LR serisi adına konuşuyorum, ama sizin araçlar için de geçerli olduğunu zannediyorum zaten benim araç dizel, yakıtla pek fazla haşır neşir olamıyorum. Serviste dikkatimi çektiği için yazıyorum. Şimdi MAF sensörü (Hava Akış Metre) bizim araçlarda hava filtresi kutusundan motora doğru giden hava borusunun içinde bulunuyor, sensörün olduğu yerin üsütnde soket var, bu ara ek parçayı çıkarıp önce brake dust spray ile temizliyoruz sonra da elektronik kart temizleyici spray ile temizleyip kurumaya bırkıyorsuz ama kesinlikle merak edip içi ellenmiyor sadece uzaktan bakıyorsun, çok hassas bir parça. Bu sensör temizlendikten sonra yakıtta ve ivmelenmede fark oluyor. LR grubunda oksijen sensör arızası vermez, o şekilde gidersin yakıttan anlarsın bir anda astronomik tüketim olmaya başlıyor. Bu araçlardaki oksijen sensörü sizinkiler gibi pek dayanıklı değil.
Şanzıman filtresi konusunda pek bir bilgim yok, ben sıfırdan beri 3.kez filtreyi değiştirdim, şu an şehir içi ortalama 12L/100, şehir dışı ise 8L/100 gibi bir tüketimim var