Sayfa 45 Toplam 124 Sayfadan BirinciBirinci ... 3543444546475595 ... SonuncuSonuncu
Toplam 2468 adet sonuctan sayfa basi 881 ile 900 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ZJ hakkında sormak istediklerimiz

Üye ycankes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    02.Kasým.2014
    Nereden
    Karabük,Sivas
    Az önce gaz aldıktan sonra yaşadım. Uzun ama düşük eğimli bir yolda tırmanıyordum. LPGde tekleme yapti rolanti düştü. Biraz daha denedim tekleye tekleye tırmanmaya devam etti. Sonra çektim sağa stop ettim tekrar çalıştırdım. Benzine geçtim benzindede aynı teklemeyi yaptı,gene aynı şekilde bayir yukari çıkarken. Kaç kere stop etmek üzereyken gaza bastım etmesin diye. Geri dönüştede bayir aşağı, benzinde tekleme yapmaya devam etti. Stop ettim babami aradim o geldi geri döndü. Kisacası gazdada benzindede bayır aşağıda yukarıda tekleme yaptı araba. Sizce sebebi ne olabilir başına gelen varmı ? Rolanti sensörü vardi galiba ondanmi dersiniz ?

Üye Mirkan Şenol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Alıntı ycankes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Az önce gaz aldıktan sonra yaşadım. Uzun ama düşük eğimli bir yolda tırmanıyordum. LPGde tekleme yapti rolanti düştü. Biraz daha denedim tekleye tekleye tırmanmaya devam etti. Sonra çektim sağa stop ettim tekrar çalıştırdım. Benzine geçtim benzindede aynı teklemeyi yaptı,gene aynı şekilde bayir yukari çıkarken. Kaç kere stop etmek üzereyken gaza bastım etmesin diye. Geri dönüştede bayir aşağı, benzinde tekleme yapmaya devam etti. Stop ettim babami aradim o geldi geri döndü. Kisacası gazdada benzindede bayır aşağıda yukarıda tekleme yaptı araba. Sizce sebebi ne olabilir başına gelen varmı ? Rolanti sensörü vardi galiba ondanmi dersiniz ?
    İAC, MAP veya PCV valfinden olabilir. Üçüde rolanti düşüklüğüne ve stop etme problemine yol açıyor. Oksijen sensöründen devir düştüğünü hiç görmedim.
    Türk insanı para gibidir, içine ışık tut ''ATATÜRK'' yoksa ''SAHTEDİR''

Üye y-bsungur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Check engine yanmış olması lazım arıza kodu almadınmı,birde bayır yukarı veya aşşagı araç rolantidemi gidiyorsun ki.Mutlaka arıza kodu almaya çalış.

Ãœyelik tarihi
    02.Kasým.2014
    Nereden
    Karabük,Sivas
    Alıntı y-bsungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Check engine yanmış olması lazım arıza kodu almadınmı,birde bayır yukarı veya aşşagı araç rolantidemi gidiyorsun ki.Mutlaka arıza kodu almaya çalış.
    Hiç bir arıza ışığı yakmadı. Bayir yukari 30-40 kmh civari hızla tirmanirken tekledi. Bayir aşağıda mahalle arasi ve virajli yol olduğundan saldım kendi gidiyordu rolantide.

Ãœyelik tarihi
    02.Kasým.2014
    Nereden
    Karabük,Sivas
    Alıntı Mirkan Şenol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İAC, MAP veya PCV valfinden olabilir. Üçüde rolanti düşüklüğüne ve stop etme problemine yol açıyor. Oksijen sensöründen devir düştüğünü hiç görmedim.
    Teşekkürler Mirkan abi. Ve bu arada bahsediyim. Arabayi ilk çalıştırdığımda motor soğukken düzde değil özellikle bayir aşağı salıp gittiğimde stop ediyordu. Bir kaç kere başıma geldi. Daha 2 akşam öncede gene başıma geldi rolantı düşüklüğü tekleme ve sonrasında stop etme.

Üye mjz66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Alıntı ycankes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lpg'de de yaptı diyorsun gerçi ama benzin pompası da olağan şüphelilerden! Buji kabloları da...

