Sayfa 19 Toplam 41 Sayfadan BirinciBirinci ... 9171819202129 ... SonuncuSonuncu
Toplam 809 adet sonuctan sayfa basi 361 ile 380 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Jeep yakit tuketim raporu:)

Üye Kadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı mjz66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yakışın güzel Kadir asil çaptan 2 cm. Yükseksin lastiklerinden dolayı, çok minik farkettirir, onlar da olmasa 50 kuruşun altında olucan

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Birazda sepet etkilese,

Aynen bu sefer güzel çıktı şanzıman revize oldu krank sensörüde almışken beklemeden onu da değiştirdim tüm sensörlerin hepsi orj mopar olunca bu kadar fark etti baya

İst şehir içinde 44 litre ile 160-170 km ler bencede güZel.

Otoban verilerini hesaplamak için heyecanlandım bakalım o nasıl olacak

Sent from my iPhone using Tapatalk

Üye KARADAG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    BAĞCILAR İSTANBUL
    Alıntı Kadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birazda sepet etkilese,

Aynen bu sefer güzel çıktı şanzıman revize oldu krank sensörüde almışken beklemeden onu da değiştirdim tüm sensörlerin hepsi orj mopar olunca bu kadar fark etti baya

İst şehir içinde 44 litre ile 160-170 km ler bencede güZel.

Otoban verilerini hesaplamak için heyecanlandım bakalım o nasıl olacak

Asagi yukari benim verilerim ile ayni dogrultuda sehir ici kisiye gore farklilik gosterebilir önemli olan uzunyol verisi
    {{{{JEEP GC 5.9 V8 daha ne olsun}}}}

Alıntı KARADAG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Asagi yukari benim verilerim ile ayni dogrultuda sehir ici kisiye gore farklilik gosterebilir önemli olan uzunyol verisi
    Geçen ağustos ayında ist-bodrum arası 745 km 320₺ olarak hesaplamıştım.

Şanzıman 4. Vitese geçmiyordu ortalama max. 70 ile 90km arasında gitmek zorunda kalmıştım.

Az önce fabrika verilerine baktım da mutlu oldum şehir içi ort. 25.5 lt. Diyor

Üye FuatD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Ben de bugün tekrar hesapladım şehir içinde 27 lt/100 km gaz yakıyorum. Güncel gaz fiyatı olan 2.26 ile hesaplayınca 60 krş. Oluyor.

Geçenlerde 280 kmlik şehirler arası ölçümümde 30 krş'a düştü. 90-100 km hız aralığında gittim, araç standart ve sepet yok.

Moderator Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Jeep yakit tuketim raporu:)

Bu araclar dur kalkta cok yakiyor bu net.

Uzun yol herkes de sabittir. Ama dur-kalk, kisa sureli kisa mesafeli kullanislar cok degisken bir dinamik. Yeri gelir sehirici sehirlerarasinin 2 kati olur, yeri gelir 1.5 kati. Sehirici var sehirici var. Ben yeri geliyor bi depo (48 lt aliyor) ile 150 km yapiyorjm sehr ici, yeri geliyor 200 km'yi geciyorum. Cunku bazen cok dur kalk, bazen hic olmuyor. O yuzden genelde sehirlerarasi skorlariniz iyiyse, sorun yoktur aracinizda diye dusunuyorum.

Abiler, arkadaslar, affiniza siginarak, 4.7, 5.2, 5.9 motorlardan bahsediyoruz. Sizler benden daha tecrubelisiniz. Lpg olsa da sehir icinde dusuk rakamlar beklemek mantiksiz. Uzun yolda 15-16 litrelerden, kurus derseniz 30 kuruslardan bahsediyoruz. Boylesi araclarda Buna sukur demek lazim. 2-2.5 ton araci dur kalk yapmak ciddi efor.

Zaten fabrika verilerinde sehirici-sehirlerarasi farki 2 kat yaklasik. Lpg de de iki kati olmasi cok normal. Uzun yol 30 kurussa, sehiricinin 60 kurus olmasi cok normal. Ha 3 katina cikiyorsa o ayri konu.

