mert üstad sağolsun nezaman ilginç bir soru sorsam cevaplıyor.teşekkürler
mert üstad sağolsun nezaman ilginç bir soru sorsam cevaplıyor.teşekkürler
gidemediÄŸin yer senin deÄŸildir
slm ZJ lerde ABS her tekerde 1 adet algılayıcı sensor vardır ve bu sensorlar 1,5 ile 3,0 volt arasın da çalışır her tekerin sensor kablosunu bul öndekileri takip etmen yeterli arka tekerleklerin sensorları ise arka yolcu koltugunun altında anfinin hemen yanıbaşında ki ABS sürücüsü nün yanındadır , önce bu sensorların voltajlarını ölç egerki voltajlar tam ise sensorların faaldir bu durumda her teker poryası içinde şaft üzerinde ABS sensorlarının okudugu döner bir dişli vardır ön tekerlerde alta yatar bakarsan görürüsün arka tekerleklerdekini göremezsin egerki bu dişlilerin arası dolmuşsa ve çok kirli ise ( gaz püskürterek veya balata temizleyici ile temizleyebilirsin )bunları sensorlar okumaz ve araç yavaşta gitse frende yapsan hep tekerlek hızlı şekilde dönüyormuş gibi algılar ve frende yapsan ABS devreye girmez.. benden şimdilik bu kadar dediğimi yaparsan sanırım problemin kalmayacaktır
yıldırım abi naptın flowmaster işini alacaktın
Abicim bu sensor ların voltaj değerlerini ölçmekte zorlanabilirsin o nedenle sadece direnç değerlerini ölçsende yeterli olur zaten hepsi +- aynı degerde dirençlere sahip şu an direnç degerlerini hatırlamıyorum fakat çok yüksek değerler değildi ya 10 ohm ya da 15 ohm zaten sensorlar bozuksa ya kısa devre ya da açık devre gösteriyor..
Flowmaster işini önümüzdeki günlere bıraktım şu an başka işler için harcamalarım var ne zaman ne de finans açısından pek müsait değilim..
Evet abs sorunu bitmeden silindir kapak contaları sorun çıkardı beyaz duman atmaya ,teklemeye ve hararet yükselmeye başladı
hemen ustaya gittim böle böle olmuş silindir kapak contaların kaçırıyormuş beyaz duman atma sebebi benzin yoluna antifreee karışıyormuş ondan atıyormuş 3000 tl(işçilik içinde) fiyat verdi conta takımı gerekiyormuş bu nedir yaa dedim içimden sanki altın kaplama bu ara çok sık sanayiye gitmeye başladım araç dan iyice soğumaya başladım böle bir durumla karşılaşan varmı usta dedi çok büyük şansızlık milyonda bir olma şansı varmış bu silindir conta ve conta takımı fiyatı bilen varmıdır.Bide silindir kapakları çatlak olursa yenileri tanesi 1500 tl miş o kadar masraf yaptım satsam çok büyük zarar edicem napıcam bende bilmiyorum
Geçmiş olsun...Motoru yaptırırken aldığım parça fiyat listesi
PÄ°STON SEKMAN TK 0.20 TAKIM USA ......1465 TL
ANA KOL YATAK TAKIM USA....................370
EKSANTÄ°RÄ°K MÄ°LÄ° 1 ADET USA..................620
SUBAP EMME VE EGZOS TAKIM STD...............650
ALT ÜST TK. CONTA (SUBAP LASTİKLERİ İÇİNDE)..560
-------DiÄŸer firma teklifi----
SEGMAN:250TL
: PÄ°STON:850TL
: ANA YATAK:200TL
: KOL YATAK:140 TL
: EKSANTRÄ°K MÄ°LÄ°:550 TL
EMME SUBAP STD:250 TL
EKSOZ SUBAP:250 TL
:ÜST TAKIM CONTA:275 TL(SUBAP LASTİKLERİ İÇİNDE) diğer bi başka teklif buda.
arkadaşlar vic ekranında servis için kalan km "0" landı ve perform service uyarısı alıyorum sürekli, daha servise gitmeme var çünkü son bakımdan sonra güncellememiştim o ekranda verdiği km yi...
nasıl ayarlayabilirim veya ne yapmam lazım bilgisi olan paylaşabilirse çok sevinirim.
tesekkurler
Tesekkurler denedim ve ok
Yalnız bugün ilk defa gösterge panelinde abs ışığının hemen sağında bir ampul ışığı yanmaya başladı, farları ve iç aydınlatmayı kontrol ettim bir sorun gözükmüyor, aracın kitapçığına baktığımda o işareti göremedim daha da ilginci...
dediğim gibi abs ışığının sağında yeşil ve dik duran bir ampul ikazı alıyorum var mıdır bilgisi olan acaba?
tesekkurler
Hakan merhaba ,ampul ikazı ; enteresan el kitabına baktım bende göremedim , belki follow me lambasının işaretidir ( benimki sadeece tahmin )
O ışığı malum video sitesindeki tüm zj lerde yanarken görebilirsiniz benim ki hiç yanmadi bu güne kadar sanırım patlak sizinkinde ise temazsizlik olabilir
Arkadaslar elinde jeep zj icin service manual kitapcigi olan var mi ben de fotokopisini alsam olur mu acaba
bende isterim başkanım platinbilgisayar@hotmail.com (97- 5.2)