Arkasinda bir vida daha mi var dediler
Tap tapa tapa tap... Tap tap
Arkasinda bir vida daha mi var dediler
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
merhaba;
http://www.hepsiburada.com/liste/pro...oryId=20023958
bu üründen kullanan varmı acaba fiyatı makul görünüyor,kargoda bedava;zannedersem kağıt değil sünger acaba iyi bir ürünmü?
birde aracımla dönüşlerde arka tekerlekten uğultu gibi bir ses geliyor yavaş giderken sol taraftan camı açınca duyuyorum belki sağdanda vrdır bilemiyorum düz giderken duymadım
solda oturduğum için sol tarafı duyuyorum
zararı varmıdır?
sanki inleme sesi gibi
eve gelirken sola döndüğüm bir yer var %20 meğil gibi çok az meğilli orda duydum birde sola çevirip direksiyonu yuvarlak döndüm geniş bir düz alanda yine duydum o sesi
nedir?zararı varmıdır?
teşekkür ediyorum
bu vesile ile tüm forumdaşların kurban bayramı kutlu olsun.....
lsd diyorsunuzda acaba kilitli mi benim diff. bazılarında lsd yok deniyor neresinden belli olacak?
birde üzerindeki eski yağa mopar lsd katkıyımı koyayım.yağ değişme sorun kapak çıkıp boşalması gerek
eski yağa katkıyı koyarsak faydası olurmu?
Merhabalar. Arabayı lifte kaldırın arka lastiği elinizle çevirin diğer arka lastiğinde aynı yöne Dönmesi gerek birde tavsiyem ön dif. 80-90 yağ kullanıla bilir ama arkada sadece kitapçıkda da belirttiği gibi 75-140 yağ ve mopar katkı maddesi kullanılmalıdır. Iyi günler
aracınız hayırlı ugurlu olsun Allah kaza bela vermesin inşallah.
teşekkür ediyorum yavaş yavaş huyunu suyunu öğrenmece off road ve zorlu şartlarda kullanılmıyorsa makine 75-140 gereksiz diyenler var?
öne arkaya 80-90 yetr görüşü!!! birde fiyatları çok farklımı acaba böyle görüşler oluşuyor?
- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -
teşekkürler ALLAH cümlemizi yoldaki şaşkınlardan ve kazadan beladan korusun......
Tekrar merhaba. Ben aynı arabaya 97 den beri biniyorum. 75/140 ilk günden beri koyuldu ne bir lsdlerde sorun yaşadım nede ses ama 80/90 koyulmuş epey araba gördüm çevremde lsd tamiri için iyi para harcayanlarda var çevremde Arabanın kitapçığııda aynı şeyi yazıyor. Bence şaşma derim aradaki fark 40-60 tl kadardır. Sonuçta 1,5 litre gibi birşey alıyor değmez lsd tamiri 2 bin tl kadar tutuyormuş sanırım. Sonuçta 50 bin km gideceksiniz. Şanzumandada kimseyi dinlemeyin mopar atf4 den şaşmayın eliniz değmişken direksiyon yağınıda değiştirin oda mopar atf4 1 litre almaz bile. Iyi günler
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum;
int den bir firmaya sordum 75-140 yağ 180 tl dedi uçtumu fiyatta acaba?aynı yerden yağ filitre 25 tl lsd mopar katkı 120ml 40tl den aldım.20-30 ekim arası burhaniyedeki evime gideceğim acaba izmirde bu yağları değiştirsemmi diyede düşünüyorum motor-şanzıman-ön arka diff-direksiyon-ve bilgisayara bağlayıp ceheck-up yapabileceğimiz dürüst bir usta varmı?ben aldığımdan beri bir türlü ne var ne yokunu gösteremedim datçada yaşadığım için ist'a gidecektim yazın ama sağlık sorunları yüzünden gidemedim;eğer fırsatını bulursam izmirde göstermek istiyorum.hiçte bilmediğim tanımadığım bir şehir sadece otobandan gelip geçiyorum yıllardır.......
ilginize teşekkürler.....
