Sayfa 6 Toplam 124 Sayfadan BirinciBirinci ... 456781656106 ... SonuncuSonuncu
Toplam 2468 adet sonuctan sayfa basi 101 ile 120 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ZJ hakkında sormak istediklerimiz

Üye platin75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    26.Haziran.2014
    Nereden
    ardahan
    mert üstad sağolsun nezaman ilginç bir soru sorsam cevaplıyor.teşekkürler
    gidemediÄŸin yer senin deÄŸildir

Moderator Han Solo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Mart.2014
    Nereden
    istanbul
    Alıntı platin75 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mert üstad sağolsun nezaman ilginç bir soru sorsam cevaplıyor.teşekkürler
    BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR ....temel ilkelerimizden biri abi ondandır...
    GEZE GEZE BU GEZE-GEN BÄ°TMEZ

tüm videoları 720p veya 1080p olarak seçerek izleyin...

Üye y-bsungur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Alıntı jan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gecen gunlerde panik fren yaptigim sirada abs devreye girmedigini ve araci kizakladigini anladim ama snr bos bir alanda tekrar tekrar denedim ayni sekilde kizaklamaya devam etti abs devreye girmiyo bunun tamiri nasil olur abs beyni tamiri olma imkani varmi sensorlerde iptal ozmn ayni zamanda gosterdeki isikda yanmiyo amannn bittim ben bunun tamirine kim bakar nasil altindan kalkilir
    slm ZJ lerde ABS her tekerde 1 adet algılayıcı sensor vardır ve bu sensorlar 1,5 ile 3,0 volt arasın da çalışır her tekerin sensor kablosunu bul öndekileri takip etmen yeterli arka tekerleklerin sensorları ise arka yolcu koltugunun altında anfinin hemen yanıbaşında ki ABS sürücüsü nün yanındadır , önce bu sensorların voltajlarını ölç egerki voltajlar tam ise sensorların faaldir bu durumda her teker poryası içinde şaft üzerinde ABS sensorlarının okudugu döner bir dişli vardır ön tekerlerde alta yatar bakarsan görürüsün arka tekerleklerdekini göremezsin egerki bu dişlilerin arası dolmuşsa ve çok kirli ise ( gaz püskürterek veya balata temizleyici ile temizleyebilirsin )bunları sensorlar okumaz ve araç yavaşta gitse frende yapsan hep tekerlek hızlı şekilde dönüyormuş gibi algılar ve frende yapsan ABS devreye girmez.. benden şimdilik bu kadar dediğimi yaparsan sanırım problemin kalmayacaktır

Ãœyelik tarihi
    26.Haziran.2014
    Nereden
    ardahan
    yıldırım abi naptın flowmaster işini alacaktın

Üye jan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    26.Nisan.2014
    Nereden
    Ankara
    Alıntı y-bsungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    slm ZJ lerde ABS her tekerde 1 adet algılayıcı sensor vardır ve bu sensorlar 1,5 ile 3,0 volt arasın da çalışır her tekerin sensor kablosunu bul öndekileri takip etmen yeterli arka tekerleklerin sensorları ise arka yolcu koltugunun altında anfinin hemen yanıbaşında ki ABS sürücüsü nün yanındadır , önce bu sensorların voltajlarını ölç egerki voltajlar tam ise sensorların faaldir bu durumda her teker poryası içinde şaft üzerinde ABS sensorlarının okudugu döner bir dişli vardır ön tekerlerde alta yatar bakarsan görürüsün arka tekerleklerdekini göremezsin egerki bu dişlilerin arası dolmuşsa ve çok kirli ise ( gaz püskürterek veya balata temizleyici ile temizleyebilirsin )bunları sensorlar okumaz ve araç yavaşta gitse frende yapsan hep tekerlek hızlı şekilde dönüyormuş gibi algılar ve frende yapsan ABS devreye girmez.. benden şimdilik bu kadar dediğimi yaparsan sanırım problemin kalmayacaktır
    Yildirim abi bu dedikleri en kisa zamanda bi kontrol ediyim simdiden tskler bilgiler icin

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Yildirim abi bu dedikleri en kisa zamanda bi kontrol ediyim simdiden tskler bilgiler icin
    Abicim bu sensor ların voltaj değerlerini ölçmekte zorlanabilirsin o nedenle sadece direnç değerlerini ölçsende yeterli olur zaten hepsi +- aynı degerde dirençlere sahip şu an direnç degerlerini hatırlamıyorum fakat çok yüksek değerler değildi ya 10 ohm ya da 15 ohm zaten sensorlar bozuksa ya kısa devre ya da açık devre gösteriyor..