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üye degrente - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    13.Mayýs.2015
    Nereden
    4.LEVENT/Ä°STANBUL
    Benzer sorun bende de olmuştu LPG cide bilgisayara takıp ayarlarını düzelttik fakat tekrar edince lpg beyninden kaynaklanan bir arıza tespit ettik beyin aracın sıcaklığını yanlış okuyordu ve sistemi korumaya alıyor fakat bu sırada araçta benzine geçirmiyordu haliyle araç stop ediyor sonrasında benzine geçip çalışmaya başlıyordu beyin değişince sorunda düzeldi şimdi sorunsuz kullanıyorum

Cenk NALBANTOÄžLU

Üye y-bsungur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Araç hem lpg de hem benzinde aynı tepkiyi verdiği için bu yolu denemeni öneririm .IAC motorunu bir degiştir yada rolantinin en iyi oldugu noktada IAC nin arkasında elektrik kablosunu çek ve arabayı öyle kullan eger arıza IAC dense araç rolantide bir daha stop etmeyecektir .eger ki devam ediyorsa 1 nolu O2 sensorun su koyveriyor demektir o sensorda iyice elden çıkmadan check engine yakmaz o nedenle kendini belli etmez sen ikinci pozisyon olursa o2 sensorunu degiştir yada sensoru yerinden sök dibini yükseltip tekrar yerine tak .Hepsini yaptın ama olmadı sırada TPS sensoru var sıra ona gelirse onun da özel bir testi var o noktaya gelirsen onuda anlatırım. Geçmiş olsun
    Konu y-bsungur tarafından (05.Mart.2016 Saat 16:01 ) değiştirilmiştir.

Üye mjz66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Alıntı FuatD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ancak fırsat oldu, tavsiye üzerine iyi bir elektronikçiye gittim ve benim sona dayalı yağ basınç göstergesine baktık daha doğrusu sökmeye gerek kalmadı çünkü göstergede arıza olmadığını söyledi.

Bu durumda nereye bakmam lazım? Gerçek basınç değerini göstermediğini düşünüyorum çünkü öyle olsa mutlaka bir problem çıkarırdı şimdiye kadar.

Müşürü mü değiştirerek başlayayım başka bakmam gereken bir yer var mı sizce?

O zaman müşür geliyor benim de aklıma şimdilik!

Üye FuatD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2015
    Nereden
    Antalya
    Alıntı mjz66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O zaman müşür geliyor benim de aklıma şimdilik!

Ok. Değiştirip deneyeyim bakalım.

Moderator Han Solo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Mart.2014
    Nereden
    istanbul
    Alıntı KARADAG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben inceledim o sitede bulamadim bildigimiz klasik dipsiz ampul var.onlar bizim burda bakkalda satiyor abi.sozkonusu ampul t3 diye adlandirilan cinsten malesef sadece yurtdisinda var yada cikmacilarda saÄŸlam bulunursa
    abi bugün hallettim bahçelievlerde kardeşler elektronik vardı teyp tamircisi 10 tane aldım kılçıklı ampulden hepsini değiştirdim. hiç arama boşuna ..kılçık ampul heryerde var aslında
    GEZE GEZE BU GEZE-GEN BÄ°TMEZ

tüm videoları 720p veya 1080p olarak seçerek izleyin...

Ãœyelik tarihi
    02.Kasým.2014
    Nereden
    Karabük,Sivas
    Alıntı mjz66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lpg'de de yaptı diyorsun gerçi ama benzin pompası da olağan şüphelilerden! Buji kabloları da...

Alıntı degrente Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzer sorun bende de olmuştu LPG cide bilgisayara takıp ayarlarını düzelttik fakat tekrar edince lpg beyninden kaynaklanan bir arıza tespit ettik beyin aracın sıcaklığını yanlış okuyordu ve sistemi korumaya alıyor fakat bu sırada araçta benzine geçirmiyordu haliyle araç stop ediyor sonrasında benzine geçip çalışmaya başlıyordu beyin değişince sorunda düzeldi şimdi sorunsuz kullanıyorum

Cenk NALBANTOÄžLU

Alıntı y-bsungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araç hem lpg de hem benzinde aynı tepkiyi verdiği için bu yolu denemeni öneririm .IAC motorunu bir degiştir yada rolantinin en iyi oldugu noktada IAC nin arkasında elektrik kablosunu çek ve arabayı öyle kullan eger arıza IAC dense araç rolantide bir daha stop etmeyecektir .eger ki devam ediyorsa 1 nolu O2 sensorun su koyveriyor demektir o sensorda iyice elden çıkmadan check engine yakmaz o nedenle kendini belli etmez sen ikinci pozisyon olursa o2 sensorunu degiştir yada sensoru yerinden sök dibini yükseltip tekrar yerine tak .Hepsini yaptın ama olmadı sırada TPS sensoru var sıra ona gelirse onun da özel bir testi var o noktaya gelirsen onuda anlatırım. Geçmiş olsun
    İlgilendiğiniz için teşekkürler. Bugün problem devam etmedi. Pislik falan geldi heralde yakıttan.

