Aşağıdaki video da gösteriyor bir de buna bak belki faydası olur. Önemli olan ne çok hızlı ne çok yavaş yapmamak ve 3 defa yapmak. Ayrıca km göstergesinde yazmıyorsa check engine yazısının yanıp sönme aralıklarını sayarak da kodları alabilirsin. Bekleyecek yanıp sönmeye başlayacak diyelim ki 3 defa yandı söndü bu onlar basamağındaki 3 sonra bir ara verip tekrar yanıp sönecek bu da birler basamağı bütün kodları bitirince 55 yapacak bu da bitti anlamına geliyor. Bence bir daha dene
http://youtu.be/q6pSQvLJ7QY
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ergun abi zj fault code 37 felan yazınca Google'da çıktı. Sanzumn yagi, soketi, rolesi, sanzuman kalibrasyonunu vs... 50 tane farkli sey çıktı. Ama senin dediğini hic okumadim.
O zaman can sıkıcı bir durum değil. Zaten araçta suruste problem yokda dert oldu.??
96-98 zj lerde Manifold çıkışında ve katalizör çıkışında toplam 2 adet oksijen sensörü bulunmakta bu sensörlerin çalışma sırasındaki voltaj değerlerinden aracın yakıt durumunu (zengin/fakir) anlamamız mümkün müdür ?
Bank 1 Sensör 1 => Manifold Çıkışındaki sensör
Bank 1 Sensör 2 => katalizör çıkışındaki sensör
Oksijen sensörlerinin normal çalışma voltaj değerleri nedir ?
Bende Ergun abi içinden çoy saydı kulağım çınladı derken 😁
Onu bulmak şimdi çok zor iş abi ama sana daha kolay yolandan bi link versem belki taa amcasına gerek kalmaz 😂
http://troubleshootmyvehicle.com/chr...ensor-test-1#2
bunu bilmediğim için kendime kızmıyor değilim ama napim bilmemek değil öğrenmemek ayıp malum
yol bilgisayarında ortalama tüketim 15litre gösteriyor fakat aracı lpg de kullanıyorum... hesabıma göre 15litreden fazla lpg tüketiyorum ortalamada demek ki diyorum içimden bu veri doğru değil
nedir bu işin aslı acaba? yani yol bilgisayarında anlık ve ortalama tüketim değerleri, araç lpg de kullanılıyor olsa dahi doğru mudur değil midir?
teşekkürler şimdiden
Bildiğim kadarı ve hesaplamalarım normal tüketimden Lpg de genellikle %15 ila %20 fazla tüketim yapmakta.
Benim zj de tavan daki ort yakıt değeri 38 lt civarında gösteriyo ancak odb okuyucudaki ort tüketim 23 lt civarı.
Hesap yaptığımda ise 28.5 lt gibi hesap çıkmakta.