Sayfa 25 Toplam 124 Sayfadan BirinciBirinci ... 1523242526273575 ... SonuncuSonuncu
Toplam 2468 adet sonuctan sayfa basi 481 ile 500 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ZJ hakkında sormak istediklerimiz

Üye eay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    13.Eylül.2015
    Nereden
    Ä°stanbul
    Ankarada modifiye ve bakim dukkani olan yakin bir arkadasima zj ust kapak lazim..ancak nereye baksalar catlak veya tadilatlisina debk gelmisler.nereden bulabiliriz tavsiyesi olan..sasmazdalar

Üye FuatD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Merhabalar, geçenlerde bir defa death wooble yaşadım hemen sanayide tespite getirdim çıkan sonuç direksiyon kutusunun revizyonunun yapılması gerektiği çünkü diğer bütün aksamlar sağlam.

Bu konuda ne dersiniz? Direksiyon kutusu işi biraz çetrefilli bir konu çünkü? İ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Üye KARADAG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    23.Aralýk.2014
    Nereden
    BAÄžCILAR Ä°STANBUL
    Alıntı FuatD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar, geçenlerde bir defa death wooble yaşadım hemen sanayide tespite getirdim çıkan sonuç direksiyon kutusunun revizyonunun yapılması gerektiği çünkü diğer bütün aksamlar sağlam.

Bu konuda ne dersiniz? Direksiyon kutusu işi biraz çetrefilli bir konu çünkü? İ

Kesinlikle yanlis tespit direksiyon kutunuz icin revizyon gerekebilir ancak soylediginiz probleme neden olabilecek bir ariza degil.oncelikle rotilleri ve burclari kontrol ettir direksiyon fazlaca rahatsizlik vermiyor ise dokunmasinlar.kaldiki direksiyon kutusundaki problemi tekere kadar olan kisimda direksiyon amartisoru zaten absorbe ediyor amortisör saglam ise... sozkonusu problemle uzaktan yakindan alakasi yok.
    {{{{JEEP GC 5.9 V8 daha ne olsun}}}}

Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Alıntı KARADAG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle yanlis tespit direksiyon kutunuz icin revizyon gerekebilir ancak soylediginiz probleme neden olabilecek bir ariza degil.oncelikle rotilleri ve burclari kontrol ettir direksiyon fazlaca rahatsizlik vermiyor ise dokunmasinlar.kaldiki direksiyon kutusundaki problemi tekere kadar olan kisimda direksiyon amartisoru zaten absorbe ediyor amortisör saglam ise... sozkonusu problemle uzaktan yakindan alakasi yok.
    Hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim. Rotiller ve burçlarda problem yok şimdi direksiyon amortisörü sağlam mı onu tespit ettirmeye çalışacağım. Direksiyonda hafif boşluk var ama rahatsız edici boyutta değil.

Moderator Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    06.Mart.2014
    Hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim. Rotiller ve burçlarda problem yok şimdi direksiyon amortisörü sağlam mı onu tespit ettirmeye çalışacağım. Direksiyonda hafif boşluk var ama rahatsız edici boyutta değil.

Önce track bar burçlarına sonra alt üst dört adet rot başlarına bakın.

Track alt burcunda civata yüzüğün içinde oynuyorsa bu da death wobble yapar.

Direksiyon amortisoru death wobble sebebi olamaz. Sadece death wobble'i absorbe etmeye yarar.

Kutu işine girmeyin. Hiç alakası yok. Ben aylardır çözmeye çalışıyorum bu sorunu.

Aracınızda yükseltme var mı? Lastikleriniz ne durumda?

Ãœyelik tarihi
    23.Aralýk.2014
    Nereden
    BAÄžCILAR Ä°STANBUL

Ne demek dostum bizler sadece yanlis fikirlerini ispat yoluna giderek problem gidermeye calisan ustalardan sakinmak isteriz.bu forumun diger bir amacida bu degilmi zaten.Probleninizle ilgilenen usta ve veya ustalar kimdir bilemem ancak niyeti gayet iyi niyet dogrultusunda da olabilir tenzih ediyorum.Ancak cevremizde o kadar isguzar usta gecinen varki deneme yanilma yontemiyle is halleder.Yinelemekte fayfa goruyorum direksiyon kutusuyla alakali problem degil.dusunsenizya eski klasik arabalarda direksiyon yarim tur bos doner hatirlayalim.

Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Alıntı Maverick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Önce track bar burçlarına sonra alt üst dört adet rot başlarına bakın.

Track alt burcunda civata yüzüğün içinde oynuyorsa bu da death wobble yapar.

Direksiyon amortisoru death wobble sebebi olamaz. Sadece death wobble'i absorbe etmeye yarar.

Kutu işine girmeyin. Hiç alakası yok. Ben aylardır çözmeye çalışıyorum bu sorunu.

Aracınızda yükseltme var mı? Lastikleriniz ne durumda?
    Yükseltme yok tamamen standart, lastikler 235/70/16 aslında olması gereken 225/70/16 ama bu ebat farkından olmaz diye düşünüyorum?

Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Hala sanayideyim ama özetle direksiyon kutusuna kesinlikle dokunmuyorum, track bar burçları ve rot başlarında problem yok tekrar death wooble yapıncaya kadar binmeye devam

Ãœyelik tarihi
    23.Aralýk.2014
    Nereden
    BAÄžCILAR Ä°STANBUL
    Yükseltme yok tamamen standart, lastikler 235/70/16 aslında olması gereken 225/70/16 ama bu ebat farkından olmaz diye düşünüyorum?

Bu problemin ana unsuru rotiller ve trakbar burclari bunlar disinda olasilik tekerde olusmus balon eksilen hava basinci gibi durumlarda anlik tepkime verebilir bunlara yogunlasmani tavsiye ederim

Moderator Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    06.Mart.2014
    Hala sanayideyim ama özetle direksiyon kutusuna kesinlikle dokunmuyorum, track bar burçları ve rot başlarında problem yok tekrar death wooble yapıncaya kadar binmeye devam

Burda açık ve net bir şekilde gösteriyor. En büyük sebep bu olarak görülüyor. Track bar cıvatasının sıkı olmaması veya yüzük içinde oynaması. Bunu bakarak anlayamazsınız. Direksiyonu hareket ettirirken biri orayı gözlemlesin.

Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Alıntı Maverick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Burda açık ve net bir şekilde gösteriyor. En büyük sebep bu olarak görülüyor. Track bar cıvatasının sıkı olmaması veya yüzük içinde oynaması. Bunu bakarak anlayamazsınız. Direksiyonu hareket ettirirken biri orayı gözlemlesin.
    Teşekkürler bu video çok yardımcı olacak en kısa sürede kontrol edeceğim.

Üye Kadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    98 zj'lerde Krank şaft pozisyon sensörünün yerini bilen var mı ? Kendim değiştirebilirmiyim ?

Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Alıntı Kadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    98 zj'lerde Krank şaft pozisyon sensörünün yerini bilen var mı ? Kendim değiştirebilirmiyim ?

Bu videodaki araç 98 cherokee ama yine de yardımcı olur diye düşünüyorum.

https://m.youtube.com/watch?v=4E0hIpw-Awo

Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    Bu videodaki araç 98 cherokee ama yine de yardımcı olur diye düşünüyorum.

https://m.youtube.com/watch?v=4E0hIpw-Awo

Abi valla tüm yerlere baktım altına baktım bulamadım artık p.tesi sanayide bitaktırcam.

Üye y-bsungur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Kadir o sensor tabiki aracın altında ama otomatik şanzumanın üzerinde yani aracın kupasıyla şanzumanın arasında bir yerde sıkışık vaziyette duruyor ona tam yerini tespit etmeden aşagıdan ulaşman biraz zor.

