadan hemen önce şanzımanda bir titreme hissettim, boşa alıp tekrar d ye taktım refleks olarak devam etmedi. 45 i açar mısın biraz daha, neleri nasıl kontrol etmem gerekiyor?

Üye ukymk55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    16.Eylül.2015
    Nereden
    Bursa
    Ugur seyahat esnasında O/D ışıgı yandımı yada vites atmama gibi bir şey yaşadınmı özellikle 3 den 4 vitese yada arazi vitesi LO durumunda O/D ye bastınmı çünki 45 Direkt şanzumanla ilgili governor selonoidden tut da O/D switche kadar çok detayı var.37 ise transmission tempuratere sensor arızası

şu linkden http://www.morris4x4center.com/knowledge-base/ online repair manual oradan zj kadranı ve çıkan skalada emisyoncontrol sistem der ve çıkan sayfayı incelersen faydasını görürsün
    Yıldırım abi,

O/d düğmesini normalde kullanmıyorum. Arazide de kullanmadım. Sadece bazern rampa aşağı inerken bazen basıyorum. bazende 2. viteste iniyorum. ama o/d düğmesi düzgün çalışıyor. yandığını farketmedim. yandımı yanmadımı bilmiyorum.
    Vites atmama problemim yok. tıkır tıkır geçiyor vitesler. bazen 2 den 3 e atarken uzatıyor ama buda tamamen gaza basma şiddeti aracın tork devri vs etkenlere bağlıyorum. genelde motor soğukken yapıyor ama çok nadir.
    3 ten 4 e atmama problemi hiç yaşamadım.

37 numara şanzuman ısı sensörü galiba evet. bu cumartesi şanzumancıya gidecem bakalım. yağ bakımı felanda yaptırırım belki.

Arıza kodlarını tekrar düzgün almak için akşam akü kutup başlarını söktüm. 1 saat sonra geri taktım.
    tekrar kontak testi yaptım. sadece 12-37-55 çıktı bu sefer.

ayrıca sabah şirketteki diğer zj ci arkadaşın odb okuyucuyla baktık. sadece p1765 Kodu göründü.

Ãœyelik tarihi
    20.Mayýs.2015
    Nereden
    Ä°stanbul
    O zaman neden böyle bir yorumda bulundu ki ? hortumu parmakladı gaza bastı contadan dedi. ? sıkıntı yapma mı diyorsun kendine abi ?

- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -

O zaman neden böyle bir yorumda bulundu ki ? hortumu parmakladı gaza bastı contadan dedi. ? sıkıntı yapma mı diyorsun kendine abi ?

Üye Mirkan Şenol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Ben arıza kodu almayı bilmiyorum hiç almadım
    Türk insanı para gibidir, içine ışık tut ''ATATÜRK'' yoksa ''SAHTEDİR''

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Alıntı FuatD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yıldırım abi bende de 15-20 gündür şehir içinde trafikte kalma süresi uzayınca 45 hatası vermeye başladı, yabancı forumlardan araştırdım şanzıman üzerindeki neutral safety switch in temizlenmesi gerekli diyorlar. O/D ye basmadım ve yandığını farketmedim, vites atmama problemi de olmadı. Sadece dün check engine yanmadan hemen önce şanzımanda bir titreme hissettim, boşa alıp tekrar d ye taktım refleks olarak devam etmedi. 45 i açar mısın biraz daha, neleri nasıl kontrol etmem gerekiyor?
    Fuat egerki O/D switchin göz kırpmıyorsa 45 demek Governor selonoid demek jeep4x4center.com dan online manueli incelemeni öneririm.

Üye FuatD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Fuat egerki O/D switchin göz kırpmıyorsa 45 demek Governor selonoid demek jeep4x4center.com dan online manueli incelemeni öneririm.
    Ok abi, teşekkür ederim.

