Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 12 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: motor,ecu ve jeep sisteminden anlayan baksın bi :D

motor,ecu ve jeep sisteminden anlayan baksın bi :D

arkadaÅŸlar selamlar,
    zaman ekonomi devri aslında ve bir çok firma buna göre haraket ediyor.
    yüksek süratli ve yüksek beygirli araçlar üretilirken bile ekonomi düşünülüyor.

gördüğüm izlediğim ve okuduğum kadarıyla jeep bu konuda çok bonkör.
    4.0 ve üzeri motor seçenekleri var ama bu motorlara göre üretilen güç az ve tüketilen yakıt fazla.
    güç çok önemli değil. önemli olsa defender,niva,cj5 gibi bir çok arazi arazı bu kadar güçsüz olmazdı.

zaten aracımızın çok yaktığı şehir içinde güce htiyacımız yok.

şimdi bu yazdıklarım temel öğler aslında. biraz daha derine inersek,

bazı markalar 8 silindirli veya 10 silindirli bir aracı ani gazlamalar veya yüksek güç istenen yerler hariç 8 silindiri 4, 10 silindiri de 5 silindir olarak tek bir butonla veya eloktronik olarak yürütüyor.

örnek yeni çıkan passat 90-110 km arası 3 silindir 110 dan sonra 4 silindire geçiyor. buda yakıt tasarrufu demek oluyor.

benim aracım subaru. 4 silindir. turbo beslemesinden dolayı çok verimli bir motor. fakat günlük kullanımda yakıtım düşsün diye ben bu aracı 4 değilde 2 silindirle çalıştırmam çok zor. 3 silindirle balans yapar zaten.
    4 silindir 2000cc 2 silindire düşünce 1000 cc benim aracın götünü yerden zor kaldırır.

ama 8 silindirli 4.7 v8 veya 5.9 , 4 silindirle çok rahat yürür. sadece biraz hantallaşır. yani günlük kullanımda kullanmadığımız ama bize çok yakıt yaktıran fazlalık enerjiyi kesmiş oluruz.

ÅŸimdi ben derimki
    8 silindirli bir jeepi 4 silindirle yürütsek ne dersiniz?
    Bi eriğinen bi büyük rakı devirir ama kendi devrilmez.

Üye Monachus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    05.Mart.2014
    Nereden
    Ä°stanbul
    Nasıl olacak ?

Üye platin75 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    26.Haziran.2014
    Nereden
    ardahan
    gidemediÄŸin yer senin deÄŸildir

Alıntı Monachus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nasıl olacak ?
    araç yazılımından ve az çok sistemden anladığım için bana gayet kolay geliyor aslında.

ateşleme sistemi nasıl v8 lerde?
    1-3
    2-4
    6-5
    7-8
    falan gibi bir sistem olması lazım. balans sız bir şekilde çalışacak gibi 4 silindire giden enjeksyon voltajı ve ecu sinyali ni kesicez.

Üye erolkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    29.Kasým.2014
    Nereden
    Fethiye
    8 silindiri 4 silindire düşürüp çalıştıracaksak v8 e binmenın bi anlamı yokki..Gidip 4 silindirli veya 3 silindirli bi araca binip yakıt tasarrufu rahatlıkla yapılır
    2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
    2016 Mondial RXÃŽ EVO 250 cc
    2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
    2007 Subaru Forester 2.0 ov
    2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
    2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
    2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
    2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
    1997 Toyota Carina GLÄ°+Milano Lpg

Alıntı erolkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    8 silindiri 4 silindire düşürüp çalıştıracaksak v8 e binmenın bi anlamı yokki..Gidip 4 silindirli veya 3 silindirli bi araca binip yakıt tasarrufu rahatlıkla yapılır

erol bazen gerçekten gereksiz yazıyorsun bence senin için v8 e binmenin anlamı ne? v8 hakkında ne biliyorsun?

bmw m tech araçlarında 10 silindiri 5 silindire düşürüyorlar. günlük kullanımda 5-10 silindir arasında yakıt harici bir fark yok hesaplamalara göre.
    veya abd de üretilen GMC araçların bir çoğunu bu şekilde üretmiş.
    keza aynı şekilde wv ,audi, skoda yeni nesil araçlarını bu mantıkta üretmeye başlamış.

