Sayfa 5 Toplam 41 Sayfadan BirinciBirinci ... 3456715 ... SonuncuSonuncu
Toplam 809 adet sonuctan sayfa basi 81 ile 100 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Jeep yakit tuketim raporu:)

Üye toporomboz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    27.Nisan.2014
    Nereden
    DATÇA-MUĞLA
    Alıntı y-bsungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dogrudur bu degerler wj,zj veya bu konsepteki diger araçlar içinde iyi rakamlardır,bu tarz makinaların en büyük sorunu bir problem oldugunda işten anlayan bakım merkezlerinin ve ustaların belli bölgeler haricinde yaygın olmayışı,lastiklerde bu rakamlara etkendir, örnek olarak standart ölçü zj de 225/70/16 olmakla beraber bende araç yükseltmesi var ve 255/70/16 cooper AT kullanıyorum 265 veya 31 inch lastikte kullanabilecek durumdayım bu durumda işler dahada değişecektir bu nedenle 255 bana yetiyor ve problemsiz oluyor fakat bu AT değilde MS olsaydı ve daha büyük ölçü olsaydı yakıt tabiiki dahada degişirdi.verilen degerler 45 lt lpg 300 km zj ler için agresif yükseltmelerde ve stock ölçünün 3 ya da 5 inch üzerinde lastik seçimlerinde mutlaka bu degerlerin dışına çıkacaktır yada çıkabilir..bunlara ilaveten uygun miktarda yakıt tüketiminde en önemli etken araç motor bakımı daha dogrusu throttle ile şanzıman senkronundan tutunda örnek bir küçücük plastik pcv valfinin tıkanıklıgı yada düşük performansla dahi çalışması tüm ateşlemeniz on numara dahi olsa pcv valf tüm işi bozar.buna O2 sensorlar,tps,map sensor ,throtle kapakları,bujiler kablolar ,distribütör,hatta ateşeleme kabloların dahi her buji için kendi kablosu vardır ve farklı uzunluktaki bir başka kabloyu takarsanız dahi iş degişir bunlar hem T.O hemde tecrübe bilgileridir bunlara ,evap canister.vakım sistemi vs vs bir sürü sistem daha eklendiği zaman iş detaylı bir bakım ve biraz bu bakım işini sizinde ögrenmeniz gerekliliğini getiriyor..herşeye ragmen böyle zahmetli bir aracı kullanabilmek için bana göre bu araçları sevmek ve kesinlikle ilgilenmek gerekiyor ve o zaman keyfine diyecek olmuyor ,şahsen ben böyle düşünüyorum ve zj mi çok seviyorum..
    GÃœZEL PAYLAÅžIM TEÅžEKKÃœRLER..zj'mi bende seviyorum beni mutlu ediyor mercedes'den sonra dahii
    peki bahsettiğiniz**throttle ile şanzıman senkronu---pcv valf --O2 sensorlar,tps,map sensor ,throtle kapakları--evap canister.vakım sistemi** bu telafuzu bile zor olan sistemlerin check-up ını istanbulda namuslu bir şekilde yapacak olan bir yer varmı?master jeep servis ten başka;bende istanbula geldiğimde genel bakımın haricinde böyle astrofostik yerlerinin bakımınıda yaptırmak istiyorum.... yedek anahtarın uzaktan kumandası yok kumanda edinip;bunu araca tanıtmak gerekiyor;birde bende uzaktan kumanda kilitlediğimde kısa korna çalıyor ama ekranda bir ışık filan yanmıyor immo devre dışı herhalde birde alarm varmı yokmu bilmiyorum kumanda ile kapatıp anahtar ile açtığımda araç çalışıyor ve alarm çalmıyor herhalde kumanda ile araç arasında bu işlemler önceki sahibi tarafından iptal edilmiş olabilirmi?bu konu hakkında tecrübe bilgi sahibi olanlar var ise paylaşırlarsa memnun olurum....
    kazasız günler.