Flowmaster işini önümüzdeki günlere bıraktım şu an başka işler için harcamalarım var ne zaman ne de finans açısından pek müsait değilim..

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Alıntı platin75 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yıldırım abi naptın flowmaster işini alacaktın
    Abicim flowmastere içim gidiyor fakat şimdilik o işi önümüzdeki günlere bıraktım şu an pek müsait degilim saga sola çok açıldım

Ãœyelik tarihi
    26.Nisan.2014
    Nereden
    Ankara
    Evet abs sorunu bitmeden silindir kapak contaları sorun çıkardı beyaz duman atmaya ,teklemeye ve hararet yükselmeye başladı
    hemen ustaya gittim böle böle olmuş silindir kapak contaların kaçırıyormuş beyaz duman atma sebebi benzin yoluna antifreee karışıyormuş ondan atıyormuş 3000 tl(işçilik içinde) fiyat verdi conta takımı gerekiyormuş bu nedir yaa dedim içimden sanki altın kaplama bu ara çok sık sanayiye gitmeye başladım araç dan iyice soğumaya başladım böle bir durumla karşılaşan varmı usta dedi çok büyük şansızlık milyonda bir olma şansı varmış bu silindir conta ve conta takımı fiyatı bilen varmıdır.Bide silindir kapakları çatlak olursa yenileri tanesi 1500 tl miş o kadar masraf yaptım satsam çok büyük zarar edicem napıcam bende bilmiyorum

Üye emrearm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    20.Nisan.2014
    Nereden
    ankara-istanbul
    Evet abs sorunu bitmeden silindir kapak contaları sorun çıkardı beyaz duman atmaya ,teklemeye ve hararet yükselmeye başladı
    hemen ustaya gittim böle böle olmuş silindir kapak contaların kaçırıyormuş beyaz duman atma sebebi benzin yoluna antifreee karışıyormuş ondan atıyormuş 3000 tl(işçilik içinde) fiyat verdi conta takımı gerekiyormuş bu nedir yaa dedim içimden sanki altın kaplama bu ara çok sık sanayiye gitmeye başladım araç dan iyice soğumaya başladım böle bir durumla karşılaşan varmı usta dedi çok büyük şansızlık milyonda bir olma şansı varmış bu silindir conta ve conta takımı fiyatı bilen varmıdır.Bide silindir kapakları çatlak olursa yenileri tanesi 1500 tl miş o kadar masraf yaptım satsam çok büyük zarar edicem napıcam bende bilmiyorum
    Geçmiş olsun...Motoru yaptırırken aldığım parça fiyat listesi
    PÄ°STON SEKMAN TK 0.20 TAKIM USA ......1465 TL
    ANA KOL YATAK TAKIM USA....................370
    EKSANTÄ°RÄ°K MÄ°LÄ° 1 ADET USA..................620
    SUBAP EMME VE EGZOS TAKIM STD...............650
    ALT ÜST TK. CONTA (SUBAP LASTİKLERİ İÇİNDE)..560
    -------DiÄŸer firma teklifi----
    SEGMAN:250TL
    : PÄ°STON:850TL
    : ANA YATAK:200TL
    : KOL YATAK:140 TL
    : EKSANTRÄ°K MÄ°LÄ°:550 TL
    EMME SUBAP STD:250 TL
    EKSOZ SUBAP:250 TL
    :ÜST TAKIM CONTA:275 TL(SUBAP LASTİKLERİ İÇİNDE) diğer bi başka teklif buda.

Ãœyelik tarihi
    26.Nisan.2014
    Nereden
    Ankara
    Alıntı emrearm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun...Motoru yaptırırken aldığım parça fiyat listesi
    PÄ°STON SEKMAN TK 0.20 TAKIM USA ......1465 TL
    ANA KOL YATAK TAKIM USA....................370
    EKSANTÄ°RÄ°K MÄ°LÄ° 1 ADET USA..................620
    SUBAP EMME VE EGZOS TAKIM STD...............650
    ALT ÜST TK. CONTA (SUBAP LASTİKLERİ İÇİNDE)..560
    -------DiÄŸer firma teklifi----
    SEGMAN:250TL
    : PÄ°STON:850TL
    : ANA YATAK:200TL
    : KOL YATAK:140 TL
    : EKSANTRÄ°K MÄ°LÄ°:550 TL
    EMME SUBAP STD:250 TL
    EKSOZ SUBAP:250 TL
    :ÜST TAKIM CONTA:275 TL(SUBAP LASTİKLERİ İÇİNDE) diğer bi başka teklif buda.
    Emre bey tşkler siz arabayı ankarada mı yaptırdınız bunlarda bulunsun fikir olur
    ben yrn detaylı bi fiyat listesi alıyımda az para değil yani tşkler

