Sayfa 56 Toplam 88 Sayfadan BirinciBirinci ... 646545556575866 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1758 adet sonuctan sayfa basi 1,101 ile 1,120 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Jeep Grand Cherokee WJ Kullanıcıları Buraya

Üye entropy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    27.Eylül.2015
    Nereden
    Kocaeli
    Alıntı Maverick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    P0207 hata kodu nerde yaziyor?

Bi de onceden beri takili degilse neden daha once hata kodu vermiyordu acaba?
    3 kez kontak aç kapa yapınca ekranda görünüyor kod.
    Büyük ihtimalle kısa devre vardı ve hata kodu vermiyordu sistem.
    Herhangi bir elektrikçiye gitsem bu bağlantıları yenileyebilir mi acaba?

Ãœyelik tarihi
    27.Eylül.2015
    Nereden
    Kocaeli
    Eyv. tamamdır.
    Ben yaptim done yaziyor.
    Done yazmadan önce kod çıkmıyor ise problem yok demektir.
    Burak hocam şu kontak spreyi ile temizlik olayını şiddetle tavsiye ederim. Zaman bulursanız mutlaka yapın.

Bu arada klepe kontrol işini nasıl yaptınız? Nelere dikkat etmeli?

Moderator Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    06.Mart.2014
    Alıntı entropy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Done yazmadan önce kod çıkmıyor ise problem yok demektir.
    Burak hocam şu kontak spreyi ile temizlik olayını şiddetle tavsiye ederim. Zaman bulursanız mutlaka yapın.

Bu arada klepe kontrol işini nasıl yaptınız? Nelere dikkat etmeli?
    Yok hocam çıkmadı.

Klape işi şöyle; Benim klapelerin yuvası yani milin çevirdiği çentikli yuva kırılmamış. Çentikli milin girdiği motordaki yuva çatlamış. (Sürücü motorundan bahsediyorum) Mili boşa döndürüyormuş. Bu yüzden kesim yapmama gerek kalmadı. Klapeye bağlı mili döndürdüğümde içerde klapenin hareket ettiğini anladım. Hatta kaloriferi açtım, motoru çıkardım ve elimle sıcak soğuk ayarı yaptım. O yüzden hiç kesim yapmadan sürücü tarafı klapesini en sıcakta bıraktım motoru o şekilde taktım ve motorun soketini çıkardım. Bütün kış bu şekilde kullanabilrim. Ya da motor siparişi verebilirim. Motorda sorun olmasına sevindişm çünkü motor kargo dahil 100 TL iken klapeler 300 TL.

Ãœyelik tarihi
    06.Mart.2014
    Alayım hocam. Hangisinden aldın? Benim aracın üzerindeki uzaktan kumanda alıcısında sorun var. Sıcak havada çalışmıyor. Acaba elektronik devrelere sıkılabilir mi bodozlama?

http://www.hepsiburada.com/wurth-kon...-p-OTROTAWRT03

Bu iyidir herhalde?

Üye erolkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    29.Kasým.2014
    Nereden
    Fethiye
    Alayım hocam. Hangisinden aldın? Benim aracın üzerindeki uzaktan kumanda alıcısında sorun var. Sıcak havada çalışmıyor. Acaba elektronik devrelere sıkılabilir mi bodozlama?

Bu iyidir herhalde?
    Bu kontak spreyini motorun oradaki elektrik aksamına sıktıgımızda suyla temasta koruma sağlıyormu?

Xperia Z
    2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
    2016 Mondial RXÃŽ EVO 250 cc
    2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
    2007 Subaru Forester 2.0 ov
    2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
    2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
    2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
    2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
    1997 Toyota Carina GLÄ°+Milano Lpg

Ãœyelik tarihi
    27.Eylül.2015
    Nereden
    Kocaeli

Bu iyidir herhalde?
    aynen oyle, heryere sıkaiblirsiniz. önemli olan yağsız sprey almanız.
    ben buadaki hırdavatçıdan 5 TL ye best marka almıştım, sizin seçtiğiniz bayağı iyi.

erol hocam, suya karşı koruma sağlarmı bilmiyorum ama suyun verdiği oksitlemne problemlerini gideriyor.

Ãœyelik tarihi
    06.Mart.2014
    Peki WJ'ciler size 2 soru.

1) Yolcu tarafında iki adet ızgaradan tam güçte yeteri şekilde hava akımı alıyor musunuz? Yoksa oldukça zayıf mı?

2) Havalandırmada gücü tam yaptığınızda sıcaktaysa sıcaklık, soğuktaysa soğukluk azalıyor mu?

Üye pikniktip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Soruya karşı soru bazen cevap olabilir belki. Al sana soru; Petek tıkalı olursa ne olur ?

GCWJ2001
    Doğru işlemeyen akıl keskinmiş neye yarar, saatin iyiliği koşmasında değil doğru gidişindedir.

Üye mjz66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Satin kurtulun en basit cozum WJ'ler icin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ãœyelik tarihi
    06.Mart.2014
    Alıntı mjz66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Satin kurtulun en basit cozum WJ'ler icin

Death Wobble çözdüm ara beni ayaktaysan.

