selamlar,
aracımdan bahsetmek istedim sadece

kısaca,
subaru forester saf kan bir arazi aracı değildir.
her türlü arazi koşuluna optimum uyum sağlayabilecek sizi güvenli bir şekilde istediğiniz noktaya ulaştırabilecek bir araçtır.
subarunun ürettiği tüm arabalar WRC yani rally alt yapısına yürüyen aksamına sahiptir.
yürüyen aksamları çok çok sağlamdır. yüksek süratli her türlü agresyon harakete dayanımlıdır.
yani standart bir subaru impreza sti 'ı 280 bg den 600 beygire çıkarttığınızda yürüyeninde bir değişime ihtiyaç duymayabilirsiniz.
subarunun kendine has awd sistemi vardır. zaten bir çok videoda bunu görürsünüz.
genelde arka difransiyellerinde lsd vardır.
1. vitesde orta difransiyelini kilitleyip öne arkaya %50 dağılım yapar.

2003-2006 modelleri hiç bir değişiklik olmadan 7 cm ye kadar yükseltilebilir. Standart 2003-2006 nın yere ilk değme noktası 21-22 cm civarıdır.
215/60/16 lastiğide 215/70/16 ya yükseltebilirsiniz. bu yükseltme ve değişimleri aracda her hangi bir modifikasyona gerek duymadan yaparsınız.

sürekli simetrik 4 çeker olduğu için virajlardan it gibi döner. arkanızdan ne mersedes nede bmw gibi araçlar gelebilir. hatta virajlarda onlar dışardan kaymamak için frene basarken siz içerden rahat rahat gaza basabilirsiniz.
buna en büyük etken boxer motor ve simetrik awd dir.
Ülkemizde ve yurt dışında yapılan pist zamanlama yarışlarında da yüzlerce spor otomobilin içinde 4 kapı subarular hep ilk 1-2-3 ü alırlar.
aracın bu viraj performansı insanda huzursuzluk bile yapar. gecenin bir yarısı "**** millet yatmıştır şimdi yollar boştur, çıkayım iki basayım" bile dedirtir adama.

2.0 turbo modeller ruhsatta 177 beygir ve 1400 kg gözükür. muhtemelen beygir gücü ve ağırlık hesabına göre alınan vergi zamanından kalma bir uyanıklık.
aracımı boş depoyla ve stepnesiz bir şekilde kantara soktum. 1700 kg geldi neredeyse. beygir gücünün de daha yüksek olduğu aşikar
0-100 km si 8.2 sn civarı. standart haliyle. katalizörler söküldükten ve son susturucu değiştikten sonra araba acayip rahatlıyor. hele birde turbo basıncını 1.2 bara çıkarttınızmı yazılımlar araç uçuyor zaten.

işin özü,
hafta sonları kafanıza göre kampa ve offroada gidersiniz. en kötü ihtimal bi kaldığınız yerde bi 20 metre çekilirsiniz
sonrasında şehre gelip ışıklarda mazda rx-8 gibi spor araçlara ayarı verirsiniz.

subaru çok zevklidir
sorunuz olursa çekinmeden sorun