Param olursa wj de birgün bende hesaplayacagım benzinde ne kadar yaktıgını 😀
Xperia Z
Param olursa wj de birgün bende hesaplayacagım benzinde ne kadar yaktıgını 😀
Xperia Z
2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
2016 Mondial RXÃŽ EVO 250 cc
2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
2007 Subaru Forester 2.0 ov
2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
1997 Toyota Carina GLÄ°+Milano Lpg
İzmir dönüşü yakıt raporum.
Araçta Bla bla car aracılığı ile aldığım 2 kişi vardı. Birinin foto stüdyosu malzemeleri vardı ve çok ağırlardı. İki kişi artı en az 200 kg yük rahat vardı.
100'ü geçmedim. 100 km'de 15 Litre gaz yaktım.
Aracım standart olsa ve yük olmasa demek 14 litre yakacak gibi.
Genel yakıt tüketim durumumu açayım.
LPG tankım 40 lt civarı lpg alıyor.
Bu lpg ile bursa da işe git gel vs ufak tefek gezintiler dahilinde yol bilgisayarı ortalamam depo tam bitene kadar geçen süre boyunca 16-17 lt civarı oluyor.
dağ bayır çıktığımda 22 lt lere geliyor. Daha yoğun dağ bayır gezilerinde 30 hatta 35 lt ortalamaya kadar çıkıyor.
ama günlük kullnımda 16-17 lt diyebilirim.
LPG ile oranlama yaptığımda LPG nin yol bilgisayarına göre %5-10 daha fazla harcadığını gördüm.
Dip not: Bir LPG ci usta derki lpg menzil ölçümünü LPG tam bitirmeden tam bitirmeye geçen mesafeye göre yap. Full doldurmadan Full doldurmaya göre değil. her pompanın basıncı farklıdır doldurma kuvveti bir olmaz. Neredeyse %15-20 emniyet payı full doldurma oranını değiştirir. hava sıcaklığı bile değiştirir miş.. OK doğru.
Güncele baktığımızda hava bayağı soğudu, ve tüketim arttı. Ayrıca 30,5 " lastik takmamın ne derece etkisi olduğu bilinmez ama arttırmış olma ihtimali var.
Ortalama 17 olan tüketimim 19 gibi görünüyor şu an ama depoyu henüz tam bitirmedim. ama hava soğuk.
Bugün yaklaşık yarım depo, 5.9 için benzin ölçümü yaptım. 190 TL benzin ile 248 km. Yol bilgisayarındaki ortalama değer 17.8 lt/100km. 78kr/km. Şehir içi tüketim, sıkışık trafik, çevre yolu, açık sokak araları, inişler ve çıkışlar, tam bir ortalama değer oldu
Yürüyen aksam, lastikler, ateşleme, filtreleme ve hava girişleriyle ilgili güncellemeleri müteakip, ne kadar artacağını veya azalacağını birlikte gözlemleyeceğiz.
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
Konu GC2013 tarafından (07.Aralýk.2015 Saat 11:02 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
Değişen lastik çapına göre gerçek hızını nasıl öğrenirsin ;
Örnek: 35" x 100 km. / 28" = 125 km.
Bu örnek aynı zamanda toplamda yaptığın gerçek km mesafeyi de belirler.
Yani km sayacında 100 km yapmış görünsede aslında 125 km katetmiş bulunursun.
Sonuç gerçek yakıt sarfiyatını da hesaplamanda doğru yolu gösterir.
Denklemi kullanırken sana yardımcı olacak doneler ;
http://www.lastikcim.com.tr/Jant-Las...ama,DP-17.html
Evet değişen lastik çapı çevresel hızı da değiştireceği için katedilen mesafe de değişecek.
Neticede yakıt tüketimi havanın soğuması mıdır, lastik çapımıdır, bunları yüzdesel etkileri ne kadar olmuştur hesaplama zor iş...
Her seferinde 50 liralık alcan aslında
Temele sormuşlar benzin zamlanmış ne diyorsun temel demişler. Temel bana ne beni etkilemez ben hep 100 liralık alıyorum zaten demiş onun hesap her sefer 50 tl işi çözer .
