ArkadaÅŸlar merhaba,
Şimdi öncelikle sağ olun ,"aramıza girmek için 4*4'ün olmasına gerek yok her araçta boş yer olur" dediniz......Gerçekten daha yüz yüze tanışmadan böyle bir teklife maruz kalmak , doğru bir grupta olduğumun belirtisidir...
Ufak ufak başlamış olduğum ve sorup soruşturduğum kadarı ile bu marka model karmaşası içinde ki 4*4 çeşitlerinden en çok karşıma çıkan marka "Toyota" oldu. Hilux veya Land Cruiser'da en çok duyduğum modeller.
Toyotanın kalitesi ve performansı hakkında zaten pek bir yorum gerekmiyor abiler zaten yapmış yapacağını.
Benim merak ettiÄŸim konulara gelirsek
1>Hazır yapılı bir araç mı almak daha iyi yoksa eski model bir araç alıp tekerinden sis farına kadar sıfırdan mı kendin uğraşıp yapmak daha iyi
2>Eğer sizinde yönlendirmeleriniz doğrultusunda yukarda bahsetmiş olduğum marka ve modellerden birine karar verirsem,model olarak en düşük kaç model bir araç sahibi olmam gerekiyor.
3>Km sayacının çok yukarlarda olması dezavantaj mıdır veya araç bakımlıysa fark etmez koy yağını suyunu dere tepe düz gidersin midir?
4>Benim tabirimle genelde iki tarz araçlara rastlıyorum .Kısa ve yüksek diğer uzun ve yüksek .Arazide ne gibi fark yaratır??
Acemi mantığı ile düşünüyorum;Kısa ve yüksek bir aracın devrilme riski var , Uzun ve yüksek aracın dar yollarda yürüme sıkıntısı var.
5>yukarda yazdığımın ve sorunun soruyu getirceği bir konudan kurtulmak için;
"Ya Erhan kardeş boşver forumdan yazıp çizmeyi ,haftaya Çarşamba gel Kayışdağı'na çayımızı içerken sen sorarsın bizde cevaplarız" da deme hakkına sahipsiniz