O bolgenin kesesinden hic bisey olmaz bizim koyluler yillardir orman kesiyolar o bolgede.Geceleri cadirsiz oralarda yatiyolar.Simdiye kadar buna benzer en ufak bir habere rastlanmadi.Trakya kenesi bu zararsiz
O bolgenin kesesinden hic bisey olmaz bizim koyluler yillardir orman kesiyolar o bolgede.Geceleri cadirsiz oralarda yatiyolar.Simdiye kadar buna benzer en ufak bir habere rastlanmadi.Trakya kenesi bu zararsiz
Çok çok geçmiş olsun.... Bizlere de ders olsun
rakımı 500 mt'nin altında olan yerlerde yaşayan keneler zararsız diye biliyorum....yine de dikkatli olmakta fayda var
öncelikle herkese teşekkür.tahlil için mlsf şansımız yok çünkü gergindiler
Numune hastanesinde de kenelerin cinsi ile ilgili bir yorum yapmadılar.Tahlil sonrası olumsuz hiçbir şeyin olamadığını söylediler.Ama şu var sinek ilacı deyip geçmemek lazım sonuçta herkes aynı ortamda idik ve sürmeyenler ısırılıdı
bir de aklınızda olsun acil müdaheleler için numune hastanesi en son tercihiniz olsun...
Çok çok geçmiş olsun...
In vino veritas in Aqua sanitas
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
Öncelikle geçmiş olsun.
O lokasyondaki kampta bizdede kene vakası oldu.
Eşim ve kızımda birer,yanılmıyorsam Timur'un eşinde yine bir ıssırma vakası oldu.Diğer arkadaşında nişanlısında v.s...Velhasıl 3-5 kişide yaşadık.
Hastanede aldırdık bizde.O lokasyondaki kene sıkıntılı kene değil.Asıl sıkıntılı kene her ne kadar Bolu'dan başlasada,asıl Kelkit deltasında görülüyor.
Fakat yanılmıyosam 2 yıl evvel yine bizim kamp lokasyonlarından olan Kırklareli Kömürcüköy taraflarıydı yanılmıyorsam,bir ölümlü kene vakası yaşandı.Bende gazetede okumuştum.Trakya tarafında sadece 1 ölümlü vaka duydum.Çatalca tarafındakiler zararsız...
Papuçdere'nin kenesine bile gurban olurum ben...
İşin doğrusu ülkenin bir çok yerinde keneler tehlikeli değil ama yaşanan ölümler kene diyince herkesi tedirgin etmeye yetiyor ...
Geçmiş olsun
www.geze-gen.com