Yaa arkadas, hepimiz ayni araclara biniyoruz...bu bokun yaktigi bu kadar iste, az olmaz fazla olmaz aslan besleyen yemini dusunmez Burak bitirdin bizi bee
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ceksin canlari sagolsun! Bu ulkede ki en guzel, en ozel araclara binen, saygi duyulan adamlariz hala...namimiz yeter
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yukardaki mevzudan sonra bahsettiğim üzere sadece trafikte ölçüm yaptım. Köprü trafiği kadar ağır değil ama Anadolu Yakası, Bostancı-Kadıköy, Bağdat Caddesi civarları şehir trafiği. Ne ağır, ne hafif.
130 KM yaptıktan sonra aynı pompaya gittim. LPG kırmızı ışık yanıyordu. Depoyu tam doldurttum.
Tam 100 TL, 37 Litre gaz aldı araba.
Yani 100 TL ile 130 KM gidebildim. 100/130= 77 kuruş.
Yani şehirler arası yolda sorun yokken (38 kuruş) şehiriçinde neden bu kadar 2 katı fark ediyor aklım almıyor. Arabayı da hep söylediğim gibi dede gibi sakin kullanıyorum. Köprü trafiğinde falan olsam demekki 1 TL olacak KM'de.
Not: Salih Abi kızma
Yok abi. Stok 235/65/17. Benimkiler 255/65/16.
Çap olarak aynı yapıyor ama taban olarak 2 cm fazla. 4 lastikte fazladan 8 cm yapar. Bi lastiğin yere değdiği uzunluk 10 cm olsa lastiklerin yere temas alanlarını resimde görüyoruz. Hesapladım.
Orjinal halinde yere değen toplam alan 0.094 metrekare.
Benim lastiklerde yere değen toplam alan 0.102 metrekare.
Aradaki artış 0.008 metrekare. Bu küçük gelebilir ama dinleyin;
Değişim yüzdesi: (0.008x100) / 0.094 = %8,5 gibi bir oranda fazla temas alanı var. Bu değişim bizi düşündürmeli mi?
Not: Lastiğin boyuna değen uzunluğu farazi 10 düşündüm. Belki daha çok uzunlukta değiyordur. Ama artış oranı değişmiyor.
Screenshot_1.jpg
Konu Maverick tarafından (27.Nisan.2014 Saat 13:02 ) değiştirilmiştir.
Calisirken yok. Durunca var. Arabayi aldigimdan beri.
1 saat once arabaya bindim bugun ilk kez bindim. Markete girdim 20 dk arabay dondum. Kokuyordu direk gaz.
Hep bu sekilde oluyor. Kullanip 30 dk icinde dondugumde surekli kokuyor.
Ergun Abi'nin tanidigi gazci Sinan Usta bakti kacak yok dedi ama bi siviyla baktilar. Sensorle bakmadilar. Varsa tabi oyle birsey.
İste onla bakilsa cikar illaki. Ben basta deri kokusu saniyordum ama 3 aydir herkes araban gaz kokuyo diyince kanaat getirdim.
Bu arada Turkiye sartlarini karsilayan, stock takilandan daha performansli bir radyator nasil temin edebiliriz? Malum arac 117 bin de, sislet, tamir derken yavastan ömrü doluyor gibime geliyor, e 14 senelik arac ayni zamanda?? Guvenebilecegimiz ve temin edebilecegimiz bir marka var mi?
BURAK BU ISI COZEMEDIM 89 A DUSMUS SATIN ALINCA FIYA NASIL 179 OLUYOR
zj candir,gerisi
konunu başını kaçırdım ben ama
tam iki katı oluyor fiyat 89,95x2= 179,9
adet 2 tanemi seçili acaba
Doğru işlemeyen akıl keskinmiş neye yarar, saatin iyiliği koşmasında değil doğru gidişindedir.
Yagmurda benim arac ABS, park ve motor ariza isigi yakiyor. Daha onceden tesaduf mu diyordum. Artik bugunku yagmurla kesinlesti. Yagmurda calismayan Abs'yi ben ne yapayim?
Bir de sunu farkettim bugun, daha onceden oluyor muyu bilmiyorum, instant yakit gostergesi sadece isiklarda dururken degil giderken de 99LT/100KM gosteriyor.
Bu sorunu yasayan oldu mu daha once?
Ha bir de, bu arizanin kodunu evic panelde gorebilir miyiz?
Konu Maverick tarafından (28.Nisan.2014 Saat 12:39 ) değiştirilmiştir.