Levent hakli wd 40 da buyuk oranda iyilestirme saglar genel anlamda
Ben temizlemiştim. Belki işine yarar. Gerçi kaçak giderden değilmiş, ön cam sağ üst köşeden alıyormuş. Orayı silikonlayıp çözmüştüm sorunu.
http://www.geze-gen.com/showthread.p...sunroof+gideri
Sol güneşliğin hafif gerisinde bi ıslaklık bizdede vardı evvelki kış çok sıkıntı çektik hem sol güneşliğin ordan hemde sağ koltuğun tam üstünden.Sağ koltuğa bez istifi yapıyorduk sağnak yağışta içinde nöbet tutuyordum su alıcakmı almıyacakmı diye .Söktürdük tavan döşemesini,çürükler vardı.Onarımı yapıldı aynı zamanda tavan döşemesinin yenilenmesi gerekiyordu yenilendi sunroof giderleri temizlendi.Geride bıraktığımız kış sunroof'un hiçbir yerinden arabanın içine su girmedi.
Kadir elinden iş geliyorsa ve uygun zamanın varsa tavanı kendin sökebilir ve sunroofu da aşağı alabilirsin yanlız sunroof işi sıkıntılı iş elinde de kalabilir ona göre. konuya şurdan bir göz at bak başımıza tavandan ne işler geliyor http://www.geze-gen.com/showthread.p...%C4%B1m/page31 ve sunroof çilesi nasıl birşey http://www.geze-gen.com/showthread.p...%C4%B1m/page34
Konu y-bsungur tarafından (20.Aðustos.2015 Saat 12:45 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
Gelmesine geliyor da iyi bir yardımcı lazım birde mert abi en son sunroff ayağını kırınca iyice çekindim açıkçası. Yanlış hatırlamıyorsam Gece 3 kadar mert abiyle kırılan parçanın peşine düşmüştük. En büyük problemse ebay vs gibi yerlerde parçalarının meredeyse hiç bulunmaması (amerika da sunrofflu araç meredeyse hiç yok gibi) bu yüzden elimde kalması durumunda baya bi uğraştıracak 😤
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tavan döşemesi için sunroof söküldüğünde temizlik, kızakların bakımı vb herşey yapılır da motoruna bir şey yapmak gerekir mi? Yani motor sorunsuz çalışıyor ama zamanla güçten düşer mi? Böyle bir şey oluyorsa söküldüğünde ne yapmak lazım?
Ok Başkan teşekkürler.
Mert abi sanırım aynı sorun bende de var, İstanbul Avrupa yakasındayım sunroof calısmıyor ve su alıyor bazen tepemden akıyor bazen ise paspasların altı su oluyor. önümüz kış malum ve bu sorunu bir an önce çözmem gerekiyor zamanın varsa eğer yanına kadar gelebilirim abi İstanbuldaysan
Tavandaki lekelerden ve sunroof giderlerindeki pastan dolayı tavan döşemesini söktüm bugün. Aslında döşemenin altında da pas/çürük bekliyordum.
tavan sacının tertemiz olması beni çocuklar gibi şen etti
Tavan döşemesini kendimiz değiştirebilir miyiz?
Cumartesi günü de sunroof tepsisini indirip çürüklere müdahale edeyim diyorum. Su gider boruları da orjinal. Bunları da değiştirmeli miyim? 20 senedir ömrünü tamamlamıştır diye düşünüyorum.
Ne önerirsiniz?
IMG-20170525-WA0006.jpg
IMG-20170525-WA0003.jpg
IMG-20170525-WA0004.jpg
IMG-20170525-WA0005.jpg
IMG-20170525-WA0009.jpg
Sunroof tepsisindeki giderlerin hali
IMG-20170525-WA0010.jpg
IMG-20170525-WA0008.jpg
tepsinin altında kalan kısım çürüyebilir oraya iyi bak. tavan döşemesini sen değiştirirsin eski kumaşı temizle üzerinden ince zımpara ile dümdüz pürüzsüz zemine in sonra al kumaşı yapıştırarak git. yapıştırıcıyı da döşemecilere sor ne kullanıyrsa aynısını kullan abi