Ãœyelik tarihi
    31.Mart.2014
    Alıntı y-bsungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kadir o sensor tabiki aracın altında ama otomatik şanzumanın üzerinde yani aracın kupasıyla şanzumanın arasında bir yerde sıkışık vaziyette duruyor ona tam yerini tespit etmeden aşagıdan ulaşman biraz zor.
    İnadına en zor yere koymuş elin amerikalısı 😂

Üye ukymk55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    16.Eylül.2015
    Nereden
    Bursa
    Avrupa versiyon ZJ lerin park lambaları hangi düzende yanıyor? Sinyal Hangisi.
    Şimdi bildiğiniz üzere ZJ lerin aydınlatma grubunda 3 parça var. Ana aydınlatma farı, Alttaki parça ve yandaki parça.

Amerikan park denilen oldu avrupa versiyonlarda yok mu acaba? Yada benimkinde bağlantı hatası mı var?
    Park lambalarını açtığımda alttaki Sarı parça yanmıyor. sadece yandaki parça içindeki beyaz kısım yanıyor.

Amerikan versiyonlarda mı alttaki sarı lambalar yanıyor?

Orjinali bilemiyorum ama parkları yaktığımda alttaki sarı parçanın yanması aracı çok hoş gösteriyor.
    Olmadı öyle yaptıracam,

Üye ycankes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    02.Kasým.2014
    Nereden
    Karabük,Sivas
    Alıntı ukymk55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Avrupa versiyon ZJ lerin park lambaları hangi düzende yanıyor? Sinyal Hangisi.
    Şimdi bildiğiniz üzere ZJ lerin aydınlatma grubunda 3 parça var. Ana aydınlatma farı, Alttaki parça ve yandaki parça.

Amerikan park denilen oldu avrupa versiyonlarda yok mu acaba? Yada benimkinde bağlantı hatası mı var?
    Park lambalarını açtığımda alttaki Sarı parça yanmıyor. sadece yandaki parça içindeki beyaz kısım yanıyor.

Amerikan versiyonlarda mı alttaki sarı lambalar yanıyor?

Orjinali bilemiyorum ama parkları yaktığımda alttaki sarı parçanın yanması aracı çok hoş gösteriyor.
    Olmadı öyle yaptıracam,
    Amerikan versiyonlarda parklar açıkken alttaki uzun lambayla yandaki küçük lambanın birleşim köşeleri ve yandaki küçük lamba yanar.
    Avrupa versiyonlarda ise parklar açıldığında sadece yandaki küçük lamba yanar. http://www.geze-gen.com/showthread.p...C4%B1nda-bilgi 'da daha iyi anlatmıştım.

Üye ycankes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    02.Kasým.2014
    Nereden
    Karabük,Sivas
    şanzıman balatası yakmak ne demek açıklayabilirmisiniz ? Şanzıman revizyonumu ? Değişimimi ? Googleda hep debriyaj balatası ile alakalı bilgiler çıkıyor.Otomatik şanzıman ile ilgili bilgi yok.Biz galiba şanzıman yedik :/

Üye Mirkan Şenol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Alıntı ycankes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şanzıman balatası yakmak ne demek açıklayabilirmisiniz ? Şanzıman revizyonumu ? Değişimimi ? Googleda hep debriyaj balatası ile alakalı bilgiler çıkıyor.Otomatik şanzıman ile ilgili bilgi yok.Biz galiba şanzıman yedik :/
    Bizim kavrama tork konvertörlü. Problem nedir? Ne yapıyor araç?
    Türk insanı para gibidir, içine ışık tut ''ATATÜRK'' yoksa ''SAHTEDİR''

Sayfa 25 Toplam 124 Sayfadan BirinciBirinci ... 1523242526273575 ... SonuncuSonuncu