Radyatörlerine uzum zamandır antifiriz koymayan arkadaşlar radyatörünüzdeki bütün kirli suyu buşaltın butun sıvıyı antiriiz olmak kaydı ile değiştirin şimdi bazı arkadaşlar radyatör delikse su koyveriri endişesi ile bu işi risk olarak degerlenditecektir.Ancak inceldiği yerden kopsun mantığı ile hareket etmekte fayda var dolayısıyla raduatörü verimli çalışmayan araçların motor ömrünün kısalacağı unutulmamalı
{{{{JEEP GC 5.9 V8 daha ne olsun}}}}
Kadir'in antifriz doğru olan👍
SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İyi geceler herkese bir konuda yardım lazım klima yönlendirme kapakları arızalı sürekli ayağa veriyor nasıl tamir edebilirim yönlendirme kapakları nerede
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu konu uzar gider.Aslında bütün antifirizler renk bakımından farklılık gösterse de içerik bakımından ana unsur olarak etilen glikol içermektedir.İnorganik ve organik ayrımı yapılarak renklendirilmiş.Kırmızı olanlar organik grubunu temsil eder bizim araçlar için kullanılır mı tabiki de kullanılır.Ancak içine ilave edilen extra koruyucu asitler bizim araçların ve/veya benzer yapıdaki araç motor yapısına pek uyum sağlamadığı görüşü sabittir.Defaattle sahit olmuşum veya duymuşumdur yanlış antifiriz kullanımından muzdarip olanları.Dolayısı ile ileride ciddi hasarla karşılaşmamak için maceraya gerek olmadığı düşüncesindeyim naçizane...
Bu konuda sana kesinlikle hak veriyorum ve her firma kendince bir renk üretimi var castrol ün mavisini koymuştu bakım yapan arkadaş allahtan kontrol ettim de değiştirdik. Catrolde kırmızı olan Shellde mavi olabiliyor önemli olan arkasındaki etikette yazan ile kitapçıkta yazan içerik aynı mı ? Yıllar içerisinde ürünlerin satışını arttırmak için teknolojik değişiklikler ekleyebiliyorlar.
Bu yüzden ana maddesi önemli yada orj mopar alacaksınız ki onunda yeni üretimleri castrol radicool sf ile aynı içeriğe sahip amazon dan içeriklerini karşılaştırıp almıştım
Sent from my iPhone using Tapatalk
MERHABALAR,
BENİM 5.9 GEÇEN KIŞ ŞANZIMAN DAĞITMIŞTI YAZMIŞTIM BURAYA SORUNU ÇÖZÜM ÇIKMADI AKGÜN DE YENİDEN YAPMIŞTIK.
ŞİMDİ YENİ BİR SORUNUM VAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
EN BAŞTAN ANLATAYIM;
2 - 3 gündür araçtan dururken sahilde giderken kırmızı ışıkta beklerken motordan ses gelmeye başladı.
3 gün önce pazar günü arabayı yıkarken yağını kontrol ettim. yağ seviyesi normaldi.
dün aksam sahilde gezerken(kumsal değil) yine o tıkırtı gelmeye başladı. ve gözüme yağ basıncı göstergesi ilişti ki seviye 0 'a çok yakın.
hemen benzin istasyonuna gittim yağı kontrol ettim yağ yok arabada hiç. yağ koydum normal seviyesine getirdim. ama tekrar yola çıktığımda basınç seviyesi durduğumda yine düşüyor gaza basınca artıyor.
ne yapmamız lazım ?
yardımcı olur musunuz?
Jeep Grand Cherokee 5.9 v8*
Bayramda bir yazlık gidiş gelişi yapacağım nasipse, gitmeden önce bir antifriz kontrolü yaptıracağım , direk özel servise mi gideyim yoksa iyi bir yer arayıp başka bir yere mi?
Mirkan abi baya yakın oturuyoruz yokmu bizim çevrede bu işi bakacak bizi üzmeyecek bir yer ?
Antifriz değişi çok zor bir olay değil sizde yapabilirsiniz.Yapmanız gereken şey motor soğuk iken radyatörün kapağını açıp sonra alt kısmındaki musluğu açıp içindeki suyun tamamen boşalmasını sağlamak sonrası temiz saf su koyup bir müddet aracı çalıştırıp bu suyun devir daim olmasını sağladıktan sonra motor soğumasını bekleyip yine suyu boşaltınız.Tüm suyun boşadığına emin olduktan sonra alt musluğu kapatıp aracınız için aldığınız 3 lt antifrizi radyatörün üst kapağından içine doldurup sonrasına ise saf su koymanız.iyice su koyduktan sonra kapağı kapatmadan motoru çalıştırıp içinde oluşan havanın dışarı çıkmasını sağladıktan sonra saf su takviyesi ile (kapağın 1 parmak altına kadar olacak şekilde ) radyatör üst kapağı kapamanız.sonrasında yedek su deposunu kontrol ediniz.eksik var ise onuda tamamlayıp işlemi sonlandırız. Çoğu servisler saf su yerine musluk suyu koyuyorlar buna izin vermeyin çünkü musluk suyu içinde klor radyatör kanallarının kapanmasına ve aracınız hararet yapmasına sebep verir.
Teşekkürler Cenk abicim, not aldım dediklerinizi sadece bilmediğim tek şey tahliye nereden yapacağım yerini bilmiyorum onuda araştıracağım
Tahliye musluğu radyatörün aracın motora bakan kısmında sağ alt köşede olması gerekiyor yani 5.9 için öyle.
Lütfen acil yardım vites topuzu sökülebilir mu ve nasıl
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi