Aynı hesaba yatırıyoruz ön ödemeyi diil mi?
Aynı hesaba yatırıyoruz ön ödemeyi diil mi?
Evet,
Kurs tarihi 10 MAYIS olarak KESNİNLEŞMİŞTİR..!
150,- şer lira kapora bedellerini gönderelim lütfen.
Gönderdiğinizde haber verin.
1- Ergun
2- Beatrix
3- Ejder
4- Ebru
5- Bülent
6- Elhan
7- Oktay
8- Bora
9- Mert
10- Elif
11-kaan (mertin arkadaşı)
Ergun Erakman
Garanti Bankası
425 Avcılar Şubesi
IBAN: TR14 0006 2000 4250 0006 6026 86
Bizden size aloha heyecanla bekliyoruz..
10255893_837450126269175_201161440167316947_n.jpg
dalgalar la mücadele
10173636_837451786269009_3054288931999553343_n.jpg
o sizi bekliyor..
10156130_837453176268870_6189526302082778282_n.jpg
Ebru hanım, 10 Mayıs'ta saat kaçta Kulüpte olalım ?
10 Mayıs cumartesi saat sabah 11.00 de tanışma ve nabız kontrollu ile başlıyoruz görüşmek dileği ile sevgiler;
Bir kaç açıklama daha eklemek istiyoruz...
Wetsuit almanız gerekiyor ( hijyen açısından klüpten verilmiyor... )
Wetsuit almanız gerekmiyor (çünkü artık Mayıs ayı İstanbul'da deniz sezonunu açma ayı sayırılır... )
En azından ben ve Beatrix her Mayıs'ta Kumburgaz'da yazlıkta sezonu açmış oluruz... Ama iyice havaya girmek isteyenler hemen de alabilir tabi, Decatlon' da oldukça hesaplı çeşitler var, 3,2 ve 2,5' luk almanız tavsiye edilir, Mert Başkan zaten hemen bugün uzakdoğu'ya siparişini geçer....
MAYIS' ta heyecan başlıyooooor....!
Hocam butonu yok ama like ettim valla. Wetsuiti çıkardım, Beylikdüzü ruzgarı kuvvetliyse açıkta düşme ve panik ihtimaline karşı uçaktan bi tane çaliim malum Alaçatı'ya benzemez orası..
Ebru Hoca, en kısa zamanda görüşmek üzere, biz de sabırsızlıkla orada olmayı bekliyoruz, Oğuz Tepebaşılı'nın selamı var...
Ergun abi başladıktan sonra board vs almak daha mantıklı değil mi?
wetsuit dediğin dalgıç kıyafeti değil mi?
Yahu benim mesajımı tekrar okusana , Mayıs ortasında Marmara' da wetrsuit' e ne gerek var ? Biz Beatrix ile kullanmıyoruz, Mayıs'ta zaten deniz sezonunu açıyoruz, ama illaki üstünde birşey istiyorsan Çatalca' daki yere git, hani şu bisiklet malzemeleri aldığımız yere, orada surf yaparken giyilen vücudu saran surf t-hirtları vardı.
Tam olarak dalgıç kıyafeti değil, daha elastik ve ince. Su sporları için kullanılıyor. Mayıs ayı için bana gerekli değil.
Birkaç çeşidi var ;
Semidry; yarı kuru anlamında kullanılıyor, yani elbiseyi giydiğiniz zaman içine su alıyor ama vücut sıcaklığıyla ısınan su elbise ile kullanıcının teni arasında kalıyor bileklerde özel manşet ve dikiş sistemleriyle ısınan suyun dışarıya çıkması veya dışardan soğuk suyun girmesi engelleniyor, sualtı avcılarının kullandığı elbiseler bu sınıfa giriyor.
Wetsuit ise ıslak elbise anlamında kullanılır daha çok sörf yapanların tercih ettiği bir sınıftır, su yalıtımı çok iyi olmamakla birlikte sörf yaparken rüzgardan ve sörfçünün üzerine sıçrayan suların üşütücü etkisine yardımcı olur,ülkemizde dalışlarda kullanılması pek pratik olmasa da tropikal dalış bölgelerinde kullanılmaktadır.
Drysuit; eliseler vardır ki adamı tamamen kuru tutar soğuk su dalışlarında veya iskandinav ülkerinde kış aylarındada sörf yapmak isteyen sörfçüler kullanır ama hareket rahatlığı açısından sıkıntılı elbisilerdir.
Wetsuit denilen meret giyildiği zaman tamamen ıslandığı gibi suyun deriye temas etmesine imkan verir, kol ve bacak ağızlarında vs. özel bir malzeme yoktur.
Semi-dry denen merette ise tek fark bahsi geçen yerlerde sadece yüzeysel olarak ıslanan bir malzemeden yapılmış ve deriye çok iyi yapışan parçaların olmasıdır; su geçirgenliği olmadığı için su alışverişini azaltır, dolayısıyle elbise ile deri arasındaki ince su tabakasının su alışverişi nedeniyle soğumasını biraz azaltır...
Biz dalgıçlar dalışlarımızda her üç tipi de kullanabiliriz, genel olarak hepsinin malzemesi neoprendir. Sadece kuru elbisede neopren harici başka malzeme de kullanılabiliyor...
Ancaak, sıcak sularda dalış ( örneğin tropikal sularda ya da Akdeniz'de, su en az 26-28 derece iken... ) yapıyorsak lycra malzemesinden yapılmış elbiseleri sadece derimizi güneşe ve sualtındaki temaslara karşı korumak amaçlı giyebiliriz.
Surf yapanlar eskiden sadece lycra malzemeden yapılmış elbise giyerlerdi ılıman iklimlerde diye hatırlarım. Aslında 3 mm. gibi bir neoprenden yapılmış wetsuit onlara ek bir fayda sağlar, neopren pozitif yüzerliklidir, suya düşüldüğünde mantar gibi kaldırır, yorgun vücutlar için çok yararlı olabilecek bir özelliktir bu... Belki günümüzde neopren elbise giyiyorlardır, bilmiyorum; ama hareketi biraz kısıtlar lycra olana göre...