Olabilir, sizde yeni 2" yaylar var sanırım, bende eski yayların üzerlerinde get. Sizden daha alçak kalıyor olabilir benimki.
Ses farkı bundan oluşabilir.
Sent from my iPad using Tapatalk
Benimkinin durumu bu sekilde hocam.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Söylediğim gibi duruyor, benim araba biraz alçak.
Sizin lastiklerin ölçüsü nedir?
Burak bey ön şaftın diferansiyele açısı ne şekilde? Onu fotoğraflarsanız belki üstatlar net bir yorum yaparlar.
Benim araba biraz saga yatik gibi duruyor. Duz zeminde de baktim. Az once yerden yukseklikleri olctum. Olculeri lastiklerin ustunden aracin kasasinin basladigi yerden aldim.
Sağ ön: 85.5
SaÄŸ arka: 85
Sol ön: 87.5
Sol arka: 88
Yani ufak farklilik tabikiolur ama sag sol arasinda 2.5-3 cm fark var. Bu biraz fazla herhalde?
Helezonlari da cektim. Sol ön helezon yere bariz daha dik iniyor, sag ön helezon yere daha egik aciyla iniyor. (Fotografi cekerken telefonu yere paralel tuttum.)
Sol ön helezon
Sağ ön helezon
Dikatli bakinca anlayacaksiniz. Sol helezon dik bi dogrultuda gitmiyor.
On saftin da iki ucunu cektim. Ama fazla mi açılı anlayamadim.
Simdi 3 sorum var.
1) Bu sag sol seviye farki cok mu? Arkadan bakinca bariz belli oluyor yatiklik.
2) Sol on helezon egreti mi takilmis?
3) Gorebildiginiz kadari ile on saft cok mu açılı?
Abiler, simdi arabayi yak falan diyeceksiniz ama cevaplariniza gore yarin sanayiiye gidecegim.
Konu Maverick tarafından (05.Aralýk.2014 Saat 13:40 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
sol ön geriye doğru biraz eğiklik var gibi ama sorun olacağını sanmam, sanki yayın üstündeki lastik ezilmiş gibi?
3 cm yatıklık farkı bence fazla sebebini araştırmak lazım diye düşünüyorum, bende de sol öne yatıklık vardı sağ arka makastan kaynaklandığını tespit ettik, kavisi fazlaydı sol arkaya müdehale ettik şimdi dengede.
şaft ile ilgili bence diferansiyel kısmında bir sıkıntı yok, biz zj ye 4" koyduğumuzda ( _/ ) parantez içerisindeki şekile benzer ama tabi daha hafifi şeklinde bir açı oluştu, bu şekil ön kısımdaki körük noktasında oldu ön diff çok fazla ses yapmaya başlamıştı, araziye girdiği anda kırılacaktı hemen mafsallıya döndük ve üst kolları uzatıldı, açı verildi. Sende körük kısmı gayet düzgün duruyor bence. Nasıl bir ses var çok yüksek ve rahatsız edici mi yoksa hafif ugultu şekilnde mi?
Hocam simdi sen diyince farkettim, sol on helezonu spiralleri lastige paralel degil tam oturmuyor. Arada aciklik var 1cm kadar. Daha dik duruyor sag helezons gore belki de bu yukselti farkini yapiyor olabilir. Yani dogru olan hangisi bilemiyorum.
Ses aynen soyle, 80'den sonra bildigin rahatsiz edici bir ses var. Ama bu ses sadece ayagimi gazdan cekince hiza paralel sekilde azaliyor. Ya bu kamyonlardan cikarya rampa asagiya inerken, aynen oyle. Dusuk hizlarda gazdsn cekince isiklara yaklasirken mesela ses gelmiyor gibi ama arabads bi zorlanma rahatsiz olma hissediyorum. 2" yukseltmede bu kadar ses ve sorun olmamasi gerekir diye dusunuyorum.
2" ile bencede bu kadar problem olmaz.
Bahsettiğin aynı ses benimde başıma gelmişti, 80-90km hızla giderken arkadan ugultu şeklinde geliyordu, gaza basınca başlıyor bırakınca çok azalıyordu, daha yavaşken hiç duyulmuyordu. Servise gittim arka diferansiyeli açtık bazı parçaları değişti, tamir takımı olabilir, kısacası revizyon oldu, sorun çözüldü.
Bazı kişilerden bu gibi durumda gres bastıklarını duymuştum sesi kesiyormuş fakat bu satış politikası mı yoksa kalıcı çözümmü bir fikrim yok. İyi bir jeep servisi bulup tespit yaptırmakta fayda var, ilk etapta yağını kontrol ettirerek başla bence.
Yay konusunda tespitin doğru olabilir, yerine oturtamamış olabilir montajı yapan, kontrol ettirmekte fayda var, muhtemelen bu sebepten yatıklık var.
Hocam bi konuda yanlis anlasilma var ama. Benim ses gazdan ayagimi cekince geliyor. Gaza basinca degil.
Ergun Abi ile burda daha once yazistik. Gazdan kesince parcalar kendini saliverdigi icin egiklik ses cikartiyormus Saftin mafsalli olmasi gerekiyor dedi.
Yatiklik konusunda lastiklerin havasina bakacam. Bi ihtimal diyorum inikse sag taraflar.
Bu arada ayrintili aciklamalar icin cok tesekkurler.
Rica ederim, evet yanlış anlamışım Ben başıma geldiği kadar biliyorum üstatlar ne derse doğrudur
98'xj
Tamamdir hocam. Tesekkurler.
3-4cm lik getle yükseltmede extra biyerlerin ayarlarının değiştirilmesine gerek oluyormu?
2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
2016 Mondial RXÃŽ EVO 250 cc
2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
2007 Subaru Forester 2.0 ov
2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
1997 Toyota Carina GLÄ°+Milano Lpg
arabayı durduğunuz yerde boştayken ani gaza bastığınızda araç sağa doru yatma eğilimi gösteriyor mu?
Bi eriğinen bi büyük rakı devirir ama kendi devrilmez.