Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Kar ve kiş şartlarinda sürüş önerileri

Üye KoMoDoWaRaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul

Kar ve kiş şartlarinda sürüş önerileri

KAR VE KIŞ ŞARTLARINDA SÜRÜŞ ÖNERİLERİ
    • Karlı ve buzlu zeminde düşük hızda seyir edin. Kışın lastiğin yol tutuşu normal hava şartlarına göre daha düşük oluyor.
    • Kış lastikler yola daha iyi tutundukları için yaz lastiklerine göre durma mesafesini de yarı yarıya düşürmektedir.
    • Otomobilinizi donatacağınız kış lastiklerinin aynı marka ve desen olmasına özen gösterin.
    • Aracınızın lastik hava basıncını kış mevsimi şartlarına uygun olarak ayarlayın. Hava basıncının araç üreticisinin belirttiği ölçüde olmasına özen gösterin.
    • Akü kontrolünüzü yapın ve radyatördeki suyun donmaması için mutlaka antifriz kullanın.
    • Silecek suyunuzun cam yıkama sistemini sıfır dereceye kadar donmaktan koruyan alkol içermeyen bir silecek sıvısı olmasına özen gösterin.
    • Kış mevsimi yol şartlarında takip mesafesine, yüksek hızda seyir etmemeye, ani fren ve hızlanmadan kaçınmaya ve kısa farları sürüş esnasında sürekli açık tutmaya dikkat edin.
    • Yola çıkmadan önce çocuk koltuklarının uygun şekilde yerleştirildiğinden emin olun ve güvenli şekilde bağlandığını kontrol edin.

Nereden
    İstanbul
    konuyu bir videoyla pekiştirelim :P

Üye Tiger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    istanbul
    Transanatolia da ranger ı aynen böyle kullanıyordum. Şahidim bile var. O sırada ıııııyyyykkk diye bir ses çıkartıyordu.

Nereden
    İstanbul
    acaba kimdi kimdi

Moderator Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Gaziemir'de tuttuğum evin karşısında iki gündür 5.2 görüyordum. Bu sabah baktım adam aracın başında aşağıya su akıyor araçtan. Yanına gittim. Antifiriz koymamış. Tapayı patlatmış. Antifiriz önemli. Ki bu olay İzmir gibi bir yerde oluyor. Suyun nerde donacağı belli olmuyor

Adamın ismi Alper Dedehayır. Polat diye bi arkadaşı varmı. O da araç yapıyormuş. Belki tanırsınız.

Moderator Beatrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı Tiger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Transanatolia da ranger ı aynen böyle kullanıyordum. Şahidim bile var. O sırada ıııııyyyykkk diye bir ses çıkartıyordu.
    Önemli olan kaç yaptığımız !

Moderator Beatrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı Tiger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    özellikle 03:30' dan sonraki gidişe dikkat ; Sağ taraf devamlı uçurum !

Video Start'tan Finişe kadar tam etaptır : Dailymotion' dan geniş ekran izleyin.

Üye mjz66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Beatrix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    özellikle 03:30' dan sonraki gidişe dikkat ; Sağ taraf devamlı uçurum !

Video Start'tan Finişe kadar tam etaptır : Dailymotion' dan geniş ekran izleyin.

Goruldu👍👏 nefis

Sent from my iPhone using Tapatalk