123- Gaz kelebeği pozisyon sensörü arızası
138- Oksijen sensörü arızası
463- Yakıt gösterge arızası
arızaların sebebi büyük ihtimal beyine yüksek voltaj gönderilmesi gibi gözüküyor.
2004 WJ 2.7
Merhaba, yaşadığınız sorunun bir benzerini yakın zamanda ben de yaşadım. Motor soğukken P konumundan D ye geçerken sarsıntılı ve ses oluyordu. Fakat sizden farklı olarak vites 1 de takılı kalıyordu, 2 ye geçmiyordu. Başlarda kontrak kapatıp açarak bu sorun kendiliğinden kayboluyordu fakat ilerleyen zamanda bu yöntem sökmemeye başladı. Bende R vitese geçerken de aynı sorunlar vardı büyük ihtimal sizde de zamanla gözükebilir. Sorunun nasıl çözüldüğüne gelirsek, sorunun vites kolu arızası olduğu anlaşıldı. Vites kolunun alt tarafında elektronik bir kart. Kartın yenisi pahalı fakat tamiri mümkün. Tamir işleminden sonra herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Bu şekilde araştırırsanız size de çözüm olabilir.
2004 WJ 2.7
Cevabınız icin teşekkür ederim, sizin aracınızın arızası benim aractan farklı gibime geliyor,cünkü daha önceleri vites gecisiyle ilgili hic bi sorunum yoktu ve 2 senedir hic bi parca degişmedi aracımda,aküyü söktükten sonra bu durum ortaya cıktı,yani farklı bi arızanın o zamana denk gelme ihtimali cok düsük,o yuzden aküyü tamamen cıkardıgım için sorunun ortaya cıktıgına inanıyorum,bazı yerlere sordum bi yer bu model araclarda akü tamamıyla sökülünce tcm hafızası kaybolur ve tekrar hatırlamaz dedi,o yuzden cihazla araca baglanıp yazılımı tekrar kontrol edip tcm icinde quick learn işlemi uygulanmalı dedi,ama bazı model araclarda akü sökülsede belli km sonra araç kendisi sürücünün sürüsüne göre tekrar kendi ayarlama yapıyormus yani cihaz baglanmasına gerek kalmıyormus,aradıgım yerlerden biride aracım icin belli zaman sonra 80,100 km yol aldıktan sonra sürüsünüze araç alısır dedi ama yani farklı yorumlar oldugu icin kafam karıstı,sizin aracınızın arızası gibi bi durum ilerde basıma gelirse buldugunuz çözümü aklımda bulundururum,teşekkürler.
Konu dreamer98 tarafından (27.Mart.2015 Saat 17:41 ) değiştirilmiştir.
Vites geçişlerinin elektronik hafıza ile ilgili var mı bilemem ama farklı olarak birşey söylemek istiyorum.
Ben vites geçişlerinde mutlaka 2 saniye bekliyorum park ederken olsun, kalkarken olsun, manevra yaparken olsun. Ve Arabayı ilk çalıştırınca devir 1000'in altında düşmeden vites değişmiyorum. Bunlar bence şanzımanın ömrünü uzatıyor.
Bu arada geçen sene aracı ilk aldığımda kışın benim araç da son vitese geçerken 90'da çok hafif sarısıntı yapıyordu. Ama artık aylardır yok.
Burak Bey cevabınız icin teşekkür ederim,bugünde aracımla yola cıkıp denemeler yaptım,sonuc aynı, bi degisiklik yok,bende dediginiz gibi devir 1000nin altına düstügü zaman yani yaklasık 600 devir civarı biraz bekleyip kalkıs yapıyorum,önümüzdeki hafta yetkili servise aracı götürmeyi düsünüyorum,birkaç yeri aradım ve hafıza kaybından dolayı olma ihtimali cok yüksek dediler.Araca cihaz baglayıp yazılımı tekrar yüklerler muhtemelen,tcm icinde yine araca baglayacakları cihazla quick learn yaptırıcam.İnşallah sorunum kolay bi sekilde cözülür.
Konu dreamer98 tarafından (29.Mart.2015 Saat 01:37 ) değiştirilmiştir.
Benim diff rulman değişimi içinde İzmir veya İstanbulda önerebileceğiniz,işi bilen ve kazıklamayacak usta varmı?
Xperia Z
2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
2016 Mondial RXÃŽ EVO 250 cc
2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
2007 Subaru Forester 2.0 ov
2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
1997 Toyota Carina GLÄ°+Milano Lpg
İlgilendiginiz icin teşekkür ederim,bugün yetkili servise gittim,daha önce aküyü çıkardıgım icin tcmde ve diger beyinlarin bazılarında sıfırlanma olmuş,aracımı cihaza bagladılar ve aracın yazılımını güncelleştirdiler,ayrıca tcm icinde quick learn işlemi yaptılar,sonra yetkili kişiyle test sürüsüne cıktık ve hic bi sorun kalmadı,simdi diğer vites gecişleride gayet güzel ve kalkısta vuruntu yok,D konumunda 2.den 1 e düserkende vuruntu yok,sorunum kısa zamanda çözüldügü icinde mutluyum.
Konu dreamer98 tarafından (31.Mart.2015 Saat 00:08 ) değiştirilmiştir.
ImageUploadedByTapatalk1429557552.159734.jpgImageUploadedByTapatalk1429557581.407805.jpgImageUploadedByTapatalk1429557617.699030.jpg
Arabamı özledım - bır haftadır görüşmüyorduk- gıttım resımlerını çektım - çalıştırdım sesini dinledim
ImageUploadedByTapatalk1429557762.278665.jpgbu hafta sonu çıkıcaz galıba😃😃😃😃
özleniyor bu keratalar böyle işte
Doğru işlemeyen akıl keskinmiş neye yarar, saatin iyiliği koşmasında değil doğru gidişindedir.
Zj ' çeki demiri , WJ'ye de uyuyor mu acaba , bilginiz var mı?
Arkadaşlar yeni bir sorunla daha karşınızdayım. Aracımızı eşim kullanıyor ve ben şuan yanında değilim uzunca bir sürede olamayacağım. Eşimin karşılaştığı problem aracın sola çekmesi. Bu durum süreklilik arz etmemekle beraber çeşitli aralıklarla araç birden sola doğru ani hareketle çekiyormuş. Bu sorun ne ile alakalı olabilir?