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    sadece p1765 Kodu göründü.
    Ugur merhaba Bak bugün yeni bir konu açtım TRANSMİSSİON CONTROL RELAY senin arıza kodunun açılımı 12 volt transmission role akımı arızası ,Şanzuman içerisinde de bir başka TCR varmı bilmiyorum ama TCR dediği için bahsettiğim roleyi bir sök ve temizleyip yada horn rolesi ile yer değiştirip tekrar yerine tak ve arıza koduna bir daha bak .Olabilir Role dediğin korozyonlandımı iletken özelliği biter

Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    Ä°stanbul
    Alıntı K@RUB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bence sıkıntı yapma, bu kadar yağ eksiltmesi normal, kontrolda tut o kadar. Anlattığın kadarıyla aracında emme manifoltundan kaynaklanan bir aksaklık yok.

Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    Ä°stanbul
    Alıntı Mirkan Şenol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben arıza kodu almayı bilmiyorum hiç almadım
    Normaaaalll..., kendi kendinin codunu almaya ne gerek var ?

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Ok abi, teşekkür ederim.
    Teşekküre gerek yok Fuat 45 diyorsun .Bak 45 en az 10 degişik arıza kodu içeriyor hatta ugurun problemide 45 içindeki problemlerden birisi sen detaylı kod alamadıgına göre şanzumanda titremeden bahsettiğin için diyorum sende şu roleyi bir temizle derim TCR direkt şanzumana kontrol eden küçücük bir role ama işi çok büyük .

Üye ukymk55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    16.Eylül.2015
    Nereden
    Bursa
    Ugur merhaba Bak bugün yeni bir konu açtım TRANSMİSSİON CONTROL RELAY senin arıza kodunun açılımı 12 volt transmission role akımı arızası ,Şanzuman içerisinde de bir başka TCR varmı bilmiyorum ama TCR dediği için bahsettiğim roleyi bir sök ve temizleyip yada horn rolesi ile yer değiştirip tekrar yerine tak ve arıza koduna bir daha bak .Olabilir Role dediğin korozyonlandımı iletken özelliği biter
    Abi saygıyla selamlıyorum seni
    En kısa zamanda kontrol edicem. Aracı boya korumaya verdim. Yarın alıcam.

Abi saygıyla selamlıyorum seni
    En kısa zamanda kontrol edicem. Aracı boya korumaya verdim. Yarın alıcam.

Ãœyelik tarihi
    20.Mayýs.2015
    Nereden
    Ä°stanbul
    Bence sıkıntı yapma, bu kadar yağ eksiltmesi normal, kontrolda tut o kadar. Anlattığın kadarıyla aracında emme manifoltundan kaynaklanan bir aksaklık yok.
    Ergun Abi, çok teşekkür ederim verdiğin fikirler sayesinde korkularımız azalıyor, kontrollü şekilde bakıma devam abi .

Üye Mirkan Şenol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Bu ZJ'ler iğrenç arabalar.
    Hesap yapıyorum, yaptıklarımın aldıklarımın haricinde bir 13.000TL daha yiyor.
    Keyfe keder bir çok şeyi ama sıktı artık Yani hiç bir zaman benim gözümde dört dörtlük olmayacak.
    Gece yatıyorum aklıma yapılacaklar geliyor, kalkıyorum aynı, tuvalette bile aynı. Uğur abi bilir çok dert yanıyorum ona wc de
    Aldığımdan beri 15.800 lira harcamışım yükseltme kiti dahil. Hedefte 13 bin daha var ama bittim ben, 2 yıl daha sürer bu toplama maceram
    Elle tutulur gözle görülür birşeyi de yok, truss kit yok, hd akslar ayna mahruti yok, diff kilidi yok.
    Hain evlat ZJ pislik
    Türk insanı para gibidir, içine ışık tut ''ATATÜRK'' yoksa ''SAHTEDİR''

Üye 06kd941 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    29.Aðustos.2015
    Yada biz cok takintiliyiz

Sayfa 47 Toplam 124 Sayfadan BirinciBirinci ... 3745464748495797 ... SonuncuSonuncu