Üye mjz66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    ben dedim sana kimsenin aklina gelmedi bak abin hakli cikti yine

Ãœyelik tarihi
    27.Eylül.2015
    Nereden
    Kocaeli
    oo hayırlı olsun
    gözünüz aydın.

detayları paylaşabilir misiniz? arşivde bulunsun

Üye burak1972 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    06.Aðustos.2015
    Nereden
    karabük
    İyi akşamlar arkadaşlar. Benim wj in tüm ön takımlarını yaklaşık 2 ay önce değişti. Hiç problem yoktu ancak geçen gün direksiyonu tam sağ sol yapınca (normalde tam kırmam ama gerekli oldu ) ön taraftan garip bir şekilde gacır gucur ses geldi. Bulunduğum yerde ki bir rot cuya gittim gösterdim bana ön takım sağlam akis lerden geliyor ses dedi. Normal gidişte bir sıkıntı yok bu neden oluyor acaba gerçekten akis midir. Akisse bana bunun maliyeti ne olur. Ön takımı ankarada Akgün aydın da yaptırdım o zaman böyle bir sorun olsaydı bana soylerlerdi diye düşünüyorum. Çok mu iyimserim.😊😊

Ãœyelik tarihi
    06.Mart.2014
    oo hayırlı olsun
    gözünüz aydın.

detayları paylaşabilir misiniz? arşivde bulunsun
    Çarşamba netleşecek. Yazacağım

Alıntı burak1972 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi akşamlar arkadaşlar. Benim wj in tüm ön takımlarını yaklaşık 2 ay önce değişti. Hiç problem yoktu ancak geçen gün direksiyonu tam sağ sol yapınca (normalde tam kırmam ama gerekli oldu ) ön taraftan garip bir şekilde gacır gucur ses geldi. Bulunduğum yerde ki bir rot cuya gittim gösterdim bana ön takım sağlam akis lerden geliyor ses dedi. Normal gidişte bir sıkıntı yok bu neden oluyor acaba gerçekten akis midir. Akisse bana bunun maliyeti ne olur. Ön takımı ankarada Akgün aydın da yaptırdım o zaman böyle bir sorun olsaydı bana soylerlerdi diye düşünüyorum. Çok mu iyimserim.😊😊
    Sürekli oluyor mu? Yoksa bi kere mi oldu?

Üye burak1972 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    06.Aðustos.2015
    Nereden
    karabük
    Sürekli oluyor.

Moderator Han Solo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Mart.2014
    Nereden
    istanbul
    nasıl çözdün bilader anlatsana aylardır yedin bitirdin milleti bari çözümü anlat atarım siteden bak
    GEZE GEZE BU GEZE-GEN BÄ°TMEZ

tüm videoları 720p veya 1080p olarak seçerek izleyin...

Ãœyelik tarihi
    06.Mart.2014

Jeep Grand Cherokee WJ Kullanıcıları Buraya

Alıntı Han Solo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl çözdün bilader anlatsana aylardır yedin bitirdin milleti bari çözümü anlat atarım siteden bak
    Ya aslinda daha tam emin degiliz. Her sey yarin belli olacak.

Peki anlatayim.

Ä°kinci el aldigim WJ OME 1.5" lift kit HD imis. Yani Heavy Duty. Light Duty ilE ayni boyda ama HD'nin spiral kalinligi LD'ye gore 1mm daha fazla. Biri 14mm biri 15mm. Guc dayanimlari 170 lbs biri 220 lbs biri. OME katalogu verileri bunlar. Bu yaylar onunde demir tampon ve vinc olan araclar icin. On tamponda 45-100 kg arasi arti yuk olmasi gerekiyor. Bunu nasil ogrendim? Yayin ustunde etiket buldum. OME936 yaziyor. Ome sitesinde arastirinca anladim. HD kit yayiymis.

Bende bu olmasi gereken agirlik olmadigi icin aracin onu standarta gore 1.5" incten fazla yuksek. Fazladan 1.5 cm civari. Onde demir tampon ve vinc olmadigi icin yaylar cok gergin ve sert kaliyor.

Firma ozellikle uyarmis, standart WJ'lere bunu takmayin. Wheel down travel her ne ise onun eksikligini yasarsiniz demis. Bu da aracinizin sert bir suruse ve amortisorlerinin bozulmasina neden olur demis.

Wheel down traveli arastirirken bump steer diye bir sey buldum. Aracin lastiklerinin bi taraf yukari kalkarken bi tarafin asagiya oynamasi. Ben de soyle dusundum, benim hep death wobble'a girdigim bi mazgal var. Sol lastik mazgala dusuyor, sag lastik kalkiyor. Yaylar olmasi gerekenden cok sert oldugu icin sola dusen teker buyuk bir kuvvetle sekiyor ve sag teker yere carpiyor. E sag teker de buyuk bir kuvvetle sekiyor sol yere carpiyor ve yavaslayana kadar devam ediyor. Bu su an icin teori. Wikipedia ya girip bump steer animasyonunu gorebilirsiniz.

Yarin Ercan Abi'nin aracini 4"e yukseltiyoruz. Ondan cikan 2" normal yaylari benim yaylarla degistirecegiz ve ben gidip o mazgaldan gececegiz. Boylece sorunum bu olup olmadigini anlayacagiz

Komik bir sey daha. Arka yaylardaki etikette ise OME944 yaziyor. Yani arka aylar LD. Nasil boyle bir karisiklik olmus bilmiyorum. Urunu aldigim adama soracagim bi ara.

Not: benim saftin otmesini bu fazladan 1.5 cm ye bagliyorum. Cunku 3.75 cm yukseltmede safti oten duymadim. 1.5 cm aslinda ciddi bi fark saft icin.

Üye Mirkan Şenol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    Malesef bu da death wobblenin kaynağı değil. Sertleşen yay yol tutuşu arttırır.
    Türk insanı para gibidir, içine ışık tut ''ATATÜRK'' yoksa ''SAHTEDİR''

Sayfa 56 Toplam 88 Sayfadan BirinciBirinci ... 646545556575866 ... SonuncuSonuncu