Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 30 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 98 Cherokee İçin Vialle Liquid Sı Lpg Sistemi Hakkında Bilgisi Olan?

Üye emreturkeli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    25.Kasým.2014
    Nereden
    Istanbul - Kozyatagi
    Bu hesapla kafam daha da rahat etti, çünkü ayda sadece 300km gibi bir kullanımla 3 yılda amorti ediyor... Uzun geziler ve expedition'larla bu süre daha da kısalır.. Oldukça makul bir süre bence..

XJ ile olan birlikteliğimi bundan çok daha uzun düşünüyorum..

Üye Kanuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    Ä°STANBUL
    sadece haftasonları ve keyif amaçlı kullanılacak olan bir aracın, yakıtıyla keyif kaçırması kabul edilemez...dolayısı ile gittiğin mantık çok doğru emrecim....işin işlevselliği açısından bahsettiğin sistem, sıralı sistemden daha rantable....arada 1000-1250 tl gibi bir fark var ama uzun zamanda motorla alakalı çıkaracağı masrafları ve performansı düşünürsen vermeye değer bir rakam...yine de karar senin ....sıralıda kesin tavsiyem tartarini ve Yusuf ustadır....diğerini sen yeterince araştırmışsın zaten

Ãœyelik tarihi
    25.Kasým.2014
    Nereden
    Istanbul - Kozyatagi
    Karar verildi ürün sipariş edildi Seda Abi'cim.. Vialle LiquidSI olacak.

Pazartesi Montaja bırakıyorum ve Amsterdam'a uçuyorum. Döndüğümde montajı ve tüm testleri yapılmış, ince ayarı çekilmiş halde teslim alacağım canavarımı

Yeni yıl hediyesi misali! :P

Üye Kanuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    Ä°STANBUL
    Alıntı emreturkeli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karar verildi ürün sipariş edildi Seda Abi'cim.. Vialle LiquidSI olacak.

Pazartesi Montaja bırakıyorum ve Amsterdam'a uçuyorum. Döndüğümde montajı ve tüm testleri yapılmış, ince ayarı çekilmiş halde teslim alacağım canavarımı

Yeni yıl hediyesi misali! :P
    keyifli ve güzel günlerde kullanırsın inşallah...şimdiden hayırlı yolculuklar sana...iyi seneler

Moderator Beatrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    Ä°stanbul
    Alıntı pikniktip Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lpgdeki tasarrufu %30 olarak düşünün. Yaklaşık 12.000 liralık yakıt harcadıgınızda kendini amorti eder.
    aşağıdaki yeni konu farz oldu

http://www.geze-gen.com/showthread.p...5417#post15417

Üye Mirkan Şenol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    19.Kasým.2014
    Nereden
    İstanbul Alibeyköy
    93 model 4.0 zj'miz de 90.000km boyunca tartarini sistem kullandık.
    Tek bir sorun yaşamadık. Benzine geçiş olayı lpg flitresi temiz değilken ve küçük flitre takıldığı zamanlar oluyordu.
    Türk insanı para gibidir, içine ışık tut ''ATATÜRK'' yoksa ''SAHTEDİR''

Üye Barış - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    25.Haziran.2014
    2002 3.7 cherokee liberty aracımda(motoru 4.7'nin 2 silindir eksik versiyonu) zavolli lpg de bende yüksek devirlerde benzine geçme durumlarını yaşadım ama 5500-6000 devirlerde geçebiliyordu. Ama bu devirleri çok ender kullandığım için ben sorun etmedim. Şimdi kullandığım 2004 gv 2.0 otm aracımda okcan marka tüpte bu tür bi durumla hiç karşılaşmadım. Sıvı sistemlerde güç kaybı da yok diye biliyorum.
    Ben de yeni taktıracak olsam sizin gibi sıvı lpg modelini tercih ederdim. İlk çalıştırmalarda bile benzini kullanmaması, performans kaybı olmaması, lpg'yi buharlaştırmak için extra parçalara ihityaç duymaması ciddi avantajlar.

Ãœyelik tarihi
    25.Kasým.2014
    Nereden
    Istanbul - Kozyatagi
    Aracı dün akşam teslim aldım... Eğer fırsat bulabilirsem bugün birkaç ufak detayıyla ilgilenirken test edip, daha detaylı sürüş yapma imkanı bulacağım.

İlk izlenim olarak, alt devirde çok ciddi bir güç artışı olmuş, özellikle benim her zaman hissettiğim, alışılagelmiş LPG sistemi ile benzinli sistem arasındaki alt devir çekiş (tork) farkı tamamen kaybolmuş... Bunlar beni çok mutlu etti açıkçası.

