Bana artık şehir efsanesi gibi geliyor.Hiç kurcalamıyorum kaç kuruş yaktığını
Bana artık şehir efsanesi gibi geliyor.Hiç kurcalamıyorum kaç kuruş yaktığını
benimki 26 kuruş yakıyor uzun yolda
şehir içi hiç insan gibi kullanmadığımdan 32-45 arası dalgalanıyor
Bi eriğinen bi büyük rakı devirir ama kendi devrilmez.
Yeni enjektorlerle sehir ici 70TL 143km yaptim. Var bir terslik. 2.52 den aldim. Ancak her istasyondan dogru miktarda yakit aliyor muyuz o muamma. Bu farklarin cogu bundan kaynaklaniyor bence.
Tap tapa tapa tap... Tap tap
Konu GC2013 tarafından (20.Eylül.2014 Saat 22:15 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
Kullanılan yolun eğimi, havanın durumu ( çok sıcaksa giren havanın yoğunluğu düşeceğinden yakıt harcamasını arttırır ) gibi dış faktörler çok etkili oluyor.
WH, 2006, 3 litre CRD, boş ağırlık 2200 kg.dan biraz fazla, araç tam anlamıyla orijinal..
2013 kışında Şubat-Mart gibi Ankara'ya giderken 3 kişiydik ( toplam 250 kg. ), orijinal ebatta kış lastikleri vardı, hava sıcaklığı 5-6 dereceydi diye hatırlıyorum.. Aracın o andaki kilometresi 135.000 falandı herhalde...
Cruise control ile 110 km/h sabit giderken 8,4 litreye kadar düştü; daha sonra 130 km/h'ya çıktım, 9,4-9,5 değerini aşmadı...
Ankara'ya giderken durmadan irtifaya çıkılıyor bildiğiniz üzere.. Aracın emme manifoldu vs. yeni temizlenmişti..
Her zaman en ucuz tipte Eurodiesel kullanıyorum, katkılı olanlar yoğunlukları az olduğu için daha çok yaktırıyorlar..
Bugünkü rakamla ( TL 4,33 / litre ) 100 km.de en çok TL 41,14 yakmışım demek ki, yani km.de 41 kuruş...
Son tüketim raporumu sunuyorum
Ateşleme sistemini elden geçireceğim (Buji, Kablolar, Tevzi makarası, D.Kapağı) bakalım ne fark olacak Türkiye deki en çok yakan zj olamaya adaylığımı koyuyorum
Ok; bana bi mesaj at lutfen numarani, yardimci olmaya calisicam sana, cozulmeyecek birsey degil merak etme
05324568561
Sent from my iPhone using Tapatalk
ortalama 4 yılı aşkın süredir zj mi kullanıyorum bu güne kadar standart + yüksek performans kullanım dahil karma olarak 45 litre LPG de uzun yolda 300 km şehir içinde ise 200 km yol yaptı fakat bu degerler için kesinlikle araç buji,kablo elektrik ateşleme yönünden hatasız olacak ve check engine de hiç bir arıza kodu yanmayacak,Throtle ve şanzıman TV halat baglantısı kessinlikle düzgün olacak ve eş zamanlı senkron çalışacak,vites geçişleri uygun RPM de olacak,araçta evap canister den itibaren manifolt ve egzoz sistemide dahil vakum kaçagı olmayacak,PCV valf full temiz ve PCV geri besleme hortumu yagsız ve temiz olacak ve tabiki lastikler alt yürüyen lerde bunlara eş orantıda düzgün olacak ,,şayet bunlar varsa zj özellikle uzun yolda yüksek devirde kullanıldıgı takdirde 9/9,5 litreye kadar kesinlikle düşen bir araçtır.
Konu y-bsungur tarafından (25.Eylül.2014 Saat 21:46 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
100 tl lık lpg ile karışık kullanımda 165 km yol yaptım bu hafta bayağı gazdan çektim ayağımı ve bu rakama sevindim iyi mi...ama yol bilgisayarında ortalama 28 litre yazıyordu orası yanlış sanırım. check engine yanıyor lpg ayarımı gürcan teknomanyağı yaptı