Ãœyelik tarihi
    27.Nisan.2014
    Nereden
    DATÇA-MUĞLA
    Alıntı Han Solo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hadi bi tüketim de benden gelsin. bayramda 100 tl lık lpg aldım litresi 2.49 dan 40 litre . Uzun yol sayılabilecek bir tempoda bakırköyden karaburun git gel yaptım ertesi gün bakırköyden istanbul boğazına tarabyaya gittim geldim toplam 180 km yapabildim. lastikler 35x12.5x15 bf goodrich mt ...55 krş a denk geliyor sanırım. size fazla gelebilir ama benim için iyi rakamlar
    işin içinde şehir içide var herhalde normaldir lastik ölçüsüne bakılırsa

Moderator Han Solo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Mart.2014
    Nereden
    istanbul
    Alıntı toporomboz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    GÃœZEL PAYLAÅžIM TEÅžEKKÃœRLER..zj'mi bende seviyorum beni mutlu ediyor mercedes'den sonra dahii
    peki bahsettiğiniz**throttle ile şanzıman senkronu---pcv valf --O2 sensorlar,tps,map sensor ,throtle kapakları--evap canister.vakım sistemi** bu telafuzu bile zor olan sistemlerin check-up ını istanbulda namuslu bir şekilde yapacak olan bir yer varmı?master jeep servis ten başka;bende istanbula geldiğimde genel bakımın haricinde böyle astrofostik yerlerinin bakımınıda yaptırmak istiyorum.... yedek anahtarın uzaktan kumandası yok kumanda edinip;bunu araca tanıtmak gerekiyor;birde bende uzaktan kumanda kilitlediğimde kısa korna çalıyor ama ekranda bir ışık filan yanmıyor immo devre dışı herhalde birde alarm varmı yokmu bilmiyorum kumanda ile kapatıp anahtar ile açtığımda araç çalışıyor ve alarm çalmıyor herhalde kumanda ile araç arasında bu işlemler önceki sahibi tarafından iptal edilmiş olabilirmi?bu konu hakkında tecrübe bilgi sahibi olanlar var ise paylaşırlarsa memnun olurum....
    kazasız günler.
    önceki sahibi iptal etmiş olabilir ancak kumandadan kilitlediğinde korna kısaca bap diye ötüyorsa aslında alarm aktif demektir bende de kilitleyince korna sesi geliyor bu özelliği iptal edebilirsiniz serviste beyine girip kapatabiliyorlar.camlar açıkken aracı kumandadan kilitleyin kapıyı açınca alarm ötüyorsa ki alarm dediğim korna çalmasıdır kesik kesik ...alarm aktiftir ama motor kilidi için emin değilim bende bi deneyeyim
    GEZE GEZE BU GEZE-GEN BÄ°TMEZ

tüm videoları 720p veya 1080p olarak seçerek izleyin...

Ãœyelik tarihi
    27.Nisan.2014
    Nereden
    DATÇA-MUĞLA
    önceki sahibi iptal etmiş olabilir ancak kumandadan kilitlediğinde korna kısaca bap diye ötüyorsa aslında alarm aktif demektir bende de kilitleyince korna sesi geliyor bu özelliği iptal edebilirsiniz serviste beyine girip kapatabiliyorlar.camlar açıkken aracı kumandadan kilitleyin kapıyı açınca alarm ötüyorsa ki alarm dediğim korna çalmasıdır kesik kesik ...alarm aktiftir ama motor kilidi için emin değilim bende bi deneyeyim
    dediğinizi yaptım;
    alarm ötmedi herhalde iptaledildi eski sahibi tarafından;

Üye potukcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    16.Eylül.2014
    Nereden
    Ä°zmir - Urla
    bugün 14 litre lpg aldım 35tl tuttu (2,48tl litre fiyatından)

urla'dan izmir'e gittim cruise kontrol otobandan 90kmsabitle yaklaşık toplamda 45km, sonrası şehir içi ama sakin trafik ve sakin kullanım...