şimdi sen bize 8 silindir ile 4 silindir arasında işe gidip gelirken ne gibi farklar yaşayacağını anlatırsan bizde öğrenmiş oluruz.
    daha bunun gibi bir sürü şey yazarım da neyse
    hatta belki yazdıklarımdan utanırım.

Üye erolkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    29.Kasým.2014
    Nereden
    Fethiye
    V8 hakkında bişey bilmiyorum ,öğreniyorum
    Ama V8 'in sesi herÅŸeye bedel
    Şu ana kadar öğrendiğim ise kullanımlarım sonucunda,
    aracın ivmelenmesi ve tork değerlerinin gayet yüksek oluşu...
    2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
    2016 Mondial RXÃŽ EVO 250 cc
    2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
    2007 Subaru Forester 2.0 ov
    2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
    2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
    2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
    2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
    1997 Toyota Carina GLÄ°+Milano Lpg

Üye GC2013 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    22.Nisan.2014
    Nereden
    Ä°zmir
    Motorun balansini saglamak çok zor kanımca, çok dar bir RPM araliginda devreye giriyor, yani eğimsiz yol ve çok yuklenilmedigi takdirde, 1600cc civari motorlarda yaklaşık 100 km de 0.2 litre tasarruf sağlıyor. 4 silindirle yaklaşık 2 tonluk ve muhtemel stok halinde olmayan bizim araclarimizin motor aktarma organlarina ekstra yük bindirir mi? Performans kaybı ekonomisine deger mi? COD teknolojisiyle sifirdan üretilen motorlarla belki ama bizimkilerle sanirim uygulanabilir degil

Tap tapa tapa tap... Tap tap
    NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP

bunu 1970-80 lerde amerikanlar uygulamış fakat o zamanların motor teknolojisi 6.0 motorla 140 hp lerde ve karbüratörlü olduğu için tasarruf sağlanmış ama yeteri kadar değil.
    şimdiki motor verimlerini düşünürsek uygulanabilir hatta uygulanıyormuş yazdıktan sonra bi kaç araştırma yaptım.

balans konusuna gelince 8 silindir olduğu için sıkıntı olacağını sanmıyorum. 4 den üçe düşürmek zor, ateşleme değerlerinide değiştirmek gerekir.

Moderator Han Solo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ãœyelik tarihi
    03.Mart.2014
    Nereden
    istanbul
    bugün onurla yazıştık da uzun yolda 37 krş yakmış haftasonu. şehiriçinde ise 50 krş...ZJ ile daha niye düşüyoruz ki kaç yakacak bu meret bu bilgiler ışığında çok yaktığını hiç düşünmüyorum hatta gayet ekonomik diyebiliriz ..
    GEZE GEZE BU GEZE-GEN BÄ°TMEZ

tüm videoları 720p veya 1080p olarak seçerek izleyin...

Alıntı Han Solo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bugün onurla yazıştık da uzun yolda 37 krş yakmış haftasonu. şehiriçinde ise 50 krş...ZJ ile daha niye düşüyoruz ki kaç yakacak bu meret bu bilgiler ışığında çok yaktığını hiç düşünmüyorum hatta gayet ekonomik diyebiliriz ..
    sen anlamadın beni
    bir evin var her odasında soba yanıyor. ev günlük 50 tl ye ısınıyor. sen de seviniyorsun 50 tl ye evi ısıtıyorum diye.
    bende sana abi kullanmadığın odadaki sobayı kapat kömür atma diyorum

neyse