Ben artık LPG kullanmıyorum bıraktım lpg kullanmayı zaten haftada bir iki ancak biniyorum birde lpg kullanıp arabayı iyice strese sokmak istemiyorum sizin arabalar nasıl bilmem ama benim zj ye lpg hiç yaramıyor hatta sistemi söküp akmak dahi içimden geçiyor.benzinde araba aslan kesiliyor lpg de sanki araba yaşlanıyor takattan düşüyor elden ayaktan kesiliyor hiç sevmedim ben bu lpg yi bence zj ye lpg gereksiz.
Konu y-bsungur tarafından (07.Aralýk.2015 Saat 13:54 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
Abi çok haklısın şimdiki aklım olsa kesinlikle lpg si olmayan bir zj alır ve aslada lpg ye yanaşmazdım ama lanet sistem arabayı aldığımda üstünde vardı benden önceki 2 yıl lpg+benzin kullanmış ve bizde afedersin bir B.. zannettik ,hatta bir dönem bu sistemin verimsizliği yüzünden sistemi kuranlarlada papaz oldum ve o gün bugündür ne ayar ne de kontrol birdaha atölyelerine ugramadımda elletmedimde.sistem çalışmaya çalışıyor ama tek başına sistemin çalışmasıda yeterli olmuyorki kullandıgın gaz da önemli Memlekette nereden alısan al gaz yerine binbir çeşit kimyasalla milleti dolandıran dolandırana bir yerden aldıgın gazı aynı yerden ikinci kez yeniden alamıyorsunki bu durumda bende epey bir zaman önce bıraktım lpg almayı deposu dahi bomboş tıngır tıngır öyle duruyor 50 liralıkta alsam benzin alıyorum kafam rahat çok şükür benzin performansı bana yetiyorda artıyorda en azından araba benzine göre dizayn edilmiş bir araç ve hiç degilse verdiğim paranın karşılıgını arabadan performans olarak alıyorum.
Kesinlikle zj de lpg kullanmak bu arabaya yapılan en büyük kötülüktür bence. araç zaten uzun yolda çok yakmıyor şehir içindede lpg çok az yakmıyor eeee o zaman ne diye 3 kuruş için V8 5,2 bir aracın agzına agzına lpg dayayıp arabayı tık nefes edeyim degmez bence ..
LPG taktırmak için binlerce TL öde, sonra bir de sorun çıkarmaya başlarsa ustalar ile akraba olduğunu farket, durmadan para öde dur... Kilometre konusunda yorum yapamam ama bence böyle keyifli motorlara benzinden başkası yakışmaz .... Benimkine LPG'yi hiç koklatmadım, gerçi o dizeldi ama neyse
Güncel değer wj standart 21lt şehiriçi flowmaster la
Aldıgımdan beri 10000km den fazla yol yapmışım.Kabaca benzınde 100 km de 18lt yaksam lpg de 21lt yakmışım..
10000km de benzin tutarı 1800lt*4,78=8604 Tl
10000km de lpg tutarı 2100lt*2,31=4851 Tl
lpg kitini 2500Tl ye taktırmıştım..Bu hesaba göre şimdilik kardayım
2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
2016 Mondial RXÃŽ EVO 250 cc
2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
2007 Subaru Forester 2.0 ov
2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
1997 Toyota Carina GLÄ°+Milano Lpg
ben de bi benzinde deneyeceğim ya aldığımdan beri hiç fulleyemedim. lpg de ilk aldığımda 50 litre lpg ile 300 km gördü uzun yolda. 100 tl ye falan doluyordu . şehiriçinde 100 tl lpg ile maks 150 km görebiliyorum bu durumda benzin ile fark yok gibi ama net ölçmem lazım
İlhan arkadaşım aynı frekansı paylaştığımız için çok teşekkürler.Doğru tekdir kim ne derse desin ister ekonomik ister bir başka sebep,şayet zj yi severek ona sahip olmak ve zj yi uzun yıllar keyif alarak V8 in gücünü hissederek binmek istiyorsak benim görüşüm lpg den uzak duracak ve sadece benzinle bineceksin,forumdaki pek çok kıymetli kardeşimiz,arkadaşımız lpg kullanıyor ve kullandıkları sistemden de lpg dende hem performans hem ekonomik manada memnun olduklarını ifade ediyorlar tabiki herkesin kendi görüşü kendi arabası ister lpg ister benzinle biner diyecek sözümüz yok.bizimkisi acizane tavsiye ve iyi niyetle yapılmış bir paylaşım,ben yaklaşımınız ve 5,9 temenniniz için çok teşekkür ederim.
Konu y-bsungur tarafından (07.Aralýk.2015 Saat 19:53 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
yani uzun yoldaki düşüncelerinize katılıyorum ayda 100-200 km de tabi ki lpg ye değmez ama 4 ayda 6000 km yapmışım ya ben lpg ye mahkumum arkadaş ..en azından kullanıp tadını çıkarabiliyorum diye teselli ediyorum kendimi..benzinle bu kadar yol yapmam mümkün olmazdı sanırım ama 4 aydır hiç benzin tüketimi hesaplamadım en kısa zamanda bakacağım
Aslanınız var feda olsun yemler. Bi daha mı gelicez dünyaya? V8 kullanıyorsunuz, herkese nasip olmaz
Not: Ekonomiyi düzeltince LPG'yi ben de söküp atacağım. Benim de aylık ortalamam 1200 KM.
Yapma Başkan vallahi yapma.Sende LPG ye mahkumum muhabbeti yaparsan başkası ne yapmaz,şu forumda ekonomik durumlarımıza göre sıralama yapalım desek ben sanırım en dipteki üye olarak yer alırım,her ne kadar arabamı her gün kullanamasam da mevzu inan ki para değil sadece V8 ZJ ye bakış açısı meselesi.
Parayı pulu bırak bir tarafa,yok şu kadar yakmış yok bu kadar yol yapmış,bu neye benziyor biliyormusun Kafesteki Aslana Ölü hayvan eti yedirmeye benziyor,bu aracın yakıtı 95 oktan benzin abicim haa biz lpg yakarmışız yok aygaz tüp baglarmışız bu ayrı bir mevzuu.
Uzun yıllar kullandığım EKV' nin motorunun bitmesine tek sebep LPG' dir !
hadi bu resimde onun anısına olsun...:
Ekonomik anlamda karlı sandığımız LPG uzun vadede motoru bitiriyor.
İşin bu tarafı yakıt tasarrufu açısından pek kimsenin umurunda değil gibi ama bir gerçek var ; LPG kuru bir yakıt ! bal gibi motordaki parçalarda aşınma sebebi. başlangıçta fark edilmiyor ama zamanla çıkıyor acısı. Bir kere her şeyden önce motorun orjinal çalışma sistemini alt üst ediyor. LPG kesinlikle performansı etkilemez diyenlerde sadece LPG' ciler LPG' li araçlar çekişten boşuna mı düşüyor ??? bir şeyler ters gittiği için !
Mesela bir örnek;
http://ototasarruf.blogspot.com.tr/2...-verir-mi.html
Durumu biraz daha özelleştirelim.
LPG' li ZJ' yi tek araç olarak kullanmak ta oldukça zor, Günlük işlerde ne kadar çok kullanıp kilometre yaparsan o kadar servis masrafı çıkar. 2.nci araç olupta iş için kullanılıp ZJ' yi de hobby aracı olarak kullanırsan haliyle hem az km. yaparsın hemde az servis masrafı çıkar. Bu durumda zaten LPG' lememek daha akılcı.
haaaaa....., " param var, huzurum var " dersen tepe tepe tek araç olarak kullanır bol bol benzinle keyfini çıkartırsın.
Sonuçta bende ZJ haricinde 2 ekonomik araç var , yeterince canlarını iş için çıkartıyorum, Boş zamanılarımda ise ZJ' yi olması gerektiği, hak ettiği şekilde kullanıyorum...
Bu arada aklıma gelmişken ; modern LPG sistemlerinde ilk çalıştırmayı benzinle yapar , motor yeterince ısındıktan sonra LPG' ye geçer. Dikkatinizi çekerim ; soğuk motor her zaman en fazla tüketim demektir. Şu LPG tasarruf hesaplarınıza ara sıra aldığınız benzin bedelini de katıyormusunuz ?!?
Ergun bey abi, Resimdeki ZJ kac bin milde / km de motor bitmiÅŸtii.
denizci & mimar -
Deniz Ticaret Gazetesi / broker/ yelken eÄŸitim/renovasyon.
Son 5 yıl önce gösterge tablosunu temizleyip yerine taktıktan sonra fark ettimki kilometre sayacı oynamış 300.000' km. lerde gösterirken 45.000 km.ye inivermiş haydaaa, tekrar söküp düzeltmeye üşendim gözüm yemedi, nasılsa hiç satmayı falan da düşünmüyordum, dert değil dedim öylece bıraktım, zaten her ne hikmetse 45.000' de de takıldı kaldı sonrası 5 yılda.