Malum önümüz kış . Kış dediğiniz zaman ilk akla gelen olay bembeyaz kar...bembeyaz kar dendiğiz zaman doğasıyla bizi büyüleyen bolu geliyor aklımıza. Artık geleneksel hale gelen bu yıl 4. kez gitmeyi planladığımız kartalkaya sarıalan yaylası bizi bekliyor. konuyu erken açmamın sebebi biraz beyin fırtınası yapalım fikirler neler kim ne düşünüyor bunlara bir bakalım. Kartalkaya Baysal motel konusunda geçen toplantımızda çoğunluk ile karar alındı. Ancak tarih konusunda net değiliz. Baysal motel konusunda neden ısrar ediyoruz herkes odada üşüdük demesine rağmen biraz açayım.
1- Doğası ve kar seviyesi ile istanbula en yakın en mükemmel yer. Uludağ ve kartepe çok zayıf kalır bu konuda.
2- kartepe ve uludağda mevsimlerin sapıtması sonucu kar olmasa bile kartalkayada mutlaka kar olur garanti..
3- Kartepenin haftasonu tatilci trafiği çok fazla
4- Zirveye bu kadar yakın ve bu kadar makul fiyatlı başka bir yer yok kartepe ve uludağda...Yok ben gecelik kişibaşı 300 tl veririm diyen olursa otel çok...
5- Hiçbir lüks otelde baysal motelde yakaladığımız enerjiyi sıcaklığı bütünlüğü sağlayamayız. Diğer çok odalı otellerde birbirimizden kopuk kalırız başka misafirler de olacağı için . Ancak Baysal motein 28 odasını tamamen kapattığımız için şöminesinden otoparkına restauranttan odalara istediğimiz düzeni alıp at koşturabiliyoruz.
Bugun plastoff dönüşü arayıp konuştum dış cephe mantolama işleri yapılıyor şu anda.Sauna yapılıyor. Kalorifer kazanı komple değişmiş farklı bir sisteme geçmişler aralık ayında bitirmeyi planlıyorlar. Lakin aralıkta bitmesi planlanan tadilat çeşitli aksaklıklarla uzayıp keyfimizi kaçırabilir o yüzden aralık ayında gitmeyi riskli buluyorum bu nedenle ocak ayında gidelim diyorum.
Yalnız oteli kapatma işini erken yapmamız gerekiyor öyle 1 ay önceden arayıp bütün odaları alalım desek alamıyoruz. mutlaka birkaç oda birileri erken rezervasyon yapmış oluyor.
Tadilatlar sonrasında birçoğumuzun şikayet ettiği geceleri odada üşüme problemini aşacağımıza inanıyorum ama denemeden bilemeyiz..
şimdi ocak ayında 23 ocak cuma sömestr tatilinin de başladığını düşünürsek hangi haftada gitmek isteriz kimler neler düşünüyoru fikirleri alalım yavaş yavaş...