Üye emrearm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    20.Nisan.2014
    Nereden
    ankara-istanbul
    Emre bey tşkler siz arabayı ankarada mı yaptırdınız bunlarda bulunsun fikir olur
    ben yrn detaylı bi fiyat listesi alıyımda az para değil yani tşkler
    istanbulda yaptırdım.

Üye potukcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    16.Eylül.2014
    Nereden
    Ä°zmir - Urla
    arkadaşlar vic ekranında servis için kalan km "0" landı ve perform service uyarısı alıyorum sürekli, daha servise gitmeme var çünkü son bakımdan sonra güncellememiştim o ekranda verdiği km yi...

nasıl ayarlayabilirim veya ne yapmam lazım bilgisi olan paylaşabilirse çok sevinirim.

tesekkurler

Ãœyelik tarihi
    26.Nisan.2014
    Nereden
    Ankara
    Alıntı potukcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar vic ekranında servis için kalan km "0" landı ve perform service uyarısı alıyorum sürekli, daha servise gitmeme var çünkü son bakımdan sonra güncellememiştim o ekranda verdiği km yi...

nasıl ayarlayabilirim veya ne yapmam lazım bilgisi olan paylaşabilirse çok sevinirim.

tesekkurler
    set tusuna veya oburune basili tutarak ayarlama yapabilirsin sanirim set tusuydu basili tutunca yanip soner ilk once tarih saat snr km bi 10000 daha yapabilirsin

Ãœyelik tarihi
    16.Eylül.2014
    Nereden
    Ä°zmir - Urla
    set tusuna veya oburune basili tutarak ayarlama yapabilirsin sanirim set tusuydu basili tutunca yanip soner ilk once tarih saat snr km bi 10000 daha yapabilirsin
    Tesekkurler denedim ve ok

Yalnız bugün ilk defa gösterge panelinde abs ışığının hemen sağında bir ampul ışığı yanmaya başladı, farları ve iç aydınlatmayı kontrol ettim bir sorun gözükmüyor, aracın kitapçığına baktığımda o işareti göremedim daha da ilginci...

dediğim gibi abs ışığının sağında yeşil ve dik duran bir ampul ikazı alıyorum var mıdır bilgisi olan acaba?

tesekkurler

Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Hakan merhaba ,ampul ikazı ; enteresan el kitabına baktım bende göremedim , belki follow me lambasının işaretidir ( benimki sadeece tahmin )

Ãœyelik tarihi
    16.Eylül.2014
    Nereden
    Ä°zmir - Urla
    Alıntı y-bsungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakan merhaba ,ampul ikazı ; enteresan el kitabına baktım bende göremedim , belki follow me lambasının işaretidir ( benimki sadeece tahmin )
    Abi araştırmaya çalıştım ama bulamadım, sinir bozucu bir durum. Fotoğrafını çekicem yarın ekliycem belki daha önce başına gelmiş biri varsa bilgilendirir...

Üye Kadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    O ışığı malum video sitesindeki tüm zj lerde yanarken görebilirsiniz benim ki hiç yanmadi bu güne kadar sanırım patlak sizinkinde ise temazsizlik olabilir

Ãœyelik tarihi
    26.Nisan.2014
    Nereden
    Ankara
    Arkadaslar elinde jeep zj icin service manual kitapcigi olan var mi ben de fotokopisini alsam olur mu acaba

Moderator Han Solo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Mart.2014
    Nereden
    istanbul
    Arkadaslar elinde jeep zj icin service manual kitapcigi olan var mi ben de fotokopisini alsam olur mu acaba
    Mail adresini alayim...
    GEZE GEZE BU GEZE-GEN BÄ°TMEZ

tüm videoları 720p veya 1080p olarak seçerek izleyin...

Ãœyelik tarihi
    26.Haziran.2014
    Nereden
    ardahan
    bende isterim başkanım platinbilgisayar@hotmail.com (97- 5.2)

Sayfa 6 Toplam 124 Sayfadan BirinciBirinci ... 456781656106 ... SonuncuSonuncu