Aklıma gelen ve farkettiğim tek eksi ise, artık LPG tankının üzerinde sürekli olarak çalışan bir likit LPG pompası var, dolayısıyla sürekli bir ses var arkadan gelen. Sanırım tankı bir pandizotçuya götürerek kaplatacağım, bu sayede hem sesten kurtulurum, hem de üstte kalan ölü alanı kapaklı bir sistem yaparak kullanılır hale getiririm diye düşünüyorum.

Resimler ve detaylı sürüş izlenimleri yakında..

Moderator Han Solo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Mart.2014
    Nereden
    istanbul
    Alıntı emreturkeli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracı dün akşam teslim aldım... Eğer fırsat bulabilirsem bugün birkaç ufak detayıyla ilgilenirken test edip, daha detaylı sürüş yapma imkanı bulacağım.

İlk izlenim olarak, alt devirde çok ciddi bir güç artışı olmuş, özellikle benim her zaman hissettiğim, alışılagelmiş LPG sistemi ile benzinli sistem arasındaki alt devir çekiş (tork) farkı tamamen kaybolmuş... Bunlar beni çok mutlu etti açıkçası.

Aklıma gelen ve farkettiğim tek eksi ise, artık LPG tankının üzerinde sürekli olarak çalışan bir likit LPG pompası var, dolayısıyla sürekli bir ses var arkadan gelen. Sanırım tankı bir pandizotçuya götürerek kaplatacağım, bu sayede hem sesten kurtulurum, hem de üstte kalan ölü alanı kapaklı bir sistem yaparak kullanılır hale getiririm diye düşünüyorum.

Resimler ve detaylı sürüş izlenimleri yakında..
    hadi hayırlı olsun mutlu eder inşallah...
    GEZE GEZE BU GEZE-GEN BÄ°TMEZ

tüm videoları 720p veya 1080p olarak seçerek izleyin...

Ãœyelik tarihi
    25.Kasým.2014
    Nereden
    Istanbul - Kozyatagi
    Bu haftasonu ilk adam gibi test imkanini bulabildim..

Istanbul'dan ciktik Sapanca'ya gittik, gece yarim metre kar ile kapanmis olan dik yokustaki otel yolunu acmak icin bir debelenme macerasi yasadik. Sabahinda kalktik ayni yerden geri indik, ve sonrasinda biraz golun cevresinde oynadik, eglendik ve en nihayetinde tekrar yola cikarak once Maslak'a arkadaslarimizi biraktiktan sonra tekrar anadolu yakasina eve gectik...

- Gidis kosullari: 2 kisi ve az yuk (bagajdaki standard off road donaniminin uzerine) 80-90 km/h arasi sakin surus
    - Arazi debelenme donemi: 4HI olsun 4LO olsun bol kar kureme, yirtip debelenip tirmanma, batma cikma, asagida camur gebesmesi, bol yuksek devir vs..vs...
    - Donus kosullari: 4 kisi ve orta yuk (bagajdaki standard off road donaniminin uzerine) 80-90 km/h arasi sakin surus

Hissiyat ve Dikkat cekenler:
    - Benzinli surusten farki yok (%99) diyebilirim (bende buna inanamadim ve iki yakit tipi arasinda gecis yaptim bolca ancak hakikaten hissedilir fark goremedim)
    - Alt devirler cok dolu, LPG'nin genel durumudur. Prins takili olan Subaru'da dahi benzine gectigimde alt devirlerin zenginlestigini hissederdim, bu aracda da kuru LPG sistemi varken hissediyordum cekis farkini, ancak sivi sistem bu konuda hakikaten cok basariliymis sasirtti.
    - Bu sistem sayesinde arac motor isisindan bagimsiz olarak ilk marstan 10 saniye sonra (tank uzerindeki sivi LPG pompasinin sistemde gerekli yakit basincini olusturma suresi) direk LPG'ye gecebiliyor.
    - Soyleyebilecegim tek eksi, bu bahsi gecen LPG pompasinin surekli sesini duyuyor olmak. (uzerine pandizot ile kapattim ses %80 azaldi)

Sonuc:
    90,79 TL LPG ==> 304 km menzil ==> 15,1 L/100km

PS: Bu arada enteresan bir durum daha kesfettim, nedenini ben de merak ediyorum. Aractaki yol bilgisayarinin skoru ile benim odeme sonucunda yaptigim km odeme vs matematigi ayni sonucu veriyor. Yani ben gaz ile 100km'de 15.1 litre yaktim, yol bilgisayarim da tam olarak bana 15 litre yaktigimi soyluyor. Sivi sistem benzin ile 1-1 oranda yakit yakilmasini saglayabilir mi?

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12