Atesleme hatasinda benimki gibi bobin veya enjektor arizasi olabiliyor v.s. Bugun 76 TL gaz aldim, 138km. yapmisim. Sehir ici, fazla dur kalk yok, 2.52TL/Lt. Takribi 55 kurus. Standard donanim ve lastik. Aku iyi, bujiler yeni, sanzimanda tespit edebildigim bir sorun yok. Diger sensorler normal ve temiz. Denizkabugu gazi kullaniyorum. Yarin yag basinc sensoru yanlis gosteriyor, onu degistirecegim. Stop.
Tap tapa tapa tap... Tap tap
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
ZJ lerimize iyi bakalim arkadaslar, her zaman saat gibi calissinlar, 3-5 sene sonra parmakla gosterilen adamlar olucaz asla satmayin! Bu dedigimi yazin bir kenara
Sent from my iPhone using Tapatalk
mert kardeşim merhabalar bu konularda sen hepimizden çok daha tecrübelisin bilirsin bu check engine lambası benzin kullanımda yanmıyorsa çözümü kolay LPG yi ayarlatırsın geçer gider ,aküyü arabadan biraz ayır lamba sönsün,gerçi lpg ye geçince yine yanacaktır ama ,,arıza kodu zengin yada fakir karışım gösteriyorsa ve lpg ayarlatıldıgı halde de aynı arıza kodu yanıyorsa zaten arabada lpg ayarından başka bir sıkıntı var demektir bazen 02 sensoru su koyvermek üzereyken egerki araç benzindeyse pek kendini belli etmiyor ama lpg de kullanıyorsan hemen kendini gösteriyor (oksijen sensoru başta olmak üzere throtle amyant contasından tut da fren vakum hortumuna oradan evap canister vakumuna hatta pcv valfe kadar tüm hava yollarını kontrol etmelisin derim )
merhabalar bu dediğiniz bana bir şey hatırlattı 1988 yılında 64 model direksiz Chevrole impalam vardı ve on numara temiz orijinal bir arabaydı geçmiş gün yıllar öncesinde yok parasına bedavaya sattım geçtigimiz günlerde aynı model bir impala denk geldi temiz ve orijinal merak ettim fiyatını sordum inanamadım resmen servet istiyorlar
Bu arıza kodlarını cihaz baglanmadan alabilmek mümkün mü.
Bende hata kodu var mı acaba
Wj deki gibi "done" yaziyorsa hata kodu yoktur. 3 kere arka arkaya ara vermeden, 3. de ariza kodu ve arkasindan "done" yazar
Tap tapa tapa tap... Tap tap
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
kontagı aracı çalıştırmadan bir önceki pozisyonda yani gösterge panelindeki far göstergesi,check engine,abs vs ışıklarının yandıgı konum ile o konumdan da bir önceki konum arasında 4 defa aç kapa yapıyorsunuz 5 kezde ışıklar yanık pozisyonda kalıyor ve kodlar km/mil sayacının bulundugu dijital ekranda kısa aralıklarla 12,45, vs 52 gibi rakamlarla belirmeye başlıyor hepsi bu yanlız bu kodlar iki rakamdan ibaret ve arızayı lokalleştirir tam olarak arızaya nokta atışı vermez asıl bilgisayarla alınan arıza kodları daha farklıdır ve arızada nokta atışı yaptırır P0304- P0145 vs gibi kodlardır.yinede iki rakamlı kodlarla dahi çok ciddi işler yapabilir arızalara müdahale edebilirsiniz.birde pending kodlar vardır yani arıza oluşmuştur da ekranda henüz belirmemiş check engini henüz yakmamıştır,bir müddet sonra yakacaktır.
aracınızda check engine yanıyorsa kesinlikle aracınızda bir arıza var araç tam ve düzgün çalışmıyordur mutlaka bir eksikle siz aracınızı kullanıyorsunuz demektir kesinlikle bir müddet sonrada arızanın muhteviyatına bağlı olarak problemler baş gösterecektir siz mert başkanın ve benim anlattığım şekilde kodları almaya çalışın iki rakamlı kod alırsanız sitede yazın ,aldığınız kodun detayı hakkında size ben de kendi adıma yardımcı olmaya çalışırım
tamam zorlama o zaman mademki check engine de yanmıyor arabanın çalışmasından da memnunsan şimdilik bir problem gözükmüyor.
Uzun yoldan yeni geldim aldığım mazotlara göre şehir dışı kilometrede 30 kuruş ile 38 kuruş arasında yakıyor (gaz pedalına yüklenmeyle alakalı), şehir içi zaten standart direk 50 kuruş