Ankarada modifiye ve bakim dukkani olan yakin bir arkadasima zj ust kapak lazim..ancak nereye baksalar catlak veya tadilatlisina debk gelmisler.nereden bulabiliriz tavsiyesi olan..sasmazdalar
Ankarada modifiye ve bakim dukkani olan yakin bir arkadasima zj ust kapak lazim..ancak nereye baksalar catlak veya tadilatlisina debk gelmisler.nereden bulabiliriz tavsiyesi olan..sasmazdalar
Merhabalar, geçenlerde bir defa death wooble yaşadım hemen sanayide tespite getirdim çıkan sonuç direksiyon kutusunun revizyonunun yapılması gerektiği çünkü diğer bütün aksamlar sağlam.
Bu konuda ne dersiniz? Direksiyon kutusu işi biraz çetrefilli bir konu çünkü? İ
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kesinlikle yanlis tespit direksiyon kutunuz icin revizyon gerekebilir ancak soylediginiz probleme neden olabilecek bir ariza degil.oncelikle rotilleri ve burclari kontrol ettir direksiyon fazlaca rahatsizlik vermiyor ise dokunmasinlar.kaldiki direksiyon kutusundaki problemi tekere kadar olan kisimda direksiyon amartisoru zaten absorbe ediyor amortisör saglam ise... sozkonusu problemle uzaktan yakindan alakasi yok.
{{{{JEEP GC 5.9 V8 daha ne olsun}}}}
Hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim. Rotiller ve burçlarda problem yok şimdi direksiyon amortisörü sağlam mı onu tespit ettirmeye çalışacağım. Direksiyonda hafif boşluk var ama rahatsız edici boyutta değil.
Önce track bar burçlarına sonra alt üst dört adet rot başlarına bakın.
Track alt burcunda civata yüzüğün içinde oynuyorsa bu da death wobble yapar.
Direksiyon amortisoru death wobble sebebi olamaz. Sadece death wobble'i absorbe etmeye yarar.
Kutu işine girmeyin. Hiç alakası yok. Ben aylardır çözmeye çalışıyorum bu sorunu.
Aracınızda yükseltme var mı? Lastikleriniz ne durumda?
Ne demek dostum bizler sadece yanlis fikirlerini ispat yoluna giderek problem gidermeye calisan ustalardan sakinmak isteriz.bu forumun diger bir amacida bu degilmi zaten.Probleninizle ilgilenen usta ve veya ustalar kimdir bilemem ancak niyeti gayet iyi niyet dogrultusunda da olabilir tenzih ediyorum.Ancak cevremizde o kadar isguzar usta gecinen varki deneme yanilma yontemiyle is halleder.Yinelemekte fayfa goruyorum direksiyon kutusuyla alakali problem degil.dusunsenizya eski klasik arabalarda direksiyon yarim tur bos doner hatirlayalim.
{{{{JEEP GC 5.9 V8 daha ne olsun}}}}
Hala sanayideyim ama özetle direksiyon kutusuna kesinlikle dokunmuyorum, track bar burçları ve rot başlarında problem yok tekrar death wooble yapıncaya kadar binmeye devam
98 zj'lerde Krank şaft pozisyon sensörünün yerini bilen var mı ? Kendim değiştirebilirmiyim ?
Bu videodaki araç 98 cherokee ama yine de yardımcı olur diye düşünüyorum.
https://m.youtube.com/watch?v=4E0hIpw-Awo
Kadir o sensor tabiki aracın altında ama otomatik şanzumanın üzerinde yani aracın kupasıyla şanzumanın arasında bir yerde sıkışık vaziyette duruyor ona tam yerini tespit etmeden aşagıdan ulaşman biraz zor.
Avrupa versiyon ZJ lerin park lambaları hangi düzende yanıyor? Sinyal Hangisi.
Şimdi bildiğiniz üzere ZJ lerin aydınlatma grubunda 3 parça var. Ana aydınlatma farı, Alttaki parça ve yandaki parça.
Amerikan park denilen oldu avrupa versiyonlarda yok mu acaba? Yada benimkinde bağlantı hatası mı var?
Park lambalarını açtığımda alttaki Sarı parça yanmıyor. sadece yandaki parça içindeki beyaz kısım yanıyor.
Amerikan versiyonlarda mı alttaki sarı lambalar yanıyor?
Orjinali bilemiyorum ama parkları yaktığımda alttaki sarı parçanın yanması aracı çok hoş gösteriyor.
Olmadı öyle yaptıracam,
Amerikan versiyonlarda parklar açıkken alttaki uzun lambayla yandaki küçük lambanın birleşim köşeleri ve yandaki küçük lamba yanar.
Avrupa versiyonlarda ise parklar açıldığında sadece yandaki küçük lamba yanar. http://www.geze-gen.com/showthread.p...C4%B1nda-bilgi 'da daha iyi anlatmıştım.
şanzıman balatası yakmak ne demek açıklayabilirmisiniz ? Şanzıman revizyonumu ? Değişimimi ? Googleda hep debriyaj balatası ile alakalı bilgiler çıkıyor.Otomatik şanzıman ile ilgili bilgi yok.Biz galiba şanzıman yedik :/