70km yapabildim ancak 245*70*16 lastiklerim var cooper discovery at3... 50 kuruşun altına insem insem 40 kuruşa inerim sanırım sadece uzun yol ve sabit 90km ile...

1 haftadan beri eşimle hesap yapıyoruz, elimizin altında az yakan dizel hatta ucuz (golf mk1, audi 80 gibi...) bir araba alsak kaç para harcarız ve o para, zj nin 1 senelik yakıtını düşündüğümüzde kendini amorti eder mi diye ama çıkamadım işin içinden...

zj nin verdiği zevk ve güven duygusu bir yana, yeni bir araba yeni sigorta, vergi, lastik vs vs diye uzayan iş yükü gibi geliyor...

var mı zj sini ikinci araba olarak kullanan ve bu duruma yorumu olan?

Ãœyelik tarihi
    27.Nisan.2014
    Nereden
    DATÇA-MUĞLA
    Alıntı potukcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

urla'dan izmir'e gittim cruise kontrol otobandan 90kmsabitle yaklaşık toplamda 45km, sonrası şehir içi ama sakin trafik ve sakin kullanım...

70km yapabildim ancak 245*70*16 lastiklerim var cooper discovery at3... 50 kuruşun altına insem insem 40 kuruşa inerim sanırım sadece uzun yol ve sabit 90km ile...

1 haftadan beri eşimle hesap yapıyoruz, elimizin altında az yakan dizel hatta ucuz (golf mk1, audi 80 gibi...) bir araba alsak kaç para harcarız ve o para, zj nin 1 senelik yakıtını düşündüğümüzde kendini amorti eder mi diye ama çıkamadım işin içinden...

zj nin verdiği zevk ve güven duygusu bir yana, yeni bir araba yeni sigorta, vergi, lastik vs vs diye uzayan iş yükü gibi geliyor...

MERHABA LPG tüketim hesabınız yanlış neden derseniz atiker de sordum depo tam boşalmadan net hesaplanmaz dendi içinde hava kaldığı için her seferinde aynı km yap lpg al farklı litre alırsın dendi en sıhhatlisi tam boşalma lpg ile çalışmayacak durumdayken fulleyip yol yapıp hesaplanma dendi.servisin net söylemi bu;***zj nin verdiği zevk ve güven duygusu bir yana, yeni bir araba yeni sigorta, vergi, lastik vs vs diye uzayan iş yükü gibi geliyor...*** diyorsunuz hiç düşünmeyi derim 2. arabayı bu kadar ince hesap yapacaksanız değmez zj nin tadını çıkarın ben1987 den beri mercedes binicisiydim hemde fanatik olarak bu makineyi aldıktan ve bindikten sonra niye geç aldım diye üzüldüm....zj hakikaten verdiğiniz para ile aldığınız keyif konfor ters orantılı bir makine.....kazasız günler

Üye mjz66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    O lastik ebadina gore normal yakisin Hakan. Bitince de bir daha kapatip acmak, dibine kadar cektirmek lazim gazi(en az 10-15 km daha gidersin)
    Temiz bir ZJ 14 litre gazla en pis sehir ici dur kalk trafikte tam 70 km yapar!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Moderator Han Solo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Mart.2014
    Nereden
    istanbul
    Alıntı potukcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