Nereden
    BAĞCILAR İSTANBUL
    Alıntı Maverick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu araclar dur kalkta cok yakiyor bu net.

Uzun yol herkes de sabittir. Ama dur-kalk, kisa sureli kisa mesafeli kullanislar cok degisken bir dinamik. Yeri gelir sehirici sehirlerarasinin 2 kati olur, yeri gelir 1.5 kati. Sehirici var sehirici var. Ben yeri geliyor bi depo (48 lt aliyor) ile 150 km yapiyorjm sehr ici, yeri geliyor 200 km'yi geciyorum. Cunku bazen cok dur kalk, bazen hic olmuyor. O yuzden genelde sehirlerarasi skorlariniz iyiyse, sorun yoktur aracinizda diye dusunuyorum.

Abiler, arkadaslar, affiniza siginarak, 4.7, 5.2, 5.9 motorlardan bahsediyoruz. Sizler benden daha tecrubelisiniz. Lpg olsa da sehir icinde dusuk rakamlar beklemek mantiksiz. Uzun yolda 15-16 litrelerden, kurus derseniz 30 kuruslardan bahsediyoruz. Boylesi araclarda Buna sukur demek lazim. 2-2.5 ton araci dur kalk yapmak ciddi efor.

Zaten fabrika verilerinde sehirici-sehirlerarasi farki 2 kat yaklasik. Lpg de de iki kati olmasi cok normal. Uzun yol 30 kurussa, sehiricinin 60 kurus olmasi cok normal. Ha 3 katina cikiyorsa o ayri konu.
    Dogru soze ancak sapka cikartilir.uzun yol stabil deneme sansi bulamadim daha dogrusu hic olcum yapmadim cumartesi kismetse avrupa yakasından tuzla oradan sile git gel tahminen 250-300 km yol yaparim daha dogru bir degerlendirme ile sonuçları aktaracagim

Nereden
    BAĞCILAR İSTANBUL
    Dogru soze ancak sapka cikartilir.uzun yol stabil deneme sansi bulamadim daha dogrusu hic olcum yapmadim cumartesi kismetse avrupa yakasından tuzla oradan sile git gel tahminen 250-300 km yol yaparim daha dogru bir degerlendirme ile sonuçları aktaracagim
    Arkadaslar gecen bahsetmiştim, bugun aracımın yakit degerlerini ölçtüm.aracta ekstra 245/70/16 bf at lastik tavanda sepet 2inc yukseltme ara ara 130 km ancak cogunlukla 100 sinirinda kalmaya calistim 43 lt ile lpg ile 233 km yol yaptim dönüşte biraz trafik vardi.belki biraz daha fazla km yapardi ancak benim icin ikna edici bir sonuc.uzun yol tuketimi nerede ise yariya yakin fabrika verileri de zaten oyle diyor

Üye mjz66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Arkadaslar gecen bahsetmiştim, bugun aracımın yakit degerlerini ölçtüm.aracta ekstra 245/70/16 bf at lastik tavanda sepet 2inc yukseltme ara ara 130 km ancak cogunlukla 100 sinirinda kalmaya calistim 43 lt ile lpg ile 233 km yol yaptim dönüşte biraz trafik vardi.belki biraz daha fazla km yapardi ancak benim icin ikna edici bir sonuc.uzun yol tuketimi nerede ise yariya yakin fabrika verileri de zaten oyle diyor
    Olmuş bu sefer hatta 300km orası rahatlıkla lastikler standart olsa, sepetle yükseltme olmasa👍

Üye ycankes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük,Sivas
    Alıntı mjz66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burdayim olum bak simdi en guncel cevap herkese; persembe gunu 2.16 dan tam 57 litre gaz aldim, 60'lik tank agzina kadar doldu (123 lira) berbat bir istanbul hafta sonu trafiğinde denendi, kayisdağinda yarim saat kontak kapatmadan inceden offroad da var icinde dun gece...tam 275 km de bitti gaz...yani 44 kurus! Daha beni soyletme artik

LTsini 2.16dan almış olsam şuan hesapladımda 62kuruş yakmış oluyorum bende.Ki bence bu ideal. Anormal bişey yok abi bizim arabada ya allah allah

