İyi geceler 96 zj aldım 2 hafta oldu ama vic ekranı komple çalışmıyor, söküp elektronikçiye verdi işlemcisi arızalı dedi ne yapabiliriz, işlemcisi arızalı olmayabilirmi ?
İyi geceler 96 zj aldım 2 hafta oldu ama vic ekranı komple çalışmıyor, söküp elektronikçiye verdi işlemcisi arızalı dedi ne yapabiliriz, işlemcisi arızalı olmayabilirmi ?
Nereden bilmiş hemen işlemcinin arızalı oldugunu o ünitenin içinde iki adet kart var ve bu kartlar birbirlerine kablo baglantısı ile baglantılı Hem o baglantı lehimlerini hemde arka soket giriş bölgesindeki çatlak lehimleri bulup yenilese sorun genellikle ortadan kalkar..
benim ekranında görüntüsü gitti, 4 tane elektrikçi gezdim hepsi ben anlamam diyor
kime göstereceğiz kim yapar bunu
Elektronik markası isim vermiyim onun televizyon elektronik teknik servisinde çaılşıyor kendisi arıza tespiti ona göre yapmış, ben lehimleri de bahsettim ona soguktur cıkmıstır diye tmm bakarım onlara dedi gercekten tamir eden kim varsa adres alabilirmiyiz
Bende emekliye ayrılmış eski bir elektronikçiyim geçenlerde kendi vic ekranımda kapkara olmuştu boş bir anımda kendim açtım ve lehimlere müdahale ettim problem ortadan kalktı.Bu ünütenin içindeki entegrenin elden çıkıp çıkmadıgını VİC e arıza testi yapacak farklı bir donanımınız yoksa hiç bir elektronikçi kartın yüzüne bakarak bu entegre bitmiş filan diyemez o nedenle işi bilen bir elektronikçiyle görüşün ..Eger Ankaradaysanız size özelden bir adres verebilirim özel mesajınıza bakınız.
Konu y-bsungur tarafından (28.Þubat.2017 Saat 22:12 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
lehimlere baktırdım voltmetre ölçtüler hatta birtane kondansator değişti ama yine ikiside çalışmıyor
bir yardım edin lütfen istanbulda bu işten kim anlar kim çözer
bu işlemi yaptım bugün. önce bi parantez açayım, abimizin anlattığı ilk çizim sanırım 93-95 grubu. benim 96 model küllük sağda çakmak solda. dolayısıyla sökerken civata yerlerini bulamadım. pata küte kanırta kanırta çıkardım
elkronikçi arkadaşıma götürdüm kartı. bu başlığı gösterdim. tam da abimizin belirttiği lehimler atmış. neyse yeniden lehimledik. taktık.
sonuç: coolant sensor bad'den tamamen kurtuldum ama rear lamp failture uyarısı devam ediyor. sol arka köşedeki kartı da gösterdim. onda bişey yokmuş. ampulleri de değiştirdim hepsini orj yaptım. niye hala veriyor bu hatayı?
- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -
bu işlemi yaptım bugün. önce bi parantez açayım, abimizin anlattığı ilk çizim sanırım 93-95 grubu. benim 96 model küllük sağda çakmak solda. dolayısıyla sökerken civata yerlerini bulamadım. pata küte kanırta kanırta çıkardım
elkronikçi arkadaşıma götürdüm kartı. bu başlığı gösterdim. tam da abimizin belirttiği lehimler atmış. neyse yeniden lehimledik. taktık.
sonuç: coolant sensor bad'den tamamen kurtuldum ama rear lamp failture uyarısı devam ediyor. sol arka köşedeki kartı da gösterdim. onda bişey yokmuş. ampulleri de değiştirdim hepsini orj yaptım. niye hala veriyor bu hatayı?
fotoları guncelleme sansımız varmı forumdak bırcok foto gozukmuyor