aynen mert kardeşim galiba az yaksın diye bir yazılım varmış makinada esat (makinayı aldığım kişi) söyledi geçen akşam.....non stop 250 km uzun yolda kesin 11-12 lt civarı yakar hız sabitlemeli vede 90-100 km ile... ...5,2 de meğilli yolda 8-9 lt görürdüm bunda net 5 lt yi gördüm anlık.......
Yazılım mı? Nedir bu yazılım detaylarını biliyormusun abi?
Superchips ne oldu BaÅŸkan?
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
Merhaba,
güncel değerler şu şekilde;
Uzun yolda : tam dolu depo 45LT. LPG / 90TL tutu / 250KM yol yaptı / 36KRŞ. yakmış. Çok sıkıştırmadan genelde hız sabitleyici ile geldim.
Şehir içi : 40LT yakıt aldı / 80TL tuttu / 135KM. yol yapmış 59KRŞ. yakmış. Araç tecrübeye çıktı genelde deneme amaçlı biraz agresif kullanıldı haliyle.
Dün Bursadan çıktım, karacabey boğaz köy, Dağ bisikleti festival alanı tırmanış, sonra köylerden geçerek sahile indim, eğerce trilye, mudanya geze geze ve tekrar eve dönüş olarak yolculuğumu tamamladım. kapının önüne park ettiğimde ort tüketim 15,5 idi.
Mert haftada bir kere bin bak o zaman çok az yakıyor yada hiç binme dursun kapının önünde yakıtda yok masrafda yok
Benim ZJ agresif ve normal kullanım karışık durumda 1 lt lpg ile şehir içinde 4 km gidiyor şehir dışında 6 ile 7 km arası degişiyor.
ZJ nin az yakması diye birşey aslında bana göre yok,araba bence hakettiğini yakıyor,bugün dogan şahin veya bir başka binek araç veya herhangibir 4x4 ne kadar yakıyorki bu arabada bence kilosuna ve motor hacmine göre normal yakıyor.
Konu y-bsungur tarafından (30.Mayýs.2016 Saat 17:20 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
Dün itibari ile yapmış olduğum ölçümde 5.9 um 275 70 16 MT lastik ile ortalama 90 km hızda km de 56 kuruş LPG yaktı.Aracı orijinal halinde ise bu yaktığı miktardan yaklaşık %20 az harcaması lazım.Araçta 3 inç yükseltme tavan sepeti ve MT lastik faktöründen dolayı bu kadar fark olması gayet normal ve ben çok memnun kaldım.
Bu hafta insallah lpg sistemini yenileyip atiker gold taktiracagim sonrasina standart lastik ebati olan 225 70 16 ya gececegim flowmasteri da sokup eski susturucuyu takacagim tuketim rekoru kirmayi dusunuyorum
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yok aslinda 2 sebebi var.
1. Bu araci uzun yillar saklamak istiyorum ileride cok degerli olacak orasi kesin. Mekanik olarak orjinale ne kadar sadik kalirsak o kadar az zorlanip masrafi az olacaktir. Km yapacagim o konuda acimam. Ama buyuk lastik hem tuketim hem mekanik olarak negatif etkili.
2.transanatoliaya muhtemelen gorevli arac okarak agustos ayinda bu aracla gidecegim tahmini 5000 km yol dag bayir olacak flowmaster sesinden dolayi zorlar. Lastik ebati hem hararet hem gidis ve tuketim icjn onemli ...
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Uzun yolda büyük lastik daha az yakıyormuş bir yerde okumuştum
34 S 4446
Grand cherokee 5,2 1997