Toplam 2468 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ZJ hakkında sormak istediklerimiz

Konulanmış Görüntüleme

Üye ycankes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük,Sivas
    Alıntı ranger06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkeslere merhabalar. Henüz 18 gün önce 1997 model 5.2 limited araç aldım. İlk defa böyle bir araca binmeye başladım çok hoşuma gitti çok zevkli. Meğer aslan besliyormuşum. Ama ben bu aracı öğrenmek istiyorum mesela;
    1. ZJ mi XJ mi, ne ki bu,? Benim aracım hangisi?
    2. Far anahtarında bir temassızlık var ve bu nedenle akşam olunca sıkıntı yaşıyorum. Yani bu anahtara bastırınca bütün göstergeler ışıl ışıl, bırakınca kap kara, sanki dümenin olduğu yere birşeyler sıkıştırınca olacak gibi.Gösterdim ama adam sadece anahtarı bir iki çevirdi ve değişmesi gerek 450 TL. dedi. Yaptırmadım elbet sağolsun forumlardan birinde bir arkadaş bana nasıl tamir etmem gerektiği ile ilgili resimli mesaj attı. Cesaret edebilirsem yarın yapmaya çalışacağım.Tavsiyesi olan var mı?
    3. Arka bagaj kapalı olduğu halde ekranda açık gösteriyor.Nasıl yada ne yapabilirim?
    4. Sürücü koltuğu hafızasını, aracıma her bindiğimde yeniden ayarlamak zorunda kalıyorum. Nedeni Ne olabilir? Ne yapabilirim?
    5. Offroad değil keyfroad olarak kullanmaktayım ve aracımı çok seviyorum.Bu nedenle de her türlü tamiratını öğrenmek istiyorum.
    6. Ankara'da yaşıyorum

- - - Mesaj Birleştirme - - -

Herkeslere merhabalar. Henüz 18 gün önce 1997 model 5.2 limited araç aldım. İlk defa böyle bir araca binmeye başladım çok hoşuma gitti çok zevkli. Meğer aslan besliyormuşum. Ama ben bu aracı öğrenmek istiyorum mesela;
    1. ZJ mi XJ mi, ne ki bu,? Benim aracım hangisi?
    2. Far anahtarında bir temassızlık var ve bu nedenle akşam olunca sıkıntı yaşıyorum. Yani bu anahtara bastırınca bütün göstergeler ışıl ışıl, bırakınca kap kara, sanki dümenin olduğu yere birşeyler sıkıştırınca olacak gibi.Gösterdim ama adam sadece anahtarı bir iki çevirdi ve değişmesi gerek 450 TL. dedi. Yaptırmadım elbet sağolsun forumlardan birinde bir arkadaş bana nasıl tamir etmem gerektiği ile ilgili resimli mesaj attı. Cesaret edebilirsem yarın yapmaya çalışacağım.Tavsiyesi olan var mı?
    3. Arka bagaj kapalı olduğu halde ekranda açık gösteriyor.Nasıl yada ne yapabilirim?
    4. Sürücü koltuğu hafızasını, aracıma her bindiğimde yeniden ayarlamak zorunda kalıyorum. Nedeni Ne olabilir? Ne yapabilirim?
    5. Offroad değil keyfroad olarak kullanmaktayım ve aracımı çok seviyorum.Bu nedenle de her türlü tamiratını öğrenmek istiyorum.
    6. Ankara'da yaşıyorum
    Öncelikle hayırlı olsun.
    ---93-98 yılı arası üretilen Grand Cherokeelerin hepsi ZJ kasa kodu. XJler ise 1989 ve 2001 yılı arası üretilen Cherokee'lerin kasa kodu diye biliyorum ben.
    ---Bagaj döşemesini sökün biraz incelediğinizde alakalı sensörü göreceksiniz.Kablosunda falan temassızlık olabilir.Daha 2 hafta önce bizde yaşadık bunu.Döşemeyi söktük sensör kablosunu sök tak yaptık pozisyonuyla biraz oynadık tekrar taktık ve güzelce sabitledik ve sorun çözüldü.
    ---Koltuk hafızası bozuk olabilir.Tamiri mümkünmü bilgim yok şimdilik çare olarak ayarınızı yaptıktan sonra soketini kapı içinden sökerseniz sürekli koltuk ayarlamak durumunda kalmazsınız.Bu konuda tam bir bilgim yok ama ilgili konu Jeep bölümünde biraz aşağılarda olmalı daha önce okuduğumu hatırlıyorum.Biraz vakit ayırırsanız aklınıza takılan bir çok şeye cevabı forumda bulabilirsiniz.
    ---Elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım.Daha bilgili abilerimde size yardımcı olacaktır.Keyifli forumlar
    Konu ycankes tarafından (29.Austos.2015 Saat 01:47 ) değiştirilmiştir.