Üye GC2013 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Aynı istasyon, aynı pompa, şehir içi 75 kuruş, karma trafik. 5.9 benzin. Kayıtlara geçsin

In Vino Veritas in Aqua Sanitas
    NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP

Üye erolkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Fethiye
    Alıntı GC2013 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı istasyon, aynı pompa, şehir içi 75 kuruş, karma trafik. 5.9 benzin. Kayıtlara geçsin

Ahdım var param oldugunda 4,7 nin deposunu ağzına kadar benzinle doldurup ölçüm yapacagım ne kadar benzin yakıyorum 😀

Xperia Z
    2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
    2016 Mondial RXÎ EVO 250 cc
    2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
    2007 Subaru Forester 2.0 ov
    2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
    2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
    2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
    2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
    1997 Toyota Carina GLİ+Milano Lpg

Moderator Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Jeep yakit tuketim raporu:)

@Karadag Gayet iyi. Dedigin dezavantajlar olmasa 15-16 olur o.

@GC2013 Ya sen İzmir'in dandik trafigine trafik mi diyorsun. Gel İstanbul'da iki tur at arabayi satarsin ya da tup taktirirsin. Sizin sehirici dediginiz bizim icin sehirlerarasi kaptanim.

Üye GC2013 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Alıntı Maverick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Karadag Gayet iyi. Dedigin dezavantajlar olmasa 15-16 olur o.

@GC2013 Ya sen İzmir'in dandik trafigine trafik mi diyorsun. Gel İstanbul'da iki tur at arabayi satarsin ya da tup taktirirsin. Sizin sehirici dediginiz bizim icin sehirlerarasi kaptanim.
    Arabamı neden satayım, yiyorsa sen al gez İstanbul da düpsüz Sabah-akşam g.emir, k.bağlar, Bornova, k.yaka, g.yalı trafiğini, sokak aralarını, yokuşlarını bilmiyormuşsun gibi. Köprüye takılınca trafik diyorsunuz

NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP

Üye K@RUB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı GC2013 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabamı neden satayım, yiyorsa sen al gez İstanbul da düpsüz Sabah-akşam g.emir, k.bağlar, Bornova, k.yaka, g.yalı trafiğini, sokak aralarını, yokuşlarını bilmiyormuşsun gibi. Köprüye takılınca trafik diyorsunuz

İşim ile evim arası 65 km, sabah 1 saat akşamları 2 saat 15 dk kesin sürüyor hattta cuma günleri 3 saati kesin var

Üye pikniktip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ev-iş 17 km rekorum 2saat10 dk ortlama 1saat 10 dk cıvarı varmı konuşacak, iyisini diyecek

GCWJ2001
    Doğru işlemeyen akıl keskinmiş neye yarar, saatin iyiliği koşmasında değil doğru gidişindedir.

Cuma günü topkapı Bahçelievler arası 1 saat 15 dak. Km hesaplamıyorum çünkü açık trafikte 10 dak sürmüyor

Üye burak1972 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    karabük
    Benim araç 4.7 wj Karabük te 22lt nin altını görmüyor. Muhtemelen ev iş arası mesafe kısa olduğundan. Araba ısınmadan dur kalk yapıp işe geliyorum.

Nereden
    BAĞCILAR İSTANBUL
    Alıntı burak1972 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim araç 4.7 wj Karabük te 22lt nin altını görmüyor. Muhtemelen ev iş arası mesafe kısa olduğundan. Araba ısınmadan dur kalk yapıp işe geliyorum.
    Yakit mevzuna takili kaldik.Bu olay tamamen goreceli kisiyle arac arasindaki diyaloga bagli.genel olarak sehir ici tuketim her ne kadar farklilik gosterse de baz alacagimiz kisim uzun yol nominal deger verileridir.geri kalan hic bir deger olcu kabul edilemez.Bu isin camuru, coragi, dik yokus, bayir asagi vs durumu var

Sayfa 19 Toplam 41 Sayfadan BirinciBirinci ... 9171819202129 ... SonuncuSonuncu