2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
2016 Mondial RXÎ EVO 250 cc
2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
2007 Subaru Forester 2.0 ov
2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
1997 Toyota Carina GLİ+Milano Lpg
Zj aracimda zaman zaman analog gostergeler calismiyor sanki temazsizlik var gibi, arac calistirdiktan sonra genellikle sol yan egimli yerlerde bekledikten oluyor. Ve sonra kontak acip kapatinca duzeliyor (km, devir, yakit vbg) acsba bunlar grvsek mi yada kontrolunu nasil yapabilirim?
Genel bilgi için; arka sileceğe giden su borusu alltan arka sol dikmeye kadar gidip oradan ortaya geliyor.
Evet sigorta da mumkun bir onceki aracim transam de 2 kez sigorta yolda atmisti yeni sigorta koyasaya kadar devamli bir bip sesi ile yeni sigortayla calisir hale gelmisti...
Fakat zj de calistirdiktan sonra zaman zaman ama kontak kapatip tekrar acinca duzeliyor sanki baglanti kablolariii diyecegim geliyor lakin bilene danismak esas.
Probleme dair bir kaç bakış açısı yaratalım.Sondan başlayarak söyle bir soru sormak istiyorum.kadranlar çalışmadığı zaman gösterge lambaları yanıyor mu? digital sayaç çalısıyor mu? bunlarada bir göz at. bunlar da çalışmıyorsa kesinlikle gösterge karpuzu tam sıkı olmayabilir soket ayakları sarsıntıda veya yan eğim esnasında pozisyonunu kaybediyordur. Sırasıyla burayı besleyen kabloda problem olabilir.son olarak bady kit yerinden sök dağıt güzelce temizle belki su almış olabilir
Konu y-bsungur tarafından (27.Kasm.2015 Saat 12:38 ) değiştirilmiştir.
Sagol Ugur vallaha dediğim doğru ben de yükselteyim mi yükseltmeyim mi diye kafayı bir sene yorduktan sonra gittim 2" yükselttim ama bir müddet sonra kesmedi ve şimdi pişmanım keşke 2" yerine daha yüksek bir şey yapsaydım özellikle zj lere 4" çok yakışıyor.
Konu y-bsungur tarafından (27.Kasm.2015 Saat 14:57 ) değiştirilmiştir.
Erol 2" dede her türlü hızı yaparsın şahsen ara sırada olsa sırf denemek adına kick down du over drive dı derken ben de yüksek sürat yapıyorum ve bir sorunda olmuyor fakat bana göre bu arabalara (zj) 100 den sonrası özellikle 150/160/170 veya daha yukarısı yüksek sürat yakışmıyor bunlarda benim tavsiyem aheste çek kürekleri mehtap uyanmasın cinsinden salına salına gidecen 100 den yukarıya fazla geçmiycen,zaten bu zj ler alt devirlerde daha atak olduklarından kalkışlarda filan millete nal toplattıgından bana alt devir ataklıgı daha tatminkar geliyor.
Konu y-bsungur tarafından (27.Kasm.2015 Saat 14:59 ) değiştirilmiştir.
Aslinda sadece gostergelerde (km, devur, ywg, isi, yakit aku zaman ,zaman sola egimli yerlerde calismayanlar) bunlarin, disinda diger elektrikli olanlarin tamami calisiyor.
Bu analog bazen calismiyor kontak kapatip acinca tekrar calisiyor, birtemassizlik var saniyorum, nereden nasil kontrol etmeliyim?
denizci & mimar -
Deniz Ticaret Gazetesi / broker/ yelken eğitim/renovasyon.
Brembo disk ve balata hakkında bilgisi olan varmı? Raybestosmu yoksa Brembo mu daha iyidir?
Arkadaslar, sormak istediğim ,
1-)asfalta yazın klima actığımda 100 derecenin biraz altında olan motor sıcaklığım klima calısınca 100derece üzerindeki ince çizgiye ulaşıyor hatta uzunca calıştığında o çizhiyide aştığı olunca kapatıyorum. Bu durum her ZJ de araclarınızda aynımı?
2-)Yazın Klima calışırken Kac derecede olmalı
3-) havanın soğuk olmasına ragmen uzun rampa cıkışlı 3kişi ve yüklü iken asfalt yolda ve virajlı rampa cıkışlarda da hararet 100 derece üstündeki ince çizgiye çıkıp bazen biraz daha aştığı oluyor. Düzlüğe geldiğimde bir süre sonra normal calışma sıcaklığına 100derece altına ulaşıyor. Radyatörüm yeni, bu durum normal mi sizce, Sizlerin ZJ nasıl? Veya nasıl olmalı
Teşekkürler..
Merhaba bende Wj var...
1-Evet bende de aynen oluyor ama klimayı kapatmıyorum sonra hararet tekrar 100 dereceye geri geliyor
2-Bu yaz klapelerim bozuk oldugu için tam verimli çalışmadı ama araştırdıgım kadarıyla 22-24 derece aralığında bayağı bi soğutması gerekiyor
3- Bende de aynı durum. Hatta ilk aldıgım zamanlar su kaynatacak diye korkuyordum ☺
Sonradan anladımki 110 nun üstüne çıkmadıgı sürece sıkıntı yok..
Xperia Z
Wj için klima açıkken hararet yükseliyorsa klima fanının ışıkla çalışıp çalışmadığına bakmakta fayda var. Zamanla merkezdeki kömürler aşınıp dönüşü yavaşlatıp hatta durdurabiliyor.
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP