Toplam 1758 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Jeep Grand Cherokee WJ Kullanıcıları Buraya

Hybrid View

Moderator Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hava olcer cok mantikli. Tavsiye edeceginiz bir urun var mi?

Bir de pompa da elektrikli mi olmali? Normal ayak pompasi yeterli mi?

Simdi ben sogukken lastikleri olcecem, normal basincinda olacak. Ama su an yaz mevsimindeyiz. Hem sicaklik, hem bahsettiginiz 4x4 hem de agirlik bu basinci arttiracak. Bu durumda nasil bir yol tercih etmeliyiz?

4.7 WJ icin yazlik psi oneriniz var mi? 255/65/16 M+S 4 mevsim lastik var.

Üye Monachus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı Maverick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hava olcer cok mantikli. Tavsiye edeceginiz bir urun var mi?

Bir de pompa da elektrikli mi olmali? Normal ayak pompasi yeterli mi?

Simdi ben sogukken lastikleri olcecem, normal basincinda olacak. Ama su an yaz mevsimindeyiz. Hem sicaklik, hem bahsettiginiz 4x4 hem de agirlik bu basinci arttiracak. Bu durumda nasil bir yol tercih etmeliyiz?

4.7 WJ icin yazlik psi oneriniz var mi? 255/65/16 M+S 4 mevsim lastik var.
    Lastik konusuna bayılırım
    - Lastiklerde hava her zaman lastikler yukarıda açıkladığım şartlarda yani gerçek anlamda soğukken ölçülür ve ayarlanır.
    -Benim aracında orijinal ekipman tipi lastik takılı ( yani fabrikanın taktığı ), 245/65 R 17 Goodyear Wrangler HP all weather ( dört mevsim ). Bu lastikte bir psi hava basmak için ayak pompasını 50 defa pompalamam gerekiyordu, pompa bozulunca elektriklisini aldım
    - Lastik hava basınçlarında yaz / kış mevsimlerinde değişiklik yapılmamalıdır. Hava basıncı hep aynıdır sonuçta, seyir ve hava/yol şartları nedeniyle ısındıkça sadece basıncı artar, soğuyunca orijinal değerine döner - kısacası, her mevsim aynı basınca ayarlayacaksınız. Kış lastiği kullanırsanız o ayrı bir konu ama şu anda bizi ilgilendirmiyor..
    - Her zaman araç üreticisinin lastik imalatçısı ile beraber belirlediği ve tavsiye ettiği basınç değerlerine sadık kalırım, aracın bence en ideal yol tutuş, frenaj ve sarfiyat değerleri o değerlerdedir.
    - Tavsiye ettiğim bir ürün yok.
    - Benim aracın kitapçığında lastik hava basıncının sürüş sonrasında 4-6 psi kadar artabileceği yazıyor, aynen de öyle oluyor ama soğuduktan sonra eski değerlerine dönüyor, yani ben hiç oynamıyorum. Lastik sıcakken havasını fazla görüp düşürürseniz hata yapmış olursunuz...

Umarım aydınlatabilmişimdir..