2011 yılında tanıştığım ve o yıl 5 günlük Bolkar dağları gezisi yaptığımız ekipte bulunan, Ankara'da ikamet eden arkadaşım Erman ile planladığımız 10 günlük Artvin ve Rize yayları gezimizi 02-12 ağustos 2014 tarihleri arasında kazasız belasız tamamladık.
02.06.2014 Cumartesi günü sabah 05:45 gibi motorumu yüklemeye başladım. yakıt almam ve otoyola çıkış saatim 07:00'yi buldu.
planım, Kayseri üstünden Sivas'a ulaşmak ve Sivas'ta yapılacak olan Offroad şenliğinde arkadaşlar ile buluşup görüşmek ve akşamda kamp yapmaktı. Mersin Kayseri arası yollar güzel.
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde yemek molası verdim. etli pidesi Develi kadar meşhur olmasada güzeldi.
Tomarza'dan hareket edip Sarkışla'ya ulaştım. burada yakıt molası, tatlı molası verdim
Sivas'a ulaştım. birkaç telefon görüşmesi ile kamp alanını buldum. çadırımı kurdum, offroadçu arkadaşlar ile sohbet ederken ,facebookta crf 250 l grubunda anlık fotoğraf paylaşımı yaptığım için, Sivas'ta bulunduğumu gören crf 250 l üyesi Hakan abiyle tanışma fırsatı buldum.
seneye kısmetse aracıma uygulayacağım araç üstü çadır sistemi
- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -
03.08.2014 günü sabahı Sivas'tan ayrılarak Tokat-Niksar-Akkuş rotasını izleyerek yaklaşık 350 km yol yaparak öğleden sonra Ordu'ya ulaştım. Ordu, Erman'ın memleketi, bayram tatili dolayısıyla haftaiçinde Anneannesinin yanına ziyarete gitmişti.
bahsettiğim bu rotada Niksar'dan sonra bayağı bir tırmanma şeklinde geçiyor önce, daha sonrasında ise Karadeniz'in yeşil doğasının tam içine doğru ilerlediğinizi fark ettiren manzaralar ile buluşuyorsunuz. Akkuş'tan sonra Tekkiraz mevkiinde yemek molası verdim. Pirzola veya köftesi kesinlikle tavsiye edilir.
Erman ile Ordu'da buluştuktan sonra akşam gezi planını olabildiğince netleştirdik. sabah erkenden yola çıkarak ilk gün Karadeniz sahil yolundan Trabzon'a vardık.
yolda kısa Giresun/Bulancak tarafında şansımıza kısa sürecek bir yağmura yakalandık.
Trabzon'a ulaştığımızda Land Rover Defender facebook grubundan arkadaşım Taha ile buluştuk, bolca offroad sohbeti sonrasında yemek yeyip Hopa'ya doğru yola devam ettik.