Biz WJ leri camura hazirlamaya baslayinca havalari sonecek ondan korkuyorlar
Ergun abi daha oksijen lazim mi, ucaktan cikarken alayim?
Biz WJ leri camura hazirlamaya baslayinca havalari sonecek ondan korkuyorlar
Ergun abi daha oksijen lazim mi, ucaktan cikarken alayim?
Şehir içi değil, dışı değil ama bol yokuşlu yolda 12-13 litre dizel, tamamen dur-kalk trafiğinde 15-16 litre dizel.. Bu değerler biraz artmış hali... 12-13 olan değer kışın ( kış lastikleriyle ) 11 litre civarındaydı... Araba 2300 kg., motor 3 litre..
MAF sensörü taktırıp deneyeceğim, düşerse kesin değişim....
Abi, senin araç 5.2, hayvan gibi lastik ve yükseltme var, deli gibi gazlıyorsun ve yine bana göre iyi.
Vaay, iyi sistemmiÅŸ.
Abi senin arabada da deli gibi lastik ve yükseltme var. 17,5x1,10=19,25 Litre gaz yapar. Bence çok iyi değer.
Normalde MAF sensörü yok mu ki araçta?
Normalde MAF sensörü yok mu ki araçta?[/QUOTE]
Hava filtresinin ucundaki sensör MAF sensörü değil mi ? Tamiri mümkün olmayan, fiziken bile ulaşılamayan bir yerde, giren hava miktarını ölçen sensör işte.. Var tabii ki ama yakıt için önemli bir sensördür, bakalım benimki düzgün çalışıyor mu?
Hava filtresinin ucundaki sensör MAF sensörü değil mi ? Tamiri mümkün olmayan, fiziken bile ulaşılamayan bir yerde, giren hava miktarını ölçen sensör işte.. Var tabii ki ama yakıt için önemli bir sensördür, bakalım benimki düzgün çalışıyor mu?[/QUOTE]
Hah şimdi oldu, ben "Bende yok, yeni alacam." dedin sandım hocam. Onu galiba temizliyorlar. Ergün Abi yazmıştı. Çok hassas bir temizlik gerektiriyor. İllaki değişmesine gerek olmayabilir.
Daha önce bir kez temizlettirdim fakat ben elektroniğe fazla güvenmem; arabalarımızda elektronik, elektroniği denetliyor, ne kadar güvenebilirim ki.. Önce düzgün çalıştığından emin oldukları yeni bir sensörü takacaklar, ben 100-200 km. yapacağım, eğer ki aynı yolda ben daha sonra eski sensör ile daha fazla bir yakıt sarfiyatı görürsem değiştirme yoluna gideceğim...
Haber veririm ancak en erken gelecek Cumartesi olur ki o da düşük ihtimal... Ondan sonraki haftasonu ya da en geç olarak bugünden itibaren 3.hafta içerisinde deneyebilirim gibi duruyor...
Ya jeepforum.com'dan biri moralimi bozdu.
Bizim WJ'ler için 2.5" flowmaster 44 uygunmuş. 2.25" olan sesi azaltırmış.
Adamın videosu burda http://www.youtube.com/watch?v=VvuQE...ature=youtu.be
Benden bu kadar ses gelmiyor.
Ruhun mu sıkılıyor olum senin nefis ses var arabanda bana anlatma bari! memnun değilsen ver bana, hemen alırım benimkine aktarırım
Merhabalar aranıza yeni katıldım. Eğer sorumun cevabını alabilirsem haftasonu ben de bir grand cherokee satın alacağım. 2002 2.7 mercedes motorlu olanlar common railmidir ? Bunlarda sorunsuz biodizel kullanılır mı ? Daha önce kullanan oldu mu ? Lütfen biri cevap yazsın. Tavsiye edermisiniz ? 2000 model 3100 motorlular çok mu kötü ?
2,7 crd adı üstünde Common Rail Diesel bir motordur...biodizel kullanılabilir mi bilemem ama güzel motorlardır....ben de 2-3 ay evvel pajero ile 2,7 crd arasında kaldım ama 3,2 dizel pajeroyu tercih ettim (römork çekecek kuvveti daha fazla olduğundan)...3,1 İtalyan motordan da durabildiğiniz kadar uzak durun....bence jeep'in yüzkarası bir motordur
hocam peki common rail olmayan hangi jipi biliyorsnunuz ? modeli aslında düşük common rail değildir diye düşünüyorudum ama ? nasıl anlarım common rail mi değil mi ? wolsvagen gibi yanına simge mi olur tdi pdi falan diye ?