Lastik konusuna bayılırım
- Lastiklerde hava her zaman lastikler yukarıda açıkladığım şartlarda yani gerçek anlamda soğukken ölçülür ve ayarlanır.
-Benim aracında orijinal ekipman tipi lastik takılı ( yani fabrikanın taktığı ), 245/65 R 17 Goodyear Wrangler HP all weather ( dört mevsim ). Bu lastikte bir psi hava basmak için ayak pompasını 50 defa pompalamam gerekiyordu, pompa bozulunca elektriklisini aldım
- Lastik hava basınçlarında yaz / kış mevsimlerinde değişiklik yapılmamalıdır. Hava basıncı hep aynıdır sonuçta, seyir ve hava/yol şartları nedeniyle ısındıkça sadece basıncı artar, soğuyunca orijinal değerine döner - kısacası, her mevsim aynı basınca ayarlayacaksınız. Kış lastiği kullanırsanız o ayrı bir konu ama şu anda bizi ilgilendirmiyor..
- Her zaman araç üreticisinin lastik imalatçısı ile beraber belirlediği ve tavsiye ettiği basınç değerlerine sadık kalırım, aracın bence en ideal yol tutuş, frenaj ve sarfiyat değerleri o değerlerdedir.
- Tavsiye ettiğim bir ürün yok.
- Benim aracın kitapçığında lastik hava basıncının sürüş sonrasında 4-6 psi kadar artabileceği yazıyor, aynen de öyle oluyor ama soğuduktan sonra eski değerlerine dönüyor, yani ben hiç oynamıyorum. Lastik sıcakken havasını fazla görüp düşürürseniz hata yapmış olursunuz...
Umarım aydınlatabilmişimdir..