zj tek araç olarak kullanılmaz bence ki ben ilk 2 sene istanbulda tek araç olarak kullanma gafletinde bulundum .aslında ayda kaç km yaptığınla alakalı bir durum ve hatta şehir de önemli ..mesela izmirde ayda 1000 km yapsam zj il ayda 2. araç düşünmem pek 50 krş yaksa ayda 500 tl yapar . hadi çok ekonomik 25 krşş yakan bi araç buldum diyelim ayda 250 tl den yılda 3000 tl farkeder. yılda 3000 tl kulağa hoş geliyor yılda 3000 tl den 3 yılda 9000 tl avantajın olacaksa 9000 tl ye bir 2. araç alınabilir misal palio twingo clio gibi 25 krş yakacak bir araç lazım 1.4 motor altında olacak ve lpgli olacak yoksa 25 krş yakalaman zor 35 krş olacaksa alacağın 2. araç almaya değmez bence...ama aynı 1000 km yi istanbulda yapıyorsam 2. araç şart çünkü 1000 km de 75 krş tan 750 tl ayda lpg ye para vermek rahatsız eder beni. buna sen karar vereceksin
    GEZE GEZE BU GEZE-GEN BÄ°TMEZ

tüm videoları 720p veya 1080p olarak seçerek izleyin...

Üye GC2013 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    22.Nisan.2014
    Nereden
    Ä°zmir
    200 km yol yaptim, izmir-selcuk-kusadasi-izmir. Sehir icinde de takildim. 38 kurus

Tap tapa tapa tap... Tap tap
    NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP

Üye y-bsungur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    zj tek araç olarak kullanılmaz bence ki ben ilk 2 sene istanbulda tek araç olarak kullanma gafletinde bulundum .aslında ayda kaç km yaptığınla alakalı bir durum ve hatta şehir de önemli ..mesela izmirde ayda 1000 km yapsam zj il ayda 2. araç düşünmem pek 50 krş yaksa ayda 500 tl yapar . hadi çok ekonomik 25 krşş yakan bi araç buldum diyelim ayda 250 tl den yılda 3000 tl farkeder. yılda 3000 tl kulağa hoş geliyor yılda 3000 tl den 3 yılda 9000 tl avantajın olacaksa 9000 tl ye bir 2. araç alınabilir misal palio twingo clio gibi 25 krş yakacak bir araç lazım 1.4 motor altında olacak ve lpgli olacak yoksa 25 krş yakalaman zor 35 krş olacaksa alacağın 2. araç almaya değmez bence...ama aynı 1000 km yi istanbulda yapıyorsam 2. araç şart çünkü 1000 km de 75 krş tan 750 tl ayda lpg ye para vermek rahatsız eder beni. buna sen karar vereceksin
    mert kardeşim ben zaman zaman araba da alıp satıyorum hani amaç ticaret filan degil sırf eglence olsun özellikle wolsvagen serisi jetta-golf yada opel serisi astra corsa türü binek araçlar örnek şu an elimde zj haricinde opel corsa var araba hem inanılmaz seri hem benzini kokluyor desem yeri var zaman zaman corsa ile yakın mesafelerede eses den bursa,mudanya,gemlik bazen afyon,uşak filan gidip geldiğim oluyor yani zj olmasa da her işimi gören bir araç aslında elimin altında her zaman var fakat zj nin yeri bir başka ,bence bizim zj ler gibi tarz araçlar bir tür hastalık merak yada ne deyim ,bir ara satayım bunu yerine daha farklı bir başka 4x4 araç alayım dedim evde isyan çıktı çocuklar ve hanım asla olmaz zj evin bir üyesi git kendine ne alırsan al ama zj ye dokunma dediler..haklılarda bende zj yi çok seviyorum kaldıki hiç bir araçla bu kadar uğraşmadım resmen zj tamircisi oldum arabanın altı üstü ellemediğim yeri kalmadı ama şu an fişek gibi maşallah dolayısıyla zj nin yeri bir başka hani amaç illaki dört çeker jeepe binmek olsa piyasada bir sürü japon yada avrupa serisi ve daha yeni modelli dört çekerler var ama hiçbiri bence zj nin yanından geçmez zj ayrı bir tutkudur..hani sen birde ıstanbulda yaşıyorsun ıstanbulda bir yerden bir yere kısa mesafelerin bile bana göre uzun yol sayılır şehir içi için küçük bir binek aracın varsa zj yi canın çektikçe veya uzun yol da ya da en azından haftada bir gün (sınırsız km olarak) kullanıyorsan (ben ancak hanımdan direksiyon bana kalırsa kullanıyorum bizde kimse zj haricinde bir başka aracın direksiyonuna geçmek için çaba sarf etmez)bence az yakmış çok yakmış hiç düşünme pek çok arkadaşında dediği gibi zj candır.
    Konu y-bsungur tarafından (12.Ekim.2014 Saat 22:55 ) değiştirilmiştir.

Üye y-bsungur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Nisan.2014
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Mert yukarıdaki yorumu potukçu nun yazısına istinaden yazmıştım fakat senin yorumunu copy -paste etmişim yazıyıda sana itafen döktürdüm gibi oldu karışıklık için her ikinizde kusura bakmayın affola.

mevzu zj olunca kafa dagılıyor kardeşim ..

Ãœyelik tarihi
    16.Eylül.2014
    Nereden
    Ä°zmir - Urla
    Alıntı y-bsungur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mert yukarıdaki yorumu potukçu nun yazısına istinaden yazmıştım fakat senin yorumunu copy -paste etmişim yazıyıda sana itafen döktürdüm gibi oldu karışıklık için her ikinizde kusura bakmayın affola.

mevzu zj olunca kafa dagılıyor kardeşim ..
    benim için faydalı bir yorum oldu dostum hesap kitap yaptım ve 2. araç fikri şimdilik rafa kalktı... zj devam!

Üye blueside - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    25.Nisan.2014
    Nereden
    Ä°zmir
    17 yıldır aynı zj yi tek ben kullanıyorum aracım 200 bin km yi yeni geçti mil değil km bütün bakımları yetkili servisde yapılıyor 5.2 motor aracım 97 model i şehir içinde 50 krş yakıyor demişler her iddiaya girerim arabayı Bakımdan değil fabrikadan Sıfır Çıkarın lt si 2,52 olan LPG ile şehir içi 50 krş hayaldir. 55-65 krş yakar 55 krş altı mümkün değil. Uzun yolda 30-40 krş arasına inanırım bende 33 krş yakıyorum.

Ãœyelik tarihi
    16.Eylül.2014
    Nereden
    Ä°zmir - Urla
    Alıntı blueside Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    17 yıldır aynı zj yi tek ben kullanıyorum aracım 200 bin km yi yeni geçti mil değil km bütün bakımları yetkili servisde yapılıyor 5.2 motor aracım 97 model i şehir içinde 50 krş yakıyor demişler her iddiaya girerim arabayı Bakımdan değil fabrikadan Sıfır Çıkarın lt si 2,52 olan LPG ile şehir içi 50 krş hayaldir. 55-65 krş yakar 55 krş altı mümkün değil. Uzun yolda 30-40 krş arasına inanırım bende 33 krş yakıyorum.
    50 kuruş yakıyor diyen benim, hayal değil gerçek ama sevineceğim tarzda değil maalesef... bununla birlikte, noktalama işaretleri kullanmıyor olmanızdan mı bilmiyorum ama forum geneline bakıldığında pek alışık olunmayan bir tarzınız var, sanırım iddiaya girmek isteyecek insanları yanlış yerde arıyorsunuz sevgili faruk...

Ãœyelik tarihi
    25.Nisan.2014
    Nereden
    Ä°zmir
    Cepten yazıyorum ondan noktalamaya Özen gösteremiyorum ve gene diyorum 50 krş yakmaz. Şehir içi fabrika verisi 24.1 LT. Olan bir aracı fabrika verisinden daha düşük yakmak ve lpg de gitmek ilginç. Basit hesap 24.1 *2.52 veya 2,50 den alınsa 60 krş. Yapar. Fabrika verisini yakalamak mümkün olmadığına göre yalnış hesabınız var.

Ãœyelik tarihi
    25.Nisan.2014
    Nereden
    Ä°zmir
    Ayrıca yukarda yorumunuzda 90 tl sabit hızla Urla otoban demişsiniz şehir içi değil karma kullanımda 50 krş. oluyor. Ve 50 krş. Yakana siz değil istanbuldan bir arkadaş şehir içinde ne yaparsam yapıyım 50 krş. geçmiyor demiş ben o arkadaşa yazmıştım. Sizin karma kullanımda 50 krş. 40 kmsi otobanda yaksanız 35 kmsi sakin trafikte normal belki biraz yüksek olabilir. Ve bir hata İstanbul Ankara izmir deki lpg fiyatları farklılık gösteriyor eski formumuz arazideyiz dede yazmıştık bu yüzden krş. değil litre hesabı yapılması gerek Sevgili Hakan...
    Konu blueside tarafından (14.Ekim.2014 Saat 01:38 ) değiştirilmiştir.

Ãœyelik tarihi
    27.Nisan.2014
    Nereden
    DATÇA-MUĞLA
    dün datça'dan burhaniye ören'e geldim;gaz pedalı altında yumurta varmış gibi kullandım 80-90 km klimasız sadece izmir otobanda 110-120 cruise ile tam 497 km yol geldim bir keresinde ölçtüm 181,5 km yaptım 95 tl /litresi 2,69 POgaz aldım. kuruş olarak anlamsız bence ama 52,3 kuruş ama litre olarak 100km de 19,46 litre yakıyor.....ATİKER sistem var herhalde çok...biryerde bişey var onu fırsat bulursam izmir'de göstermek istiyorum buji distribütör sensörler olabilir herhalde......yani ne yaptımsa 50 kuruş altına uzun yolda inemedim gittiiiiiiiiiii..........

Ãœyelik tarihi
    16.Eylül.2014
    Nereden
    Ä°zmir - Urla
    Depo komple bitene kadar kullandim ve 20tl lik (8 litre) gaz aldim 2.48tl den... izmir - urla arasi 25km cruise kullanim, onun disinda urla da trafiksiz sehirici kullanimla tekrar depom bittiginde 55km gosteriyordu yol bilgisayarim... yani 0.36tl yakmis arac, basmadan ve gayet sakin kullanimla yakaladigim deger bu.
    Daha once depo tam anlamiyla bitene kadar bekleyip denememistim, eger bu yontem dogruysa ben gayet az yakiyorum gibi geliyor...

Ãœyelik tarihi
    25.Nisan.2014
    Nereden
    Ä°zmir
    Bizim araçlar uzun yolda cidden az yakıyor. Sarfiyat yarı yarıya düşüyor.

Ãœyelik tarihi
    25.Nisan.2014
    Nereden
    Ä°zmir
    Alıntı toporomboz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün datça'dan burhaniye ören'e geldim;gaz pedalı altında yumurta varmış gibi kullandım 80-90 km klimasız sadece izmir otobanda 110-120 cruise ile tam 497 km yol geldim bir keresinde ölçtüm 181,5 km yaptım 95 tl /litresi 2,69 POgaz aldım. kuruş olarak anlamsız bence ama 52,3 kuruş ama litre olarak 100km de 19,46 litre yakıyor.....ATİKER sistem var herhalde çok...biryerde bişey var onu fırsat bulursam izmir'de göstermek istiyorum buji distribütör sensörler olabilir herhalde......yani ne yaptımsa 50 kuruş altına uzun yolda inemedim gittiiiiiiiiiii..........
    Uzun yolda 50krş. Ciddi rakkam. Sorun araçta Max. 40 krş. yakması gerekir. Buji, kabloları, disp.kapağı, tevzi makarası, ateşleme bobini değişmesi gerekir.

Sayfa 5 Toplam 41 Sayfadan BirinciBirinci ... 3456715 ... SonuncuSonuncu