merhaba;H/B.com dan aldım fuji hava filitresi enteresan kağıt önünde birde siyah sünger var bu üründen kullanan varmı acaba?türk malı;fiyatıda kargo dahil 15,5 tl
KeÅŸke almasaydınız direk yetkili servise gitseydiniz. Nedenmi izmirde usta yok deÄŸil 2. Sanayide 3.sanayide ama tam check-uplı bilgisayar yetkili servisde. Ben piyasa için fiyat araÅŸtırırım genelde. Geçenlerde bir arkadaÅŸla konuÅŸuyorduk yetkili servismi yoksa sanayimi diye fiyat sorduk. Ben yetkili servisi arkadaÅŸ sanayide bir ustayı aradı ve sorduk. Ön arka dif. YaÄŸları ve temizliÄŸi, ÅŸanzuman yağı ve filitresi motor yağı ve filitre hava filitresi yetkili servisle sanayide bir ustanın verdiÄŸi fiyat neredeyse aynıydı bir baÅŸka sanayi ustası aradık oda servisden fazla istedi. Ben ÅŸunu denedim ve ÅŸahit oldum yetkili servis fabrikanın önerdiÄŸi neyse onu koyuyor ve garantili iÅŸ yapıyor sanayide ise usta iyi olabilir ama garanti yok,kullanılan ürünler farklı bence dif. YaÄŸları ve bakımı ÅŸanzuman yağı DeÄŸiÅŸimi için kesinlikle yetkili servis hem araç kayıt altına alınıyor hemde gönül rahat garantili iÅŸ oluyor. Tabiki parça deÄŸiÅŸimi falan ustaya götürülebilinir. Parçayı yurtdışından alınıp usta yolu tutulur ama dif. Åžanzuman için yetkili servis derim. Mesala geçenlerde gergi tansiyonerim ses yapıyordu zamanını doldurmuÅŸ dedim yedek parça soruÅŸturdum. Yan sanayi 90-120 arası denildi, yetkili servis 400 dedi orjinal mopar. Ben ne yaptım malum siteden sipariÅŸ verdim 170 tl evin garajında da taktım iÅŸ bittií ½í¸‰ kolay gelsin
Aldıklarınız sorun değil filitreyi falan her harükarda kullanırsınız. Servisde dif. Şanzuman yağını değişimini yaptırın bilgisayara bağlamaya para almıyorlar. sadece bilgisayar için giderseniz talep ederler sanırım. Motor yağı filitresi için servise veya ustaya gitmeye gerek yok sanayide yağ satan yerlerden Yağı alın bedava değiştiriyorlar filitreyide benim gibi yanınızda götürün sadece yağ parasına işiniz biter. Sanayide jeep ustaları yağ , yağ filtresine ve hava filtresini değiştirmeye minimum 230-250 diyor. Yağcıda işi Kullandığınız yağın fiyatı kadar 110-150 arasına işiniz değişir
Konu blueside tarafından (15.Ekim.2014 Saat 20:58 ) değiştirilmiştir.
paylaşımlar için teşekkür ediyorum burhaniye örende ay sonu işlerim bittiğinde datçaya dönerken izmire uğrayıp bı şanzıman diff yağları değişimini check-up işlemini yaptırmayı ciddi ciddi düşünüyorum çünkü bu iş için datça-ist git gel hem masraflı hemde zaman kaybı izmir içini bilmediğim için bakım işini yaptırmayı düşündüğümde sizden yardım almayı düşünüyorum,müsait olursanız.yanıtlarınız için teşekkürler....
Özelden yazarsanız yardımcı olurum. Usta tamirci falan değilim 16 yıldır zj kulanıcısıyım deneyim fazlasıyla mevcut. Kolay gelsin.
merhaba usta olmadığınızı biliyorum elbette;
ben 1987 den beri fanatik mercedes binicisiyken aradığım W140 kasa S320long makineyi bulamayınca(piyasada varda ya uçmuş yada hoşaf makineler) bir arkadaşıma jeep ararken internette özelliklerini konforunu görünce zorunlu olarak jeep'e geçiş oldu ama çok memnunum fiyatı konforu ile ters orantılı bir araç.yabancısı olduğum marka olduğundan bu aracı bilen kullanıcıların deneyimlerinden ve ustalarından yararalanmak istiyorum başka amacım yoktur neticede tanımadığınız referansla gitmediğiniz yerde canım türkiyemde lüks araca binmenin cezası olarak genelde öpülüyorsunuz servis veya usta tarafından gazoz ağacı muamelesine maruz kalmak hoş değil.....sizinle özelden mesajla görüşeceğim gelme durumunda.....kazasız günler diliyorum...
Iyi günler. Elimden geldiğince yardımcı olurum.
Ä°lhan abi (musadenizle) bu durum her yerde ayni, en iyi can ciger usta bile gun geliyor 3 kurus fazla kazanayim diye tahmin etmeyeceginiz davranislar sergiliyor. Bu ozellikle Ä°zmir de daha da belirgin. Usta konusunda kefil olmayacagim ama yardimci olabilecegim benim de sutten agzi yanan biri olarak su nda calistigim bir usta var. Ufak tefek bakimlari zaten araci uzun sure kullanan arkadaslarin yorumlari ve yardimlariyla halletmeye calisiyorum. Ancak gun geliyor sanayii ye de yolunuz mutlaka dusuyor. Ben Ä°zmir de yasayan biri olarak burada olan ve buraya gelen herkesle paylasimda bulunurum. Ustayi da dinlerim ancak ben hep musteri tarafindayim
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP