Biliyorum abi haklisinda bazen arada motor isigi 6 ayda bir yaniyor onun nedenini cozmeye calisiyorum ya cihazda cikmazsa diye o yuzden bilgi edinmek istemistim
sendedemi P0135 var bence öncelikli olarak LPG ile alakası yok araç sogukken (Araç sıcak veya normal ısıdayken pek bu durum olmaz)motor çalışmadan önce kontagı tüm ışıklar yanar duruma getirdiğinde 1 nci O2 yi endüklüyorsun ama bu işlem 1 sıra O2 için az biraz zaman alır özellikle araç sogukken biz bu süreyi beklemeden motoru çalıştırırsak LPG dede olsa Benzindede olsa çogu zaman O2 kırmızıyı yakar bütün mevzuu bu Ahaaa birde LPG de aniden arabaya abanırsan o zamanda yakar.
Yok Kardeşim öyle bir kaide yok istediğin gibi kullanmakta hürsün bu arabadan arabaya arabanın durumuna göre değişebilen bir durumdur O2 nin daha çok lpg de yanmasının asıl sebebi sanırım lpg nin yüksek ısı yayması aşırı ısınan sensor bir müddet sonra iş göremez hale geliyor lpg den dolayı O2 nin yanmasının ana sebebi benim bildiğim bu .
Lpg de ani gaz yüklenmeleride ısıyı daha da artıracagından sensorun kırmızı kart göstermesi daha kolay olacaktır .yoksa nasıl kullanırsan kullan .
Sonuçta ben BU KONULARDA OTORİTE degilim bende senin gibi sadece araba kullanıcısıyım hepsi bu.
Biliorum abi sen bilgi verip bizim gibi genc kardeslerinizin sorunlarina care oluyorsunuz.bende merak ettim abi yani sensoru bozuyorsak oyle hata yapipta sollamalarda falan abanmayalim gaza zaten yavas kullanirim aldim alali 2 3 sene icerisinde toplasan 1 kere anca roketlemisimdir
Konu y-bsungur tarafından (31.Mart.2016 Saat 01:57 ) değiştirilmiştir.
Abi 20 yasindalar kiyamiyorum bi motor masrafi acarsa bide enaz 10000 den olmayalim)
Yapıştır acımaBizden kaynaklı bir bakımsızlık sorunu, yağsız susuz bırakma olmadıkça en son bitecek şeyi motorudur ZJ'lerimizin...Gelmiş geçmiş en dayanıklı makinasıdır tüm Grand Cherokee kasalarının!
Haa; en fazla şanzıman biter benim gibi onla bunla kalkıp manyak gibi kullanırsanO da 3000 liralık iş, 20 sene gidiyor zaten
SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu uyarilariniza kulak verip yarin ilk roketle butun italyanciari almancilari parcaliyorum abi![]()
Ama bi kere roket yapinca gaz sistemi ikaza gecip kendini kapatti ve arac benzine gecti kanimca gaz yetistiremiyor gibi
gaz bitikken veya dibe yakınken yaptıysan benzine geçmesi normal aksi takdirde gaz var ama yüklenince benzine geçiyorsa gaz ayarlarına baktırmanı öneririm.
Muhtemelen bende ondan supeleniyorum yildirim abi yada benim gaz sistemi eski oda olabilir
Evet bunu hic dusunmemistim baskanim. Sanyiye gidince bir kontrol ettireyim