Su anda seyir halindeyim. Hiz kadrani da calismiyor yeni farkettim.
Su anda seyir halindeyim. Hiz kadrani da calismiyor yeni farkettim.
Benim direksiyonda gölde kullanim sonrasi ağırlasmıstı. Nerede conta, lastik varsa kaciriyor hocam bu araba ben onu anladim
Jeep Garage'ye gidiyordum bana en yakin, yagmur durdu, abs ve fren sondu, kadran calisti, sadece motor ariza isigi kaldi, geri dondum ben de iÅŸe. Sonra yine yandi isiklar. Tekrar gidecem. Bilgisayar'a baglaticam.
Gitmeden servisi aradım, Uğur Usta ile görüştüm. "Muhtemelen bir tesisat su alıyor ve kısa devre yapıyor. Bilgisayara bağlamak birşey ifade etmez çünkü bahsettiklerin bir anda oluyorsa beyinsel birşey. Araba burda kalmalı bakılmalı." dedi.
"Işık yanarken ABS'ni dene." dedi. Denedim ben de ani frene bastım devreye girmedi, lastikler kaydı.
İşin ilginç yanı, arabamı çok yıkatıyorum ve yıkama sonrası olmuyor bu ama her yağmurda araca biner binmez daha kullanmadan bu arızalar oluşuyor. Neresi su alıyor o da çok sofistike birşey. Nasıl bulacaklar ki? Şimdilik vermedim arabayı.
Aklıma gelen, ön cam sağ üst köşeden su alıyor benim araba, içeri damla damla akıyor. Tam yolcu ayak kısmına ama oralarda tesisat falan yok zannetmiyorum. Öyle olsa, her yıkama sonrası da oradan su akıyor ama arıza vermiyor. İlla yağmurda bu mevzu. Yağmurda arabayı kullanırken yansa alttan kaçırdı diyecem, öyle de değil beklediği yerde yanıyor.. Şaştım kaldım.
Canımı sıktı bu mevzu.
Hımm. Ama Fadıl su aracın içine damlıyor baya. Yolcu tarafında ön camın tam o köşenin oralardan. Tıkanınca o gider su içeri girer mi ki? Ona göre bi bakacam.
Ha bu arada benim o bahsettiğim yerde dışarda silikon var sanki orayı tam yapıştıramamışlar. Ordan alıyorsa sunroof gider olayı değil demektir.
Olabilir. Araç yıkanınca çok su akmıyor sonuçta. Ama yağmurda demek ki fazla su olunca arkalara falan da yürüyor.
Konu Maverick tarafından (28.Nisan.2014 Saat 17:21 ) değiştirilmiştir.
Varmis ustad sordurdum gecen servise
Bizim İzmir de yolda olusan su birikintilerine göl diyoruz. Yağmurun şiddetinden ve belediyenin is bilmezliginden bildigin gölde arac kullaniyoruz. Ha off road a cikmadan tecrube kazaniyorsun ayri mesele ama o sel sirasinda takim elbiseyle direksiyon donmuyor diye yolda kalmak istemem
Oyle yapar namussuz. Ustaya gidersin şıkır şıkır çalışır
Sıkma canını. Senin canavara inat İstanbul a gelip komple söküp toplayalım kendilerini, bakalım bir daha huysuzlanıyor mu!!
Bu arada bir zamanlar bizim canavarların değişmesi gereken parçalar hususunda servis tarafından geri çağırmalar olmuş. Daha doğrusu biz kullanıcılar olarak peşine düşmüşüz. Ben ilgili link den değiştirilecek birşey bulamadım. Emin olamadığım bir husus daha önceki kullanıcıların serviste bu değişimi yapıp yapmadıkları. Çünkü servisler değişime yanaşmıyor veya umursamıyor veya bilmiyor. Ben nereden bileyim nasıl olsa takibi yapılmadı, üzerinden zaman geçti diye servis Amerika ya yaptık şeklinde bir komfirmasyon göndermiş olsun???
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
Döşeme temizliği için söktüğüm yolcu koltuğunun alt tarafını iyice zımparalayıp, wd 40 ile yağladım. Sonra da 3 kat boya, 3 kat sprey ile yeniledim. Vidaları gizleyen kapaklarda leş durumdaydı. Onlarda aynı işlemden geçti. En son gres yağı süreceğim ilgili yerlere. Bu koltuk kızakları benim oldukça paslı ve kirliydi, ve kötü görünüyordu. İyi oldu sanırım. Sıra şoför koltuğunda.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
Ya evet, onu ben de gördüm. O geri çağırılmalarda bizim araçları götürdüler mi acaba? Bir de şunu bilmek lazım, örneğin benim araç 2001 WJ, geri çağırıldı mı? Bir ara bakacam buna. Olmazsa servisi arar öğrenirim şase no ile.
Jeepforum sitesinde get ile basliklarda yazisirken birisi mesaj atti. Alttakileri satiyor 60$'a. 50'ye anlasirim belki. Sana yollayim diyor. Cok iyi durumda diyor. Ama
Ben anlamam. Nasil durumlari belli oluyor mu resimden?