ArkadaÅŸlar merhaba
Diff yağı konusunu wj için motul 75w 140 koyarak çözdüm
Sizden transfer case NV247 için yağ önerileri bekliyorum
Teşekürler
Lenovo Z90a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1999 JEEP GC WJ 4.7 V8
ben transfercase'e motul 75w140 koydurdum yanlış hatırlamıyorsam, bir sorun yok. arkadaşın transfercase için servisten öneri aldığı yağı şuradan bulabilirsiniz,
http://www.yagcarsisi.com/index.php?...roduct_id=2454
bu arada quadra trac 2 için ülkemizde bulunan en iyi yağ ön arka motul gear comp. 75w140.
maverick hocam, bence 2 yıl olduysa yağı değiştirme vakti gelmiştir, umuyorum ki sorun yağdandır. başka bir sorununuz da olabilir. ayrıca arazi vitesine alınca ses geliyorsa transfercase'i de kontrol ettirmeyi unutmayın.
freelance developer | omerbeyoglu.me
jeep | grand cherokee wj 4.7 v8 285hp (KOC)
direksiyon hidrolik hortumundaki kaçağı hidrolik kaçak tıkayıcı ile minimuma indirdim. tabiki tamamen çözüm söz konusu değil.
Güneşlik braketi arıyorum arkadaşlar yardımcı olabilecek varmı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cikmacılara sordurun özellikle istanbul da
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
Tarsus/Mersinde oturduğumdan dolayı sahibindende bi kaçtane var sordum dordurdum ama malesef birde fiyat veren çok pahalı istiyo buna dodge neonun da oluyo hatta aynısı yurt dışı gönderi yapmıyo yapanda 30$ kargo istiyo bi bulamadım ikiside kırık
merhaba, şu ürün uyuyor mu bakar mısınız
http://m.ebay.com/itm/1999-2004-RAM-...257Ciid%253A19
Aynen uyuyor ama gönderi yok buraya yoksa tanıdık flan mı
kusura bakmayın mobildeyim gönderi var sandım
transfercase dedigin baskan? diff yagi 75 140 olan. petronas power gear kullaniliyo arazi sanzimani icin diye biliyorum.
Usta bana 80-90 aldırmıştı castrol bunu değiştireyimmi o zaman
Jeep zj wj için; yavru şanzıman diğer adıyla arazi sanzımanlarında kesinlikle atf yağ kullanılır (ana şanzıman ile aynı olacak)80/90 yağ sadece difler için(artık onun yerine 75/140 katkılı kullanıyoruz) yada eski tip manuel şanzımanlar için.80/90 yağ tavsiye eden usta ile ivedi ilişkini kesmen şiddetle önerilir.
HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
{{{{JEEP GC 5.9 V8 daha ne olsun}}}}
Asagidaki gorselde goreceginiz uzere;
ATF4 NV242'de kullanilmaktadir.
Daha onceki mesajlarimda belirtmistim. NV247 (2001 ve sonrasi tum WJ'ler icin standart, 99-00 WJ'ler icin opsiyonel) yani Quadra-Drive veya Quadra-Track II sistemi icin sadece MS10216 kriterini saglayan ve Turkiye'de bulunanPetronas Powergear 4 kullanilmasi gerekmektedir. Yetkili servis de arazi sanzimani icin bu yagi kullanmaktadir. Wjjeeps sitesinde de yazdigi uzere tavsiye edilen tek yag budur. ATF4 degildir.
Diferansiyel icin de;
Arka diferansiyel Dana 44'de, eger romork cekiyorsaniz veya araci agir sartlarda kullaniyorsaniz 75w/140, aksi takdirde 80w/90 kriterlerinde yag,
On diferansiyel Dana 30 icin 99-04 modeller icin 75w/140 yag, sadece 99 modele ozel olmak uzere 80w/90 da kullanabilirsiniz.
Tabi on ve arka diferansiyellere dif katkisini unutmamak lazim. On dif 2.5 ons, arka dif 4 ons. Litre olarak kaca denk geliyor hatirlamiyorum.
Onemli not: WJ'lerde direksiyon hidroligi olarak ATF4 kesinlikle kullanilmamalidir.
Konu Maverick tarafından (01.Eylül.2017 Saat 01:08 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
Bayramınız mübarek olsun
Bu orjinal mopar diye aldimiz sanziman yaglarinin kapaklarina dikkat eden varmi arkadaslar?
izmirde servisteki arkadas ben o yaglarin orjinal olduguna inanmiyorum, kapak iclerinde jiletini birak bildigin acik kapak geliyor diyor.
bende kendimdeki yaga baktim icinde jiletin yok ama kapak plastik cirtla kapatilmis. israrla usta 2 senedir bu yaglar gelmiyor servistede yok diyor.. varmi bilgisi olan ?
kacagin yeri neresi? giris cikis rekorlarindami yoksa direk hortumdaki bi kirik vs mi?
direk hortum diyosan adelco 78 usd kargo vs 120 yi bulur heralde.
https://www.rockauto.com/en/moreinfo...420771&jsn=642