Üye soylu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2016
    Nereden
    Bostancı-İST
    Herkese merhaba,
    ZJ yağ değişimini dışarıda yaptırdım.VİC ekranındaki bir sonraki yağ değişim için kalan Km yi kendimiz sıfırlayabiliyormuyuz ,yoksa makineye falan mı bağlamak gerekiyor acaba.Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
    1997 Grand Cherokee 5.2 V8

Üye GC2013 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    22.Nisan.2014
    Nereden
    Ä°zmir

ZJ hakkında sormak istediklerimiz

Kontağı açtığınızda servis uyarısı gelecektir. Set tuşuna basılı tutarsanız programlanmış bir sonraki servis mesafesine ayarlanır.

In Vino Veritas in Aqua Sanitas
    NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP

Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2016
    Nereden
    Bostancı-İST
    Alıntı GC2013 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kontağı açtığınızda servis uyarısı gelecektir. Set tuşuna basılı tutarsanız programlanmış bir sonraki servis mesafesine ayarlanır.

In Vino Veritas in Aqua Sanitas
    Tamam bilgi için cok teşekkür ederim,deneyeceğim.

Ãœyelik tarihi
    28.Þubat.2016
    Nereden
    Bostancı-İST
    Işlem tamamdır.Tekrar teşekkürler.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Yakın zamanda yükseltme kitini takacağım, orijinal yay üstü lastikleri çürümüştür illaki, yenisini alırken 1 inç olan linkdeki modeli alsam bir zararı olur mu?

http://www.ebay.com/itm/191719754896...%3AMEBIDX%3AIT

Orijinal kollar ile 4.5 inç yükselen zj kol takımı ve ayarlı track barlar ile 5.5'a izin verir sanırım.
    İleride ön arka giriş çıkış çift mafsallı şaft yaptırıcam. Gerekenleri ve ayarlamaları 5.5 inç e göre yapabiliriz.
    Ne gibi bir sıkıntı yaratır bu 1 inçlik poly burçlar?

- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -

Yakın zamanda yükseltme kitini takacağım, orijinal yay üstü lastikleri çürümüştür illaki, yenisini alırken 1 inç olan linkdeki modeli alsam bir zararı olur mu?

http://www.ebay.com/itm/191719754896...%3AMEBIDX%3AIT

Orijinal kollar ile 4.5 inç yükselen zj kol takımı ve ayarlı track barlar ile 5.5'a izin verir sanırım.
    İleride ön arka giriş çıkış çift mafsallı şaft yaptırıcam. Gerekenleri ve ayarlamaları 5.5 inç e göre yapabiliriz.

Moderator Beatrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    Ä°stanbul

Boş ver, bozma kitin orjinal hesaplarını.

Çok basit : yayları 1 " arada sıkıştırır

Ön şafta boşu boşuna masraf yapıp ön arka çift mafsala çevirme, 4,5" yükseltme de şanzıman indirme aparatı ile birlikte ön şaft diff girişi tek mafsallıya çevrildiğinde sıkıntı yaşamazsın, bu arada senin ön şafta baktın mı ? 95 Kasım ayından sonra fabrika çıkışlı olanlarda ön şaft zaten tek mafsallı ( benimkinde olduğu gibi...) , sadece 1 cm kadar uzatılacak o kadar.

Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Abi ön diff girişi mafsallı low pinion, diffin altında kalıyor mahrutinin girişi. 7 inçde gerek duymadıysa araç ben de boşa masraf etmiş olurum, onu eledim.

Yayları sıkıştırma olayını anlayamadım, kitin içinden çıkan yaylar aracın altında aracın ağırlığında belli bir seviyeye kadar ezilmez mi?
    Poliüretan takozlar sadece yay seviyesini yükseltecek, alt kolların değişmediği (uzamadığı) 4.5'' kitler de var, alt kollar müsade eder gibi, ön arka track bar ayarlı zaten. Denge kollarını da orijinalinden düşünerek yola çıkıyorum, 2'' get ile orijinal denge kollarını kullanıyoruz, 4.5'' kitin denge kolları çok daha uzun, 1 inç daha yükseltmeye müsade eder sanırım.
    Kitden çıkan arazi şanzımanı taşıyıcısını düşüren flanşları hiç ölçmedim. Ama şase güçlendirme demiri 6mm. O flanşlar 2cm ise mesela şanzıman 2.6cm alçalmış olacak, bunun bir zararı olur mu?
    Ustam fren hortumlarını ben yaptırırım dedi, kepçelere vs hidrolik hortumlar yapan biri varmış, güveneyim mi?

Abi ricam olmazın yanında olurunu da dersen şimdi ebay üzerinden poly yay üstü lastiği alacağım, ya orijinal ya 1''

Sayfa 45 Toplam 124 Sayfadan BirinciBirinci ... 3543444546475595 